נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הדולר לאן? אצלנו המלחמה עדיין שולטת בדולר במסגרת הדשדוש הארוך, והורדת הריבית המפתיעה ב-0.5% יכולה לסמן שיא של היורו

עוד עשויה לסמן הריבית תחתית זמנית של הדולר בעולם; בשני המקרים אנו רואים סימנים ראשונים של היסוס בשכנוע העצמי של הקובעים בזירות המסחר הרלוונטיות

 

 
איור פאנדר אילוסטרציה AIאיור פאנדר אילוסטרציה AI
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/09/2024

כולנו יודעים שירידת ריבית מזיקה למטבעות. וזה בהחלט מה שקרה בזוג היורו-דולר, כאשר הצפי להורדה של 0.25% בריבית הדולרית השפיעה עליו במשך תקופה ארוכה. לכאורה, התנודתיות הגדולה בשוקי המניות הייתה צריכה

כולנו יודעים שירידת ריבית מזיקה למטבעות, וזה בהחלט מה שקרה בזוג היורו-דולר. הצפי להורדה של 0.25% בריבית הדולרית השפיע עליו במשך תקופה ארוכה. לכאורה, התנודתיות הגדולה בשוקי המניות הייתה צריכה להרים את הדולר העולמי. אך בפועל, מה שקיבלנו הוא סוג של פסגה כפולה סביב 1.12.

כעת, לאחר שהפתעה גדולה התרחשה עם ההורדה של 0.5%, יש היגיון במהלך העולה שראינו. העניין הוא שיש צפי להורדת ריביות גם במערך האירופי, כאשר ה-ECB בהחלט יעשה את ההתאמה הנדרשת כדי לא לפגוע ביכולות הצמיחה המעטות שעדיין קיימות במדינות המייצרות כמו גרמניה ובמדינות הצפוניות של היבשת. אז מדוע היורו עולה כל כך יפה?

ראשית, יש כאן דוגמה נוספת של הסתכלות עקומה לזוג עצמו: אין כאן יורו חזק, אלא דולר חלש. חולשתו אינה ניכרת בעיקר מול היורו, אלא מול מטבעות ה-Carry כמו הין היפני. היורו פשוט נסחר במגמה הנובעת מן החולשה שמגיעה מצד אחר של הדולר-אינדקס. בכל מקרה, המתח להמשך תנועת המחיר גדול, בגלל המבנה הדרמטי והקלאסי של הפסגה הכפולה, שהושגה עם תנודתיות גבוהה, ועם הכנה ברורה לסטייה שלילית עם המומנטום. מעין: "קנינו את השמועה על ההורדה, ועכשיו נמכור את העובדה שהיא קרתה יותר מהמצופה".

עבור הדולר-שקל נאמר: אם הייתי אומר שיש לי משהו חדש ודרמטי לומר על הדולר-שקל, זה היה שקר לבן. בין דפי הסקירות הטכניות אני כבר מנגן את תיאור הדשדוש הרחב (3.85-3.53), ואת הקטן יותר (3.65-3.80), כבר חודשים רבים. כל המאורעות המלחמתיים נבלעו בתנודתיות המוכלת בין גבולות אלו.

עכשיו, כאשר המלחמה בצפון קרובה מתמיד, הדולר שלנו קרוב לגבול העליון שלו. האם הוא ישבור את ה-3.80-3.85? לדעתי, בקרב חזיתי של All-In, כאשר איראן לוקחת חלק מרחוק, הסיכוי הגבוה הוא שזה כן יקרה, ואולי נגיע אפילו להתקרב לשיא של המלחמה סביב 4.2. בינתיים, למרות המכות האדירות שהוא קיבל, החיזבאללה אינו פותח במתקפה כוללת שמצדיקה תגובה כוללת שלנו – זו שתצדיק תמרון קרקעי והשמדת תשתיות אזרחיות של מדינת לבנון.

וככל שהזמן מתקדם, אנו חוזים בביצוע מהלך מבריק של כוחות הביטחון שלנו: באמצעות מכות ותחבולות (ביפרים וכו') אנו מחסלים את הלוחמים של האויב מבלי לייצר את הגלים הבינלאומיים המזיקים. דילול כוחו של החיזבאללה מתבצע, מבלי שכוח קרקעי אפקטיבי יהיה נדרש כרגע. זה מאפשר לפרמיית הסיכון שלנו, המבוטאת בדולר שלנו, להיות יציבה מאוד.



(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

EURUSD

מי שאינו מסתכל על בסיס נרות אלא רק על פי סגירות, לא יכול להבחין בעניין שאדבר עליו עכשיו: אופי הנרות שמרמז על השכנוע העצמי של הפעילים בזירה הזו. הזנבות הארוכים העליונים של הנרות האחרונים, והעובדה שזה קורה כאשר המחיר מייצר פסגה כפולה, כל אלו מעוררים חשש שלפנינו רצון היורו לבצע תיקון יורד משמעותי.

על פי כללי תבנית הפסגות הכפולות, אם בסיס התבנית יישבר (1.10), היעד יהיה 1.08, כגובה הפסגה מהבסיס. זה מוריד את המטבע האירופי נמוך מקווי המגמה התומכים של העלייה, ומאזור התמיכה הקשיח של 1.09. אך זוהי המסורת הכתובה בספרים. נראה אם זה יתרחש.

בכל אופן, לחיוביים אומר כך: לבטל את העניין של הפסגה הכפולה הוא קריטי עבורכם, ולכן פריצה מעל 1.12 חיונית למדי. עבור השליליים, זה בדיור הפוך: חייבים למנוע בכל מחיר פריצה של 1.12. כל עוד זה קורה, תבנית הפסגה הכפולה בתוקף ומשמעותה השלילית.



(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

USDILS

כאמור, הדולר-שקל עדיין בתחום הדשדוש הגדול. כמו ביורו, שימו לב לאופי הנרות המהוסס מאוד כאשר המחיר מגיע לאזורים הגבוהים של אותו תחום ארוך טווח. המומנטום מדבר גם בכיוון הזה של היסוס וחשש להיפוך מטה. אחרי הכול, ראינו כאלה המון פעמים, כאשר כבר היה כמעט סגור שהולכים גבוה מה-3.85 מבחינה מדינית-כלכלית.

אגב, לא רק בגלל העניינים הביטחוניים, אלא גם בגלל דברים כמו משברים ממשלתיים, חברות דירוג, אינפלציה וכו'. עכשיו כשהריבית על הדולר ירדה ב-0.5%, יש כוח נגדי די חזק שהדולר-שקל יצליח לפרוץ גבוה, גם כאשר רעשי המלחמה מתעצמים. עבור החיוביים, המעבר מעל 3.85 חיוני כדי לקבוע משהו חדש שעדיין לא ראינו. ועבור השליליים, לחץ קטן מטה מהמקום הנוכחי יספק להם מספיק אורך רוח עד לבחינת הגבול התחתון של 3.63 ואף 3.53.

 





 
x