עסקה ראשונה מסוגה בין חברות ביטוח בישראל: הפניקס תשמש מבטחת משנה של איילון ביטוח

חברות הביטוח הפניקס ואיילון מודיעות על עסקת LPT, במסגרתה תשמש הפניקס כמבטחת המשנה של איילון ביטוח ותעניק כיסוי בשיעור של 75% מהתביעות התלויות בשייר בענפי חבות מעבידים וצד שלישי, בגין שנות החיתום 2010 עד 2022

 

 
רוני גינור, צילום: בר שניררוני גינור, צילום: בר שניר
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/12/2024

עסקה ראשונה מסוגה בין חברות הביטוח בישראל. חברות הביטוח הפניקס ואיילון מודיעות על עסקת LPT (Loss Portfolio Transfer), במסגרתה תשמש הפניקס כמבטחת המשנה של איילון ביטוח, ותעניק כיסוי בשיעור של 75% מהתביעות התלויות בשייר בענפי חבות מעבידים וצד שלישי, בגין שנות החיתום 2010 עד 2022. עד כה חברות ביטוח ישראליות נהגו לבצע עסקאות ביטוחי משנה עם תאגידי ביטוח בחו"ל. עסקה זאת התאפשרה, בין היתר, בשל הדירוג הבינלאומי של הפניקס בגובה -A עפ"י סוכנות הדירוג S&P.

דמי הביטוח הכוללים במסגרת העסקה עומדים על כ-930 מיליון שקל, מתוכם כ-28 מיליון שקל ישולמו במזומן, במועד תחילת ההסכם. יתרת הסכום תיוותר בידי איילון לצורך תשלומי תביעות, כשהיא צמודה למדד ונושאת ריבית מוסכמת. אם היתרה תתמוצה, הפניקס תכסה את התביעות הנוספות עד לתקרה של 15% מעל סכום תיק הביטוח.

לצד זאת, העסקה תאפשר לאיילון ביטוח לפזר סיכונים ולהקטין את החשיפה שלה בתחום החבויות שבו היא אחת ממובילות שוק הביטוח בארץ וכן תשפר את יחס כושר הפירעון שלה שעומד על 135% נכון ליוני 2024, בתקופת הפריסה ולשחרר הון להשקעות נוספות בהתאם לאסטרטגיית הצמיחה של החברה.
יצוין כי ההתקשרות האמורה כפופה לאישורו של הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון.  

רוני גינור, סמנכ"ל ואקטוארית ראשית באיילון ביטוח: "מדובר במהלך אשר מצביע על האמון בניהולה של איילון. העסקה תאפשר פיזור והקטנת הסיכון הביטוחי בתחום החבויות ויתרום לאיתנותה הפיננסית ולחיזוק נוסף של יחס כושר הפירעון. אנו רואים חשיבות בהשארת מעגל הכספים וההשקעות בתוך ישראל, עבור חיזוק המשק המקומי גם בתקופה מאתגרת זו וגם בימים של שגרה."

מוטי מור, משנה למנכ"ל ומנהל תחום ביטוח כללי בהפניקס: "עסקה זו היא נדבך נוסף במימוש האסטרטגיה של קבוצת הפניקס אשר נהנית מדירוג בינ"ל גבוה. מיצובה של הפניקס כחברת הביטוח המובילה בישראל מייצר הזדמנויות עסקיות להגדלת תיק הביטוח הכללי וחיזוק ההובלה בענף. פעילות זאת תפחית את התלות של חברות ישראליות בשוק הגלובלי אשר הופך יקר ומורכב בימים של חוסר וודאות גיאופוליטית. לא פחות חשוב מכך, שמירה על ההון במסגרת המשק הישראלי מחזקת את הכלכלה המקומית."

x