נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אספן גרופ תמכור את מרבית אחזקתה בפאי סיאם לשלמה דהוקי תמורת כ-370 מיליון שקל

אספן גרופ חתמה עם שלמה דהוקי על הסכם למכירת מרבית אחזקתה בפאי סיאם בסכום הנאמד בכ-370 מיליון שקל •• על פי ההסכם, תמכור אספן במסגרת הצעת מכר כ-30% ממניות פאי סיאם, ובנוסף תמכור לדהוקי כ-8% נוספים ממניות החברה

 

 
מימין: אבן ניומן, שלומי עקריש, צופית הראל וגיא פרג, צילום: גלעד פורתמימין: אבן ניומן, שלומי עקריש, צופית הראל וגיא פרג, צילום: גלעד פורת
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/11/2024

חברת הנדל"ן אספן גרופ ואיש העסקים שלמה דהוקי הגיעו להסכם בעלי מניות בנוגע לאחזקתם המשותפת (50% כל אחת) בחברת המלונות פאי בסיאם. אספן גרופ דיווחה היום כי התקשרה עם חברת KFS שבשליטת שלמה דהוקי, בהסכם, שבמהותו מסדיר מהלך, שעם השלמתו תמכור אספן את מרבית אחזקתה בחברת המלונות פאי סיאם זאת תמורת סכום הנאמד בכ-370 מיליון שקל. 

על פי ההסכם, במסגרתו גם הוסדרו זכויות שונות בין הצדדים, תמכור אספן גרופ 30% מאחזקתה בפאי סיאם באמצעות הנפקת מניות לציבור בדרך של הצעת מכר. על פי הסיכום בין הצדדים, הם יפעלו לביצוע הנפקה כאמור עד סוף חודש פברואר 2025, כאשר הוגדר כי ההנפקה לא תתבצע במחיר שיפחת מהונה העצמי של פאי סיאם, נכון ליום 30.9.24, בכפוף להתאמות מסוימות. פאי סיאם עדיין לא פרסמה את דוחותיה הכספיים. עם זאת, מדוחותיה של החברה לסיכום המחצית הראשונה של השנה, עולה כי הונה העצמי מסתכם בכ-970 מיליון שקל, כך שהתמורה שעשויה אספן לקבל במידה ותושלם ההנפקה, נאמדת בכ-285 מיליון שקל.

בנוסף, סוכם, כי דהוקי ירכוש מאספן, תוך 18 חודש ממועד השלמת ההנפקה, כ-8% נוספים ממניות פאי סיאם במחיר דומה למחיר לפיו מתבצעת ההנפקה, בכפוף להתאמות שונות שסוכמו בין הצדדים, כך שמדובר בתמורה נוספת הנאמדת בכ-85 מיליון שקל. 

בבעלותה של פאי סיאם כיום 3 בתי מלון פעילים – שני מלונות 'איביס' בירושלים ומלון בסמוך לנמל תל אביב, המנוהל על ידי רשת ישרוטל. לאחר כניסתה של אספן אל החברה, גיבשה פאי סיאם תכנית עסקית, שעשויה להוות קפיצת מדרגה משמעותית עבור החברה. במסגרת התכנית, נמצאת כבר כיום פאי סיאם בשלבי תכנון והקמה של 6 בית מלון חדשים (2 נוספים בירושלים, וכן מלונות במבשרת ציון, צפת, מפרץ אמנון לחופה של הכנרת ומלון בים המלח). כמו כן, מתכננת החברה בהמשך כניסה גם לתחום הדיור המוגן והקמת 3 בתי דיור מוגן בתל אביב ובירושלים. עם השלמת התכנית להקמת בתי המלון, עשויה מצבת החדרים שבניהול החברה לגדול פי 6, מרמה נוכחית של כ-380 חדרים להיקף של כ-2,220 חדרים, ובהתאם עשוי ה-NOI השנתי של החברה לגדול לסך של כ-210 מיליון שקל.

המהלך האמור עשוי להניב לאספן גרופ תזרים מזומנים משמעותי, שיאפשר לה להמשיך ביישום האסטרטגיה העסקית שלה, במסגרתה תפתח החברה את עסקי הליבה שלה - נדל"ן מניב בישראל ובהולנד, לצד פיתוח הפעילויות אליהן נכנסה בתחומי ההתחדשות העירונית, בו פועלת החברה באמצעות חברת רייק נדל"ן ש-50% ממניותיה נרכשו השנה, וכן בתחום הלוגיסטיקה. 

צופית הראל, מנכ"לית אספן גרופ: "ההסכם, שבבסיסו מכירת מרבית אחזקותינו בחברת פאי סיאם, לאחר שבוצעו תהליכי פיתוח והשבחה משמעותיים בחברה, הינו צעד אסטרטגי משמעותי עבור החברה. במסגרת ההסכמות אליהן הגענו, ייווצר לאספן תזרים מזומנים משמעותי, ובמקביל, המהלך יאפשר לנו להתמקד בעסקי הליבה של החברה – נדל"ן מניב בישראל ובהולנד, לצד פיתוח מנועי הצמיחה בתחומי הלוגיסטיקה וההתחדשות העירונית. השלמת המהלך תחזק את איתנותה הפיננסית של החברה, ותאפשר לנו להמשיך את יישום האסטרטגיה".

עורכי הדין שליוו את אספן בהסכם הם ארז רוזנבוך ושיר פיטוסי ממשרד רוזנבוך ושות, עורכי הדין מטעם פאי סיאם הינם אברהם אברמן ורפי שפירא ממשרד ש.פרידמן אברמזון ושות׳. 

x