שוק המניות
שוק המניות היום הציג עליות שערים במדדים המרכזיים על רקע הערכות של עסקה קרובה עם החמאס: מדד ת"א 35 עלה בשיעור של 1.19%+ , מדד ת"א 90 עלה בשיעור 1.59%+ ומדד ת"א SME60 עלה בשיעור 1.25%+.
הענפים שבלטו לחיוב היו מדד ת"א נדל"ן בעליה של 2.23%+, מדד ת"א קלינטק בעליה של 1.88%+ ומדד ת"א רשתות שיווק בעליה של 1.67%+.
כל המדדים הציגו היום עליות שערים.
מניות במדד ת"א 125 שבלטו בעליות היום: חברת ישראל קנדה (5.72%+) שדיווחה כי ישנה התקדמות בעסקה לרכישת מלונות בראון. דוראל אנרגיה (4.80%+). דלתא מותגים (4.76%+).
מניות במדד ת"א 125 שבלטו בירידות היום: חברת דלתא גליל (2.95%-), מספנות ישראל (2.68%-), אל על (2.11%-).
שוק אגרות החוב
מדד המחירים לצרכן שהפתיע אתמול בירידה של 0.4%- (ראה פירוט למטה) הביא לחולשה באגרות החוב הצמודות ולחוזקה באגרות החוב הלא צמודות.
בשוק אגרות החוב הממשלתיות מדד תל גוב - צמודות ירד היום בשיעור 0.12%-. הירידות היו לאורך כל עקום התשואות.
מדד תל גוב – לא צמודות עלה בשיעור 0.11%+. העליות היו לאורך כל עקום התשואות.
בשוק אגרות החוב הקונצרניות מדד התל בונד צמודות ירד בשיעור 0.16%-. הירידות היו לאורך כל עקום התשואות.
מדד התל בונד שקלי עלה בשיעור 0.09%+. העליות היו לאורך כל עקום התשואות.
דיווחים נוספים שהיו בין הנצפים ביותר היום באתר מאיה:
טיב טעם (3.95%+) דיווחה על כוונתה לרכוש תמורת כ-121 מ' ₪ את חברת מזרח ומערב העוסקת בייבוא ושיווק מוצרי מזון אסיאתיים.
מאקרו
מדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול בערב הציג ירידה של 0.4%- בהשוואה לתחזית של 0.1%- עד 0.3%-.
מספר הדירות שנמכרו באוגוסט עד אוקטובר עלה בשיעור של 35.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד וירד בשיעור של 18.9% בהשוואה למאי עד יולי.
שיעור האבטלה עלה מ-2.7% באוקטובר ל-2.8% בנובמבר.
נציין שמדדים אלה מצביעים על התקררות מסוימת במשק שעשויה להביא להורדת ריבית לפני המועד המתוכנן (רבעון השלישי 2025).