חלוקת דיבידנדים – ביום 2 במאי 2024 שילמה החברה לבעלי המניות דיבידנד בסך כולל של 12.5 מיליון שקל בגין רווחי שנת 2023.
לחברה מזומנים ושווי מזומנים בסך 17.7 מיליון שקל, נכון ליום 30 ביוני 2024, והון חוזר חיובי (נכסים שוטפים בניכוי התחייבויות שוטפות) בסך של 216.5 מיליון שקל,.
פעילותה השוטפת של החברה הניבה ברבעון השני של שנת 2024 תזרים מזומנים חיובי בסך 37.6 מיליון שקל, לעומת 18.4 מיליון שקל ברבעון השני של 2023. בחציון הראשון של 2024 הניבה הפעילות השוטפת תזרים חיובי בסך 79.2 מיליון שקל, לעומת 12.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
תוצאות החברה לפי מגזרי פעילות:
בתחום הגנת הצמח והזנתו הסתכמו ההכנסות ברבעון השני של שנת 2024 בכ-173.4 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך 179 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2023. הקיטון נובע בעיקר מירידה במחירי הדשנים. הרווח הגולמי המגזרי עלה לכ-21 מיליון שקל, 12.1% מההכנסות, לעומת 18 מיליון שקל, 10.1% מסך ההכנסות, ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בשיעור הרווח הגולמי נובעת בעיקר מעיתוי רישום התחשבנות עם ספקים, שיפור במרווחים ומירידה במכירות מוצרי הדשנים.
בתחום האריזות הסתכמו ההכנסות ברבעון השני של שנת 2024 בכ-55.8 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך של כ-51 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2023. העלייה נובעת בעיקרה מגידול בהיצע מוצרי האריזות לחקלאות, בעיקר בחומרי אריזה שאינם קרטון גלי, ועלייה כמותית גם באספקת אריזות לתעשייה, לצד ירידת מחירים בקרטון הגלי לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי המגזרי הסתכם בכ-8 מיליון שקל, 14.4% מההכנסות, לעומת 6.9 מיליון שקל, 13.6% מההכנסות, ברבעון המקביל אשתקד.
בתחום התערובות הסתכמו ההכנסות ברבעון השני של שנת 2024 בכ-77 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך של כ-86 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2023. השינוי נובע מירידה במחירי המכירה של התערובת ללקוחות, בשל ירידה במחירי חומרי הגלם המשמשים לייצור התערובות, בניכוי עלייה של 3% בכמויות התערובת שנמכרו לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי המגזרי הסתכם בככ-11.5 מיליון שקל, 16.2% מסך ההכנסות, לעומת 12.3 מיליון שקל, 14.4% מסך ההכנסות, ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בשיעור הרווח הגולמי נובעת בעיקר מירידה במחירי חומרי הגלם של מכון התערובת, אשר נקבעים בבורסות בחו"ל, בקיזוז ירידה קטנה יותר במחירי המכירה של התערובת המושפעים מהתחרות.
בתחום האחר, הכולל בין היתר שיווק מוצרי השקיה, זרעים, כלי-עבודה וקטיף, מיכון חקלאי, ביגוד, פוליאתילן, רשתות ועוד, הסתכמו ההכנסות ברבעון השני של שנת 2024 בכ-38.4 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך של כ-37.8 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2023. העלייה נובעת בעיקר מעלייה במכירות מרבית המוצרים, בעיקר מוצרי זרעים ושתילים, כלי עבודה ומיכון. הרווח הגולמי המגזרי עלה לכ-9.8 מיליון שקל, 25.6% מסך ההכנסות, לעומת 9.6 מיליון שקל, 25.4% מסך ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד.
בתחום הנדל"ן, שבו בין היתר מחזיקה החברה שני בניינים בבני ברק (בניין חד-קומתי בשטח של כ-2,200 מ"ר, ובסמוך לו - בניין משרדים בן 3 קומות בשטח של כ-5,500 מ"ר), הכנסות החברה ברבעון השני של שנת 2024 הסתכמו בכ-1 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך של 2 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2023. השינוי בהכנסות נובע מסיום הסכמי שכירות בבניין המשרדים ותחילת עבודות השבחה להפיכת בניין המשרדים למתחם מסחרי בתחום הריהוט ועיצוב הבית (העבודות צפויות להימשך עד אפריל 2025). להערכת החברה, לאחר סיום העבודות ואכלוס מלא, סך השכירות מכלל מתחם הנכסים בבני ברק יסתכם ב-9 מיליון שקל לשנה לפחות.
ביום 15 באוגוסט 2024 (לאחר תאריך המאזן) חתמה החברה על הסכם עם צד ג', לרכישת 50% מחברה המחזיקה בנכס מקרקעין בשטח של 16 דונם ועליו מבנה בשטח של 3,700 מ"ר באזור התעשיה שח"ק (המבנה שכור על ידי החברה ושותפות המוחזקת על ידי עמיר שיווק). על פי ההסכם, תשלם עמיר שיווק למוכר כ-16.1 מיליון שקל, בכפוף לתנאים מתלים, שטרם התקיימו. בשלב הראשון תעמיד החברה לבעלת הנכס סכום של כ-5.5 מיליון שקל כהלוואה המירה למניות, ועם התקיימות התנאים המתלים תשולם יתרת הסכום.
גיא בינשטוק, מנכ"ל עמיר שיווק: "עמיר שיווק מפרסמת הבוקר את התוצאות הכספיות לרבעון השני של 2024, שבו בלטה לחיוב העלייה ברווחיות הגולמית בכלל מגזרי הפעילות. החברה מסכמת את הרבעון עם עלייה חדה ברווח הנקי לכ-13.5 מיליון שקל - הרווח הרבעוני הגבוה מזה כשלוש שנים. התוצאות החזקות ברבעון הן המשך למגמה מהרבעון הראשון של השנה, הממקמת את החברה בקצב רווחים שנתי של מעל 40 מיליון שקל. אנו מעריכים כי פעילותה של החברה בתחום החקלאות, הנחשב לדפנסיבי, ומאזנה הפיננסי החזק ימשיכו לתמוך בחברה גם ברבעונים הבאים".
לגרף עמיר שיווק לחצו כאן
31 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 16.28 מיליון בעמיר שיווק