הפניקס מנהלת 502 מיליארד ש"ח, מנכ"ל הפניקס: "הפניקס פיננסים ללא גרעין שליטה"

הפניקס פיננסים מפרסמת את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 •• הרווח הכולל לתשעה החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-1,284 מיליון שקל, התשואה להון בשיעור של 16.1%

 

 
אייל בן סימון, מנכ״ל הפניקס, צילום: ענבל מרמריאייל בן סימון, מנכ״ל הפניקס, צילום: ענבל מרמרי
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/11/2024

רווחיות כוללת ותשואה להון

הפניקס פיננסים מדווחת ברבעון השלישי של שנת 2024 על רווח כולל בסך של 617 מיליון ש"ח המשקף רווח של 2.46 ש"ח למניה ותשואה להון בשיעור של 24.4%. הרווח הכולל לרבעון מפעילות ליבה (ללא השפעות לא תפעוליות הכוללות השפעות הנובעות משוק ההון מעל ומתחת לתשואה ריאלית של 3%, השפעות הנובעות מריבית והשפעות מיוחדות) הסתכם בסך של 474 מיליון ש"ח, המשקף תשואה מנורמלת על ההון בשיעור של 18.6%.

הרווח הכולל לתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 הסתכם בסך של 1,284 מיליון ש"ח, המשקף רווח של 5.11 ש"ח למניה ותשואה על ההון בשיעור של 16.1%. הרווח הכולל לתשעת החודשים מפעילות ליבה הסתכם בסך של1,342  מיליון ש"ח (ללא השפעות לא תפעוליות הכוללות השפעות הנובעות משוק ההון מעל ומתחת לתשואה ריאלית של 3%, השפעות מריבית והשפעות מיוחדות), המשקף תשואה מנורמלת על ההון בשיעור של 16.8%.


המשך צמיחה ברווחיות ובפעילויות

בפעילות ניהול נכסים (כולל הפניקס בית השקעות, לקוחות עושר, ופנסיה וגמל), הפצה (סוכנויות) ואשראי ( הפניקס-גמא) - 

הרווח הכולל נטו בתשעת החודשים הראשונים וברבעון השלישי של 2024, גדל והסתכם בסך של 433 מיליון ש"ח ו-159 מיליון ש"ח, בהתאמה, בהשוואה לסך של  338 מיליון ש"ח ו-123 מיליון ש"ח בתשעת החודשים הראשונים וברבעון השלישי של 2023, משקף גידול של  כ- 28%; 

ה-EBITDA המותאם הסתכם בסך 854 מיליון ש"ח ובסך 290 מיליון ש"ח בתשעת החודשים הראשונים וברבעון השלישי של 2024 בהתאמה, על בסיס מאוחד כולל חלק המיעוט;

בפעילות הביטוח, הרווח מפעילות ליבה נטו גדל והסתכם בסך 909 מיליון ש"ח ובסך של 315 מיליון ש"ח בתשעת החודשים הראשונים וברבעון השלישי של 2024 בהתאמה, בהשוואה ל- 617 מיליון ש"ח ו –182 מיליון ש"ח בתשעת החודשים הראשנים וברבעון השלישי של 2023 בהתאמה, בעיקר בשל שיפור במגזרי האלמנטרי והבריאות;

הרווח הלא תפעולי כולל תרומה חיובית בסך 143 מיליון ש"ח במהלך הרבעון, בין היתר בזכות ביצועי שוק ההון מעל תשואה 3% ריאלי (בתוספת השפעת מחקרים אקטואריים, ובקיזוז השפעות הריבית). תשואת שוק ההון הקטינה את הבור בדמי ניהול המשתנים לסך של כ-165 מיליון ש"ח ל 30 בספטמבר, 2024 ולסך של כ- 58 מיליון ש"ח נכון למועד פרסום הדוחות; 

סך הנכסים המנוהלים בקבוצה חצה לראשונה את רף חצי טריליון ש"ח ועמד על כ-502 מיליארד ש"ח לסוף הרבעון השלישי;

סך תיק האשראי בפניקס גמא המשיך לצמוח והסתכם בכ- 3 מיליארד ש"ח ועוד כ- 1 מיליארד ש״ח מסגרות מאושרות. בהתאם לתוכנית האסטרטגית, הקבוצה החלה במהלך הרבעון בשיווק אשראי קמעונאי באמצעות הפניקס אשראי צרכני בע"מ.


