חו"ל
ארה''ב
• מדדי המניות בארה"ב רשמו ירידות ומחקו כמעט את כל העליות שנרשמו ב-2011. האירו נחלש בשיעור החד ביותר במהלך החודש האחרון והאג"ח זינקו. מדד ה-500 S&P ירד ב-1.7%. המשקיעים חששו מפני התדרדרות החובות באירופה והאטת הצמיחה האמריקאית. גובר החשש כי ראש ממשלת יוון יאלץ לעזוב נוכח המחאות. האזרחים מתקשים לקבל את הקיצוצים הנדרשים שהוצגו כתנאי לקבלת הסיוע.
• את מגמת ירידות הובילו יצרני הסחורות, מניות הטכנולוגיה והפיננסים, כאשר כל 10 התעשיות העיקריות במדד רשמו עליות. Alcoa Inc., Bank of America Corp., Home Depot ירדו ביותר מ-2.4%. מדד הייצור התעשייתי של הפד של ניו יורק ירד ב-7.8% במקום עלייה של 12, כאשר נתון שלילי מצביע על הצטמקות. האנליסטים מגלים כי היו אופטימיים מידי אחרי שחזו 20% צמיחה ברווחים על 9.7% גידול בהכנסות. המכפיל עומד היום על 12.7 – הנמוך ביותר בשנה האחרונה.
אירופה
• הבנק האירופי מזהיר כי חשיפת המערכת הבנקאות זה האיום הגדול ביותר במשבר החובות. יוון מאיימת בהידבקות – זאת הסיבה שהבנק מתנגד לכל רעיון של "תספורת" כזה או אחר. בבנק מציינים כי אינם מתנגדים כליל לסוג מסוים של "ווינה סטייל" תספורת – המשקיעים מסכימים בהתנדבות "לגלגל" חובות, אך זה תפקידו של הבנק להציע פיתרונות.
• מדדי המניות באירופה רשמו ירידות על רקע "המבוי הסתום" בפתרון הבעיה היוונית ולאור ירידה המפתיעה במדד הייצור של ניו יורק. המשקיעים מסבירים כי על סמך הניסיון, ייקח זמן ליוון לבצע רפורמות, ייקח זמן לרפורמות להשפיע וייקח גם זמן למלווים לצבור מספיק הון כדי למחוק חובות – מה שיקרה בכל מקרה.
אסיה
• סין, המלווה הזרה הגדולה ביותר לארה"ב, הגדילה את אחזקותיה באג"ח לראשונה מזה חצי השנה האחרונה. סין מחזיקה כעת 1.149 T $ של אג"ח לטווח ארוך (עלייה של 0.8% לעומת דצמבר) ולטווח של פחות משנה ירדו ב-32% ל-3.9 B $.
• מדד האינדיקאטורים המובילים של סין מצביע על האטת הצמיחה בד בבד עם היחלשות הביקוש לייצוא. סין מאיטה אך לא נכנסת ל"האטה קשה" מסבירים הכלכלנים. הבנק המרכזי העלה את שיעור הריבית 4 פעמים מאז ספטמבר וצפוי להעלות שוב החודש ופעם נוספת ברבעון השלישי.
ישראל
• שווי תיק הנכסים של תושבי ישראל בחו"ל עלה, ברביע הראשון של 2011 בכ-12 מיליארדי דולרים (כ-5%) לרמה של 262 מיליארדים- התרומה העיקרית לגידול בשווי התיק היו ההשקעות של תושבי ישראל בחו"ל וכן הגידול ביתרות המט"ח של בנק ישראל.
• יתרת ההתחייבויות של המשק מול חו"ל עלתה במהלך הרביע של שנת 2011 בכ-5 מיליארדי דולרים (2%) ועמדה בסוף חודש מארס, על כ-256 מיליארדי דולרים - עיקר הגידול ביתרת ההתחייבויות נבע מהשקעות תושבי חוץ באג"ח השקליות, במק"מ, ובהשקעות ישירות.
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.




