התקווה לעסקת חטופים תרמה לסיום מוצלח בשוק המקומי - סקירת בורסה יומית

התקווה לעסקת חטופים הביאה לסיום מוצלח יחסית בשוק המקומי •• וול סטריט פתחה בירידות חדות יחסית אבל סיימה את היום קרוב מאוד לאזור הסגירה של יום שישי •• עיקר השבוע זרוע בנתוני אינפלציה חשובים

 

 
סקירת בורסה יומית / תמונה: Dreamstimeסקירת בורסה יומית / תמונה: Dreamstime
 

מערכת FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/01/2025

קרנות הנאמנות המקומיות

למרות האווירה המעורבת בשוק, סקטור הבנקים הצליח לעלות על כולם, עם הובלה ברורה בחיוב היומי, יחד עם מדד ת"א 90. בחלק החודשי והשנתי של התמונה, אנו מוצאים את אותו הרכב בדיוק: הבנקים ות"א 90 כמובילים בצורה בולטת מאז תחילת השנה. חלק השלילה היומית מאוכלס על ידי מניות הטכנולוגיה, כאשר החלקים החודשי והשנתי שלה מצביעים על האג"ח הממשלתי השקלי הארוך (10 שנים) והבינוני (5 שנים).

 

הבורסה

תל-אביב: בהמשך למסר הכללי של הימים האחרונים, נחזור ונטען שציבור המשקיעים המקומיים מבולבל או הססן מאוד. כפי שצייננו כאן בעבר, ישנה עכשיו בעיה להחליט בין הטוב היחסי שיגיע מסגירת עסקת חטופים, שתלווה בהפסקת אש ארוכה יחסית, והרע היחסי שמגיע מחופי ארה"ב. שם, אחרי ההתלהבות הגדולה שראינו אחרי היבחרו של טראמפ לנשיא, האווירה השתנתה למצב של זהירות וירידות (הסבר יותר מפורט מטה).

אז מה אנו מקבלים מהעימות הרעיוני הזה בין שתי הסוגיות הסותרות? ימים של ירידות ועליות, בו זמנית, כאשר הסגירה יכולה להיות כזו או היפוכה. אתמול (13-01) החלו כל המדדים בחיוב, על בסיס התקווה לעסקה. הם ירדו באמצע יום המסחר, ורובם סיימו בחיוב כאשר הבלוטק ות"א 35 סיימו באדום. בגדול, לא ניתן לקחת מהפעילות הזו שום תובנה מגמתית משמעותית. לניתוח טכני לדוגמה, היום נתבונן על אלביט מערכות:

 

 

מן החדשות אנו למדים על מאמצי ממשלת ישראל למלא את החסר בחימושים, ובכלל, במה שהאומות אינן רוצות או אינן מוכנות לתת לנו. אלביט מערכות היא חברה שנהנית, ותהנה, מתהליך אסטרטגי כזה והמניה שלה בהחלט הראתה את הכיוון החיובי הזה מאז התחתית של 65850. האם זווית העלייה הגיעה לקיצוניות גדולה מדיי? על פי המחזורים והימים האחרונים זה בהחלט ייתכן אבל עד שהיא לא תחצה קווי מגמה תומכים, ובמיוחד לא תרד מרמות תמיכה