נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הממונה על שוק ההון מוסיף להתנגד למינוי מנכ"ל מגדל אחזקות לתפקיד דירקטור מגדל ביטוח

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון עמית גל, מוסיף להתנגד למינויו של מנכ"ל מגדל אחזקות, יוסי בן ברוך, לדירקטור בחברה הבת מגדל ביטוח •• בן ברוך הוזמן לשימוע אחרון ברשות לפני החלטה סופית בעניינו

 

 
יוסי בן ברוך, מנכ״ל מגדל אחזקות, צילום: יוסי צבקריוסי בן ברוך, מנכ״ל מגדל אחזקות, צילום: יוסי צבקר
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/01/2025

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, הודיע אתמול (א') ליוסי בן ברוך, מנכ"ל מגדל אחזקות, כי גם לאחר בחינה נוספת של בקשתו להתמנות לדירקטור בחברת הבת מגדל ביטוח, בכוונתו להתנגד למינוי.

על פי הדיווח של מגדל אחזקות ביטוח, אתמול (31 בדצמבר 2024) התקבל מכתב הממונה לבן ברוך, לפיו "לאחר בחינה נוספת של מכלול הנתונים בעניין מינויו כדירקטור במגדל ביטוח, ובהסתמך על המידע שנצבר ברשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, אגב הפיקוח השוטף על מגדל ביטוח, בכוונתו להתנגד למינוי". יש לציין, כי מגדל מנסה למנות את בן ברוך, הנחשב למקורבו של אליהו, לדירקטור במגדל ביטוח מאז 2022, וביוני השנה עתר מנכ"ל מגדל אחזקות לביה"מ המחוזי בירושלים נגד הממונה כדי שיאשר את המינוי. ביה"מ שלח לפני כחודש את שני הצדדים לקבל החלטה סופית בעניין, אך כאמור הממונה לא נסוג מכוונתו להתנגד למינוי.

במסגרת מכתב הממונה מאתמול פורטו שיקוליו השונים להתנגדות, אשר ברובם הוצגו בעבר לחברה ולמגדל ביטוח, ובהם "החשש באשר להתאמתו של בן ברוך לתפקיד דירקטור במגדל ביטוח וליכולתו לקיים פיקוח אפקטיבי על מגדל ביטוח ולהפעיל שיקול דעת עצמאי, לרבות לאור טענות הממונה בדבר קשריו ההדוקים עם בעל השליטה (שלמה אליהו) ועם בנו, וטענות הממונה בדבר פגמים שנמצאו בניהול התקין של מגדל ביטוח, ובכלל זה בשל מעורבות בעל השליטה בענייניה". 

גם מנוגד להסדרים לשיפור הממשל התאגידי במגדל ביטוח

בנוסף, מציין הממונה במכתבו, "כהונתו של בן ברוך כדירקטוריון, לצד דירקטורים המפקחים עליו בתפקידו כמנכ"ל החברה, עשוי לפגוע בהסדרים שמקדמת הרשות לשיפור הממשל התאגידי במגדל ביטוח, ולקידום הפרדה נאותה בינה לבין החברה ובעל השליטה".

החברה חולקת על הקביעות הלכאוריות, העובדתיות והמשפטיות, במכתב הממונה, והיא חוזרת על עמדתה כי למר בן ברוך המומחיות, הניסיון והכישורים לכהן כדירקטור במגדל ביטוח וכי הוא עומד בכל הנדרש על פי דין לשם מינויו כדירקטור כאמור. בנוסף נבדקת ההתנהלות סביב הבקשה למינויו של יוסי בן ברוך מנכ"ל מגדל אחזקות כדירקטור במגדל ביטוח. גל חשש ממצב שהמינוי בא לסלול את דרכו של בן ברוך לתפקיד יו"ר ולא אישר לבן ברוך להתמנות כדירקטור. בן ברוך פנה גם הוא לערכאות משפטיות נגד הרשות, וזו מבקשת לבדוק בביקורת את טיב קשריו עם בעל השליטה אליהו ובנו ישראל, שמשמש יו"ר מגדל שוקי הון ולא מעורב בהתנהלות מגדל ביטוח.

הממונה זימן את בן ברוך לשימוע להשלמת טיעוניו בטרם קבלת החלטה סופית בנושא.
 

x