השבוע הקרוב הוא משמעותי למשקיעים בארה"ב: חמש מתוך שבע החברות המופלאות אמורות לדווח על הרווחים האחרונים שלהן. ובנוסף, ארה"ב תפרסם שני עדכונים חשובים על ביצועי הכלכלה הגדולה בעולם, עם נתוני הצמיחה שלה ברבעון השלישי ונתוני המשרות החודשיים המרכזיים.
המניות של שבע מופלאות הובילו את ה- S&P 500 למעלה בשנתיים האחרונות. לכן, משקיעים ירצו לשים לב היטב כאשר אלפבית, מיקרוסופט, אמזון, מטא ואפל יחשפו את התוצאות שלהן השבוע. אנליסטים צופים כי חמש החברות הללו - יחד עם אנבידיה וטסלה - יראו את הרווחים שלהן גדלים בכ-18% ברבעון השלישי, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.
על פי Factset Research Systems (חברה שמספקת בין השאר נתונים פיננסיים בתחום ההשקעות), אם נוציא את כל השבע הללו מתוך ה--S&P 500, יתר החברות צפויות לדווח על צמיחה אפסית מבחינת רווח. במילים אחרות, השביעייה הרצינית הזו צפויה להמשיך להיות התורמת המובילה לצמיחת הרווחים של המדד, בדיוק כפי שהיה ברבעונים האחרונים. זה חשוב: כי עם הערכות המניות שכבר גבוהות בארה"ב, צמיחה חזקה ברווחים תהיה חיונית כדי לשמור על עליית השוק.
כמובן, גורם משמעותי נוסף עבור משקיעים שרוכבים על השוק השוורי הנוכחי הוא האם הכלכלה האמריקאית תחזיק מעמד, ומה זה אומר על הכיוון העתידי של הריבית. לפי מודל 'GDPNow' של הבנק הפדרלי של אטלנטה - המספק אומדן צמיחה כלכלית בזמן אמת בהתבסס על הנתונים העדכניים ביותר – הציפייה היא לכך שהתפוקה הכלכלית בארה"ב עלתה בשיעור שנתי של 3.4% ברבעון השלישי, דבר שיסמן עלייה לעומת הרבעון השני שעמד על 3%. אי אפשר להתעלם מכך שמדובר בחדשות טובות עבור הכלכלה, אך יחד עם זאת, זה עלול לעורר רגשות מעורבים אצל המשקיעים. מצד אחד, צמיחה חזקה אמורה להגביר את הרווחים של החברות. אבל מצד שני, כלכלת ארה"ב עמידה מדי עלולה לאלץ את הפדרל ריזרב להאט את קצב הורדות הריבית שלו, דבר שעלול להכביד בין היתר על הערכות השווי הגבוהות של שוק המניות.
מקור: אתר הבנק הפדרלי של אטלנטה GDPNow
בינתיים, הבנקים הסיניים הורידו את שיעורי ההלוואות שלהם. למה זה חשוב?
סין חשפה כמה קיצוצי ריבית רציניים מזה שנים. הסיבה לכך היא שקובעי המדיניות רוצים לחזק את הכלכלה כדי לקרב אותה ליעד הצמיחה של 5% בסוף השנה של המדינה.
ביום שני אמר הבנק העממי של סין כי ריבית הפריים לשנה בסין, שנקבעה על ידי בנקים סיניים גדולים ומשמשת כמדד להלוואות צרכניות ועסקיות, תרד ל-3.1% מ-3.35% - מדובר בירידה החדה ביותר שנרשמה מאז ומעולם. כמו כן, ריבית הפריים של הלוואות לחמש שנים, העומדת בבסיס המשכנתאות, תרד ל-3.6% מ-3.85%.
קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הורידה את תחזית הצמיחה העולמית שלה לשנה הבאה, והזהירה מפני עלייה בסיכונים גיאופוליטיים, ממלחמות ועד פרוטקציוניזם סחר. התחזית האחרונה של הקרן צופה שהתפוקה הכלכלית תתרחב ב-3.2% בלבד בשנת 2025, שזה פחות מה-3.3% שהעריכה בעבר. היא השאירה את התחזית לשנה זו ללא שינוי, ברמה של 3.2%. במבט לשנת 2025, קרן המטבע הבינלאומית העלתה את התחזית לצמיחה בארה"ב ב-0.3 נקודות אחוז, הודות לבסיס הצרכנים החזק של המדינה. אם כי זה הוריד את התחזית של גוש האירו, בעקבות האיטיות והירידה המתמשכת במגזרי הייצור של גרמניה ואיטליה.
גם הזהב נמצא בכותרות
מחיר הזהב הגיע לשיא נוסף של כל הזמנים בשבוע שעבר, כשהוא נגע ב-2,760 דולר לאונקיה ביום רביעי. המחירים זינקו ביותר מ-33% על רקע הציפיות להקלה במדיניות המוניטרית מהבנקים המרכזיים הגדולים. שוב, המצב של חוסר-ודאות גיאופוליטית מביאה משקיעים להגן על תיקי ההשקעות שלהם במתכות יקרות. שנית, מתברר שבנקים מרכזיים די "חוטפים את הזהב" כדי לגוון את הרזרבות הכבדות שלהם בדולר ארה"ב.