נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שלמה אליהו מוכר 6.15% נוספים ממניות מגדל

המכירה היא בקרב גופים מוסדיים והיקפה מוערך בכ-420 מיליון שקלים

 

 
שלמה אליהו, צילום: סיון פרג׳שלמה אליהו, צילום: סיון פרג׳
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/12/2024

שלמה אליהו, בעלי השליטה בקבוצת מגדל, מוכר 6.15% נוספים ממניות החברה תמורת כ-420 מיליון שקלים. זו מכירה שנייה השנה של מניות מגדל שבבעלותו; לפני 5 חודשים מכר אליהו לאלטשולר שחם מניות תמורת 163 מיליון שקלים. ההערכה היא, שאליהו מנצל את הזינוק של קרוב ל-50% במניית מגדל בשלושת החודשים האחרונים. היום נסחרת החברה לפי שווי של כ-7.1 מיליארד שקלים.

על פי דיווח החברה לבורסה, חברת פרויקט גן העיר בע"מ, חברה פרטית בשליטתו המלאה של שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל, מנהלת משא ומתן מתקדם למכירת כ-64.8 מיליון מניות החברה (המהוות כ-6.15% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה) למספר גופים בעסקה מחוץ לבורסה במחיר של כ-6.7 ש"ח למניה.

כמו כן, הרוכשים יקבלו מאליהו הנפקות אופציות לרכישה של כ-64.8 מיליון מניות נוספות של החברה, (המהוות כ-6.15% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה כפי שהוא נכון למועד דוח זה), אשר תהיינה ניתנות למימוש עד ליום 30 ביוני 2025, בתמורה לכ-6.8 שקלים למניה, בכפוף להתאמות מקובלות. 

x