נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הבנק המרכזי של אירופה מפחית ריבית ב-0.25%

בעקבות ירידה באינפלציה מפחית הבנק המרכזי האירופאי את הריבית ב-0.25% לרמה של 3.25%, בפעם הראשונה מזה 13 שנים

 

 
הבנק המרכזי האירופאי הוריד את הריבית / תמונה: Dreamstimeהבנק המרכזי האירופאי הוריד את הריבית / תמונה: Dreamstime
 

נטלי גרין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/10/2024

מועצת המשלים של ה-ECB - הבנק המרכזי של אירופה, הודיעה אתמול (חמישי) על הפחתת הריבית ב-0.25% לרמה של 3.25%, זו הפעם הראשונה מזה 13 שנים.

בהתאם לכך, פעולות המימון מחדש העיקריות ומסגרת ההלוואות השוליות יורדו ל-3.40% ו-3.65% בהתאמה, החל מה-23 באוקטובר 2024.

ההחלטה על הורדת הריבית, כפי שנכתב בהודעת המועצה, מבוססת על הערכה מעודכנת של תחזית האינפלציה, הדינמיקה של האינפלציה הבסיסית וחוזק התמסורת של המדיניות המוניטרית. המידע שהתקבל בבנק המרכזי האירופאי לגבי האינפלציה מראה שהתהליך הדיסאינפלציוני נמצא במסלול טוב. תחזית האינפלציה מושפעת גם מהפתעות השליליות האחרונות באינדיקטורים לפעילות הכלכלית. בינתיים, תנאי המימון נותרו מגבילים.

האינפלציה צפויה לעלות, לפני שתרד ליעד

עוד מעדכנת מועצת המשלים של של ה-ECB כי האינפלציה צפויה לעלות בחודשים הקרובים, לפני שתרד ליעד במהלך השנה הבאה. האינפלציה המקומית נותרה גבוהה, שכן השכר עדיין עולה בקצב גבוה. במקביל, לחצים על עלות העבודה צפויים להמשיך ולהיחלש בהדרגה, כשהרווחים יבודדו באופן חלקי את השפעתם על האינפלציה.

המועצה נחושה להבטיח שהאינפלציה תחזור ליעד של 2% לטווח הבינוני של הזמן. היא מציינת כי תשמור על שיעורי המדיניות מגבילים דיים כל עוד זה דרוש להשגת מטרה זו. מועצת המשלים תמשיך לפעול לפי גישה תלוית נתונים לקביעת הרמה ומשך ההגבלה המתאימים. בפרט, החלטות הריבית שלה יתבססו על הערכתה את תחזית האינפלציה לאור הנתונים הכלכליים והפיננסיים הנכנסים, הדינמיקה של האינפלציה הבסיסית וחוזקה של העברת המדיניות המוניטרית. מועצת השלטון אינה מתחייבת מראש למסלול תעריפים מסוים.

תוכנית רכישת נכסים

תיק רכישת נכסים (APP) יורד בקצב מדוד וצפוי, מכיוון שמערכת האירו אינה משקיעה עוד את תשלומי הקרן מניירות ערך של חברות מבשילות שנרכשו במסגרת ה-PEPP, מה שמפחית את תיק ה-PEPP ב-7.5 מיליארד אירו לחודש בממוצע. מועצת המשלים של ה-ECB מתכוונת להפסיק את ההשקעות מחדש במסגרת PEPP בסוף 2024.

פעולות מימון מחדש

מכיוון שהבנקים מחזירים את הסכומים שנלווים במסגרת פעולות המימון מחדש לטווח ארוך יותר, מועצת הממשל תעריך באופן קבוע כיצד פעולות הלוואות ממוקדות והחזר השוטף שלהן תורמים לעמדה המדיניות המוניטרית שלה.

מועצת השלטון מוכנה להתאים את כל הכלים שלה במסגרת המנדט שלה כדי להבטיח שהאינפלציה תחזור ליעדה של 2% בטווח הבינוני ולשמור על פעילות מוניטרית תואמת על מנת להפעיל בצורה יעילה את המנדט שלה על יציבות המחירים.

x