עיריית חדרה הודיעה על הצטרפותה כמשיבה לעתירה שהגישה חברת OPC נגד החלטת ממשלת ישראל לדחות את תוכנית תת"ל 20ב', להקמת תחנת כוח נוספת בשטח המוניציפלי של העיר. העירייה, שניהלה לאורך השנים מאבק נחוש נגד הרחבת תחנות כוח בעיר, מצטרפת לעתירה מתוך כוונה להציג את עמדתה ולשמור על זכויות תושביה.
חברת OPC ביקשה להקים תחנה נוספת בעיר כחלק מפרויקט שהובא לדיון בוועדה לתשתיות לאומיות. הממשלה, לאחר שקיבלה חוות דעת מקצועיות והמלצות הוועדה, החליטה שלא לאשר את התוכנית בשל שיקולים סביבתיים וציבוריים, בהם חלוקת נטל הזיהום, בריאות הציבור, והשפעות ארוכות טווח על הסביבה והאזור. OPC עתרה לבג"ץ וטענה כי ההחלטה נגדה נובעת משיקולים פוליטיים ולא מקצועיים, וכי יש לבטל את החלטת הממשלה.
בעירייה הדגישו כי העיר חדרה כבר נושאת בעול כבד בתחום ייצור החשמל, כשבשטחה פועלת תחנת הכוח "אורות רבין," האחראית ל-50% מייצור החשמל בישראל ולחלק משמעותי מזיהום האוויר הנגרם מתהליך זה. בנוסף, תחנת הכוח הקיימת לא מממשת את מלוא הפוטנציאל המותר לה, ובכל זאת החברה שואפת להרחיב את פעילותה על חשבון בריאות התושבים.
מעיריית חדרה נמסר: "חדרה נושאת כבר שנים רבות בנטל בלתי פרופורציונלי של ייצור חשמל וזיהום אוויר. התושבים שלנו סובלים מנתוני זיהום אוויר חריגים ומהשלכות בריאותיות קשות. בעוד אזורים אחרים בארץ לא תורמים את חלקם, אנו מוצאים את עצמנו נאבקים כדי לשמור על הסביבה והבריאות. תוכנית להקמת תחנת כוח נוספת בעיר היא לא רק חוסר צדק – היא איום ממשי על עתיד חדרה ועל רווחת תושביה".
עיריית חדרה הייתה מעורבת בתהליך ההתנגדות לתוכנית תת"ל 20ב' מתחילת הדרך. כבר בשלב ההשגות לוועדה הארצית לתשתיות לאומיות, הציגה העירייה מסמכי התנגדות מפורטים, בהם טענה כי התוכנית תוביל להחרפת זיהום האוויר, תפגע בפיתוח העיר ותפחית את איכות החיים. בנוסף, נטען כי מיקומה המתוכנן של התחנה, 500 מטר בלבד מאזורי מגורים וגני ילדים, מהווה סכנה בריאותית חמורה.
רון שגן, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הנדסה, הוסיף כי "המאבק אינו רק סביבתי ובריאותי אלא גם נוגע לפיתוחה של העיר וליכולתה לשגשג כלכלית. הקמת תחנת כוח נוספת והרחבת קווי הולכת החשמל, בשטח המיועד לאזור התעשייה החדש (חד1800) תפגע משמעותית בשטחים שנועדו לפיתוח מסחרי ותעשייתי, ולא תאפשר את פיתוח צידי הנחל למתחם בילוי טבע ופנאי (פארק הנחל). במקביל תשתיות ייצור חשמל קיימות כמו תחנות הכוח הפחמיות עדיין פועלות בחצר 'אורות רבין' על אף החלטות ממשלה קודמות שדרשו לצמצם ייצור חשמל פחמי, והמשך הפעלתן מונע את הקמתן של אלפי יחידות דיור בשכונות חדשות ואטרקטיביות המתוכננות לקום בצפון ובמערב העיר".