כמה כסף זרם ל S&P500 ומדדי ת"א השבוע וכמה יצא מהכספיות לקרנות אג"ח ?

הכפלה ברכישות הנטו של קרנות מחקות מדדי מניות בינלאומיים - בקרנות המחקות מדדי מניות בינלאומיים נרשמו רכישות נטו בסכום של כ-510 מיליון שקל, בעיקר של קרנות המחקות את מדד ה-S&P500, זאת לאחר רכישות בהיקף של 260 מיליון שקל בשבוע שעבר •• סקירה שבועית של המסחר: 1 - 5 בדצמבר, 2024

 

 
סקירה שבועית של המסחר / צילום: Dreamstimeסקירה שבועית של המסחר / צילום: Dreamstime
 

שרית ברמן, מנהלת יחידת המחקר, הבורסה לני"ע
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/12/2024

מדדי המניות

המשיכו לכבוש שיאים חדשים, כאשר מדד ת"א-35 עלה בכ-2.7%, מדד ת"א-90 עלה בשיעור של 3.8%, ומדד ת"א-60 SME עלה בשיעור של 3.1%.

בשוק איגרות החוב

נרשמו ירידות שערים במרבית מדדי איגרות החוב הממשלתיות הצמודות והשיקליות - במדדי איגרות החוב הממשלתיות הארוכות נרשמה ירידה בשיעור של כ-0.4% במדד תל-גוב שקלי 10+  וירידה בשיעור של כ-0.5% במדדי תל גוב צמודות 15+, בעוד מדדי איגרות החוב הממשלתיות הקצרות עלו בשיעור של כ-0.1%.

מדדי איגרות החוב הקונצרניות

עלו עד כ-0.2%, יוצא דופן היה מדד All Bond -דולר שהשיל כ-1.6%, בהשפעת היחלשות שערו של הדולר אל מול השקל. בסיכום השבוע הדולר נחלש בשיעור של כ-1.2% אל מול השקל בהמשך לירידה בשיעור של כ-2.3% בשבוע שעבר.

בקרנות המחקות 

המשך רכישות של קרנות המחקות מדדי מניות מקומיים, בעיקר מדדי ת"א-125 ות"א-90, ושל קרנות המחקות מדדי מניות בינלאומיים, בעיקר מדד ה-S&P 500.

בקרנות האקטיביות 

נמשכו הזרמות הכספים לקרנות המשקיעות באיגרות חוב בארץ ולקרנות המשקיעות במניות בארץ, על חשבון משיכות כספים בקרנות הכספיות. 

איגרות החוב הקונצרניות

המשך גיוסים ערים בשוק איגרות החוב הקונצרניות, כאשר השבוע גויסו כ-7.2 מיליארד שקל ב-16 הנפקות לציבור, מתוכם כ-4.3 מיליארד שקל גויסו בארבע הנפקות של איגרות חוב מובנות.

חודש דצמבר נפתח באופטימיות בבורסה, במגמה חיובית והושפע מעליות השערים בשוקי חו"ל כשברקע התבטאויות שהגיעו מצד הנשיא הנכנס, מר דונאלד טראמפ, בנוגע להחזרת החטופים. עליות שערים ושיאים חדשים נרשמו במדדי הדגל: מדד ת"א-35 עלה בשיעור של כ-2.7%, מדד ת"א-90 עלה בשיעור של 3.8% ומדד SME-60 עלה בשיעור של 3%. המדדים בארה"ב המשיכו גם כן לטפס השבוע כאשר ה-S&P 500 עלה בשיעור של 1.5%, הנאסד"ק עלה בשיעור של 3.6%, והדאו ג'ונס עלה בשיעור של 0.7% (נתוני חו"ל נכונים ליום רביעי).

בהסתכלות סקטוריאלית בלטו השבוע בעליות: מדד ת"א-בניה שזינק בכ-7% ומתחילת השנה עלה בכ-45%, עוד בלט מדד ת"א מניב חו"ל שהוסיף כ-5.8% ומדדי ת"א בנקים-5 ות"א ביטוח שעלו כ-5% וכ-3.2%, בהתאמה.

מנגד נרשמו ירידות שערים במדד ת"א תשתיות אנרגיה 1.3%- ובמדד ת"א קלינטק  0.8%-. 

שוק איגרות החוב – בשוק איגרות החוב הממשלתיות הסתיים שבוע המסחר בירידות שערים בשיעור ממוצע של כ-0.1% באפיק השקלי ובאפיק הצמוד. אגרות החוב הממשלתיות השיקליות הארוכות ירדו בשיעור של כ-0.4% והקצרות עלו בכ-0.1%. איגרות החוב הממשלתיות הצמודות לטווח הארך ירדו בשיעור של 0.5% בעוד שהצמודות לטווח הקצר בינוני ירדו עד כ-0.4%.

בשוק אגרות החוב הקונצרניות הסתיים שבוע המסחר כאשר המדדים על איגרות החוב השיקליות והצמודות עלו בשיעור ממוצע של כ-0.2%. יוצא דופן היה מדד All Bond-דולר שהשיל כ-1.6%, בהשפעת היחלשותו של הדולר אל מול השקל. 

התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עלתה בשיעור זניח השבוע ועומדת על כ-4.55%, לעומת 4.5% בתום השבוע שעבר, זאת בדומה לתשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים שנותרה השבוע ללא שינוי על כ-4.3%  (נכון ליום רביעי). 

קרוב ל 1.1 מיליארד שקלים זרמו השבוע לקרנות נאמנות לפי החלוקה הבאה:

קרנות מחקות מדדי מניות מקומיים

בקרנות המחקות מדדי מניות מקומיים נרשמו רכישות נטו בסכום של כ-340 מיליון שקל, בעיקר של קרנות המחקות את מדד ת"א 125 ומדד ת"א 90, לאחר רכישות בהיקף דומה בשבוע שעבר.

קרנות מחקות מדדי מניות בינלאומיים

בקרנות המחקות מדדי מניות בינלאומיים נרשמו רכישות נטו בסכום של כ-510 מיליון שקל, בעיקר של קרנות המחקות את מדד ה- S&P500, זאת לאחר רכישות בהיקף של 260 מיליון שקל בשבוע שעבר.

קרנות מחקות מדדי אג"ח בארץ

בקרנות המחקות מדדי אג"ח בארץ נרשמו השבוע, בדומה לשבוע שעבר, מכירות בהיקף זניח.

קרנות כספיות

בקרנות הכספיות בוצעו מכירות בסכום של כ-260 מיליון שקל, זאת לאחר מכירות בסך כ-760 מיליון שקל בשבוע שעבר.

קרנות אקטיביות-מסורתיות איגרות חוב בתל-אביב

בקרנות האקטיביות המשקיעות באיגרות חוב בתל-אביב הוזרמו השבוע כ-320 מיליון שקל לאחר הזרמות בהיקף של כ-200 מיליון שקל בשבוע שעבר.

קרנות אקטיביות המשקיעות במניות בתל-אביב

בקרנות האקטיביות המשקיעות במניות בתל-אביב הוזרמו השבוע כ-185 מיליון שקל, לאחר הזרמות בהיקף 130 מיליון שקל בשבוע שעבר.


הנפקה בשוק המניות

השבוע גויסו בשוק המניות כ-22.4 מיליון שקל, ב-3 הנפקות לציבור, כמפורט להלן:

ברק בית השקעות - העוסקת בניהול קרנות נאמנות וניהול תיקי השקעות, גייסה השבוע כ-3.1 מיליון שקל בהנפקת מניות. 

פרופדו – העוסקת בפיתוח שירותי תוכנה תומכי החלטה בשוק הנדל"ן, גייסה השבוע כ-17.3 מיליון שקל בהנפקת מניות וכתבי אופציה. 

אלמדה ונצ'רס – שותפות המשקיעה בחברות העוסקות בבריאות דיגיטלית ומיכשור רפואי. תגייס היום (ה-5 בדצמבר 2024) עד כ-2 מיליון שקל בהנפקת מניות וכתבי אופציה. 


הנפקות בשוק איגרות החוב הקונצרני 

חברת מיי טאון  - חברת אג"ח חדשה שביעית השנה – תגייס היום (ה-5.12.24), עד כ-62 מיליון שקל בהנפקה ראשונה של איגרות חוב בבורסה. איגרות החוב הן שיקליות, נושאות ריבית שנתית בשיעור של 7.5%, ואינן מדרגות. החברה עוסקת בייזום, בנייה והקמת פרויקטים למגורים בישראל, בעיקר התחדשות עירונית.

בנוסף, גוייסו בשוק איגרות החוב כ-7.1 מיליארד שקל ב-15 הנפקות לציבור, כמפורט להלן:

שם החברה

ענף/עיסוק

סכום

(במיליוני שקלים)

הנפקה לציבור / הקצאה פרטית

סדרה נסחרת/ חדשה

סוג הצמדה

מח"מ

(שנים)

ריבית/

תשואה לפידיון

דירוג

"מעלות" /"מידרוג"

אלקטרה נדל''ן

נדלן מניב בחו"ל

142

ציבור

נסחרת

שקלי

4.5

6%

A3

ביג*

נדלן מניב בישראל

535

ציבור

נסחרת

מדד

1.3

3.2%

A3

הראל ריביות

(חברה חדשה)

אג"ח מובנות

1,450

ציבור

חדשה

שקלי

10

ב"י +0.15%

AAA

 

אקונרג'י

אנרגיה מתחדשת

329

ציבור

חדשה

שקלי

4.6

6.95%

ללא

ריט 1

נדלן מניב בישראל

225

ציבור

נסחרת

מדד

6.5

3.3%

AA

פאי פלוס

אג"ח מובנות

908

ציבור

חדשה

שקלי

10

ב"י + 0.15%

 

AAA

גלעד פקדונות

אג"ח מובנות

1,063

ציבור

חדשה

שקלי

10.6

ב"י + 0.17%

 

AAA

אביעד פיקדונות

אג"ח מובנות

900

ציבור

חדשה

שקלי

-

 ב"י + 0.16%

 

Aaa

אשטרום נכסים

 

נדלן מניב בישראל

110

ציבור

נסחרת

מדד

3.7

3.1%

A+

אשטרום נכסים

 

נדלן מניב בישראל

210

ציבור

נסחרת

מדד

5.9

3.8%

A

בזק

תקשורת

446

ציבור

נסחרת

שיקלי

7.8

5.4%

AA

Aa2

בזק

תקשורת

123

ציבור

נסחרת

מדד

8.2

3%

AA

Aa2

מכלול מימון

אשראי חוץ בנקאי

280

ציבור

חדשה

שיקלי

-

6.6%

A3

אלון רבוע כחול

השקעה ואחזקות

242

ציבור

נסחרת

שיקלי

3.6

5.8%

A+

אלון רבוע כחול

השקעה ואחזקות

154

ציבור

נסחרת

מדד

1.2

5.3%

A+

*ההנפקה כללה גם כתבי אופציה (סדרה 7), ללא תמורה. כל כתב אופציה ניתן למימוש למניה אחת בתמורה ל- 580 שקלים, כשמחיר המניה בבורסה ערב ההנפקה עמד על כ-481 שקלים.


הנפקת איגרות חוב ממשלתיות/ מלווה קצר מועד

משרד האוצר גייס השבוע בהנפקת איגרות חוב בבורסה סכום של כ-3.34 מיליארד שקל, כ-30%  מהסכום גויס באג"ח צמוד מדד וכ-70% מהסכום גויס באג"ח שיקלי. 

בנק ישראל מכר השבוע מק"מ לציבור בהיקף של 37 מיליארד שקל ע.נ. מזה, 23 מיליארד שקל ע.נ במק"מ לפידיון בעוד 3 חודשים, ו-14 מיליארד שקל ע.נ במק"מ לפידיון בעוד שנה. 


שונות

המדד המשולב

בנק ישראל פרסם כי המדד המשולב לבחינת מצב המשק לחודש אוקטובר 2024, ירד בשיעור זניח של 0.06%. המדד משכלל אינדיקטורים שוטפים לפעילות הכלכלית, ואלו מצביעים על תמונה מעורבת לגבי רמת הפעילות במשק ברבעון הרביעי, עם נטייה קלה להיחלשות.


מדדי מניות

מדדי שווי שוק

שינוי השבוע

שינוי מתחילת השנה

ת"א–35

2.7%

24.5%

ת"א–90

3.8%

29.2%

ת"א–125

3.0%

25.3%

ת"א–SME60

3.1%

37.9%

ת"א 90 ובנקים 5*

3.6%

29.7%

מדדים ענפיים

שינוי השבוע

שינוי מתחילת השנה

ת"א טק-עילית

2.0%

6.4%

ת"א בנקים-5

3.2%

38.7%

ת"א-נפט וגז

1.5%

33.5%

ת"א נדל"ן

3.7%

25.5%

 *תשואה ממועד ההשקה ב-אוגוסט 2024.


מדדי איגרות חוב

מדד

שינוי השבוע

שינוי מתחילת השנה

תל גוב-צמודות

-0.2%

1.6%

תל גוב-שקלי

-0.1%

1.7%

תל בונד-60

0.2%

4.9%

תל בונד-שקלי

0.1%

5.0%

 

מטבע חוץ

מטבע

שינוי השבוע

שינוי מתחילת השנה

דולר/שקל

-1.2%

-0.7%

אירו/ שקל

-1.4%

-5.5%

 

x