איתנות פיננסית 

לחברה איתנות פיננסית, יתרות נזילות וחוב נטו נמוך המאפשרים חלוקת דיבידנד באופן שוטף ועקבי בהתאם למדיניות החברה. החלוקה הקרובה צפויה עם פרסום דוחות שנתיים;

לפעילות הביטוח יחס כושר פירעון (סולבנסי, כולל יישום הוראות תקופת הפריסה ולאחר חלוקת דיבידנד) שהסתכם ליום 30 ביוני, 2024 ב-195%, וללא תקופת פריסה כ– 165% גבוה מטווח היעד שקבע הדירקטוריון;

עד לפרסום הדוחות החברה השלימה רכישה עצמית של מניות בהיקף של כ - 176 מיליון ש"ח, מתוך תכנית רכישה עצמית לשנת 2024 בסך 200 מיליון ש"ח;

החברה נערכת ליישום של IFRS-17 בשנת 2025 ופרסמה במסגרת דוח הדירקטוריון גילוי ראשוני לגבי השפעותיה הצפויות על תוצאות הקבוצה;

בתקופת הדוח המשיכה הקבוצה לבסס את חיזוק התשתיות העסקיות והניהוליות, האריכה את ההסכמים עם השותפים בבית ההשקעות משנת 2028 ל- 2031, הגדילה את חלקה בסוכנות אורן מזרח מ - 68% ל - 84% והגדילה את חלקה בתחום ההשקעות האלטרנטיביות באמצעות רכישת החזקות ממספר שותפים בחברות שונות. 


אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס פיננסים: 

"תוצאות הרבעון השלישי של 2024 משקפות המשך צמיחה בפעילויות הביטוח ובפעילות ניהול נכסים הפצה ואשראי, בדגש על פעילויות בעלות רווחיות ותשואה להון גבוהות, בהתאם לאסטרטגיית החברה ועל אף אתגרי התקופה. מעמדה המוביל של הפניקס, כקבוצת פיננסיים מהגדולות בישראל, מיקסום היתרונות התחרותיים שלנו, מיקוד במתן שירות בסטנדרט גבוה ללקוחות, אימוץ פתרונות טכנולוגיים והאיתנות הפיננסית הגבוהה הם שאפשרו לנו לפרסם לאחרונה מפת יעדים אסטרטגיים שאפתניים לשלוש שנים קדימה. 

"אנו נחושים להמשיך ולהתמקד בהמשך יצירת ערך ועמידה ביעדים האסטרטגיים שלנו ל-2027 - רווח כולל של כ-2 מיליארד שקל, תשואה להון של 16-18% וחלוקה של לפחות 50% מהרווח באמצעות דיבידנדים ורכישות עצמיות. 

"לאחר תקופת מעבר בה מכרו בעלי השליטה את מרבית אחזקותיהם, הפניקס פיננסים הפכה בחודשים האחרונים לחברה ללא גרעין שליטה. אנו ערים להתעניינות גוברת מצד משקיעים בינלאומיים לאור ביצועי הקבוצה, המעמד המוביל של הפניקס פיננסים בסקטור הפיננסי הישראלי, והאופק העסקי להמשך צמיחה ורווחיות. יותר משליש ממניות החברה מוחזקים על ידי משקיעים בינלאומיים מובילים, כולל קרנות פנסיה, גידור, נאמנות והון פרטי. אנו רואים בזאת הבעת אמון חשובה בקבוצה ובמשק הישראלי.

"הפניקס פיננסים ממשיכה לבצע את תכניותיה האסטרטגיות תוך מינוף מנועי הצמיחה של הקבוצה וניהול סיכונים מוקפד. אני מבקש להודות לחברי הדירקטוריון, עובדי החברה ושותפינו העסקיים על הישגי החברה והמשך השאת ערך ללקוחותינו ולבעלי המניות".


 

להלן נתונים עיקריים מתוך הדוחות הכספיים:

הרווח הכולל לבעלי המניות – 

בתשעת החודשים הראשונים לשנת 2024 הסתכם הרווח הכולל לבעלי המניות בסך של  כ- 1,284 מיליון ש"ח, המשקף תשואה להון לבעלי המניות של 16.1%, בהשוואה לתשואה של כ- 6.9% בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הכולל בתשעת החודשים הראשונים לשנת 2024 הושג חרף האתגרים הכלכליים והשפעה שלילית של גורמים שאינם תפעוליים (השפעת שוק ההון מעל ומתחת לתשואה ריאלית של 3%, השפעת הריבית, והשפעות מיוחדות) בסך 58 מיליון ש"ח. 

הרווח מפעילויות הליבה – (ללא השפעות לא תפעוליות, כולל שוק ההון מעל ומתחת לתשואה ריאלית של 3%, השפעת הריבית, והשפעות מיוחדות) 

הרווח מפעילויות הליבה גדל והסתכם בתשעת החודשים הראשונים לשנת 2024 לסך של כ- 1,342 מיליון ש"ח (המשקף תשואה מנורמלת על ההון בשיעור 16.8%) בהשוואה לרווח של כ- 955 מיליון ש"ח (המשקף תשואה מנורמלת על ההון בשיעור 12.6%) בתקופה המקבילה אשתקד.  

מתוך זה, רווח הליבה מביטוח הסתכם ב- 909 מיליון ש"ח לעומת 617 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, ורווח הליבה מניהול נכסים ואשראי הסתכם ב- 433 מיליון ש"ח לעומת 338 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.

ההון העצמי וסכום הנכסים המנוהלים – 

הון עצמי

ההון העצמי המיוחס לבעלי מניות החברה הסתכם ביום 30 בספטמבר, 2024 בסך של כ-11.1 מיליארד ש"ח.

נכסים מנוהלים

סכום הנכסים המנוהלים בקבוצה גדל והסתכם ביום 30 בספטמבר, 2024 בסך של 502 מיליארד ש"ח, כולל רכישת פעילות ניהול קרנות מסורתיות מפסגות שהושלמה בחודש מרץ 2024, בסך של כ- 22 מיליארד ש"ח.
 

 

 

להלן עיקרי התוצאות הכספיות של מגזרי הפעילות של הקבוצה – 

(לפירוט נרחב ביחס לשינויים בתוצאות הכספיות ראו דוח הדירקטוריון על מצב ענייני התאגיד ומצגת משקיעים)

פעילות ביטוח

ביטוח כללי  

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ב-678 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 260 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול בהשוואה לאשתקד נובע משיפור ברווח החיתומי בעיקר מענפי  רכב רכוש, ענפי רכוש אחרים וענפי חבויות אחרים בקיזוז ירידה ברווחיות בענף רכב חובה.

ביטוח בריאות  

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ב-323 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 295 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול בהשוואה לאשתקד נובע מעליה ברווח החיתומי בעיקר משיפור בשיעור ה- LR מטיוב התיק בבריאות פרט אשר קוזזה מהתאמת עתודת סיעוד פרט. 

ביטוח חיים וחיסכון 

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ל-22 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה להפסד כולל לפני מס בסך 37 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול ברווח נובע בעיקר מעליה מהשפעה החיובית של שינוי עקום הריבית (לרבות שינוי בפקטור K) אשר קוזזה מירידה בהכנסות מהשקעות מעבר ל – 3%, מיישום לוחות תמותה חדשים בקיזוז השפעות מחקר TUR ועדכונים אחרים. 

יצוין כי בסמוך למועד פרסום הדוח עומד "הבור" בדמי ניהול משתנים בסך של  כ-58 מיליון ש"ח.

הון אחר 

הרווח כולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ל-273 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה להפסד כולל לפני מס בסך 374 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. השינוי נובע בעיקר מהשפעות חיוביות בשווקים הפיננסיים בארץ ובעולם בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.

פעילות ניהול נכסים ואשראי

בית ההשקעות ולקוחות עושר - (שירותים פיננסים)

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ל-243 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 176 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול ברווחיות בהשוואה לאשתקד נובע בעיקר משיפור ברווח בפעילות קרנות וניהול תיקים בעיקר כתוצאה מרכישת פעילות תיקי

פסגות בסוף שנת 2023, אשר באה לביטוי בתקופת הדוח.

גמל ופנסיה 

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ל-72 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 64 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה ברווח נובעת בעיקר משיפור ברווח מפעילות אשר קוזזה בחלקה מהפסד משוק ההון. 

הפצה (סוכנויות) 

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ל-226 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 241 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. 

אשראי (הפניקס גמא)  

הרווח הכולל לפני מס בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ל-109 מיליון ש"ח, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 77 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה ברווחיות נובעת בעיקר מגידול במחזורי הפעילות וגידול במרווחי האשראי בתקופת הדוח בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.


לגרף הפניקס לחצו כאן

234 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 334.67 מיליון בהפניקס
קרנות נאמנות שמחזיקות את הפניקס. לרשימה המלאה

x