אלמוגים מרחיבה את היקף יח"ד בהתחדשות עירונית באזור השרון: החברה דיווחה היום (יום חמישי, 25 בספטמבר 2024) כי, זכתה במכרז יזמים שערכו בעלי דירות ברחוב המסילה בפרדס חנה בהיקף של כ-360 יח"ד. אלמוגים מחזיקה באזור למעלה מ-1,000 יח"ד בשני מתחמים ענקיים באור עקיבא. מניית אלמוגים עולה ב-1.87%+.
במהלך השבוע דיווחה החברה על זכיה במכרז דיירים של כ-600 יח"ד במתחם טבנקין, בחיפה, והזכייה הנוכחית מגדילה את צבר יח"ד של החברה בהתחדשות עירונית לכ-6,400 יח"ד.
הפרויקט, הכולל כיום 78 יח"ד ב-13 מבנים, צפוי לכלול בסיומו בבנייה מרקמית ובסה"כ 360 כ- יחידות דיור, שטחים ציבוריים וכיכר מסחרית בשטח כולל של כ-15 דונם. תכנון.
המתחם יהיה תוך שימת דגש יתרה על שטחים ירוקים ושמירת מאפייני המקום הייחודיים. בנוסף, אופי הבינוי יאפשר יצירת מרפסות רחבות, מרווחים ירוקים בין המבנים כך שיעניקו תחושת פרטיות מקסימלית. זאת לצד, אווירה כפרית קהילתית כוללת שתאפשר את חיבורו של הפרויקט אל השכונות הסמוכות ולמרחב הכפרי כולו.
להערכת החברה, היתר בניה צפוי להתקבל בעוד כ-5 שנים ממועד דיווח זה.
נוי דותן, מנכ"לית אלמוגים התחדשות עירונית: "מתחם המסילה ממוקם לאורך הרחוב הראשי של פרדס חנה, החוצה אותה מכיוון צפון לדרום. ייחודיותו של המתחם בכך שמחד, הוא מעניק חוויית מגורים בסביבה כפרית קהילתית ומאידך, מיקומו בסמוך לצומת מרכזי של היישוב, הופך אותו לפרויקט אייקוני בשער הכניסה הצפון-מערבית של היישוב, ולנקודת עוגן אסטרטגית ברמה עירונית. בשנים האחרונות אנו עדים לביקושים גבוהים באזור השרון, במיוחד בקרב זוגות צעירים ומשפחות עם ילדים, המחפשות סביבת מגורים המשלבת אופי כפרי ונופים ירוקים לצד חיים אורבניים. פרדס חנה עונה בדיוק על הצרכים הללו ולכן אנו מאמינים בפוטנציאל הרב הגלום בה. בימים אלה, בהם אנו נמצאים במלחמה ממושכת שגרמה להרס רב בחלקים מסוימים של הארץ, בעת הזו אנו מאמינים יותר מתמיד בחשיבות של חידוש ובניית הארץ. אנו רואים בפרדס חנה כאחד מהיישובים שיפרח וישגשג בשנים הבאות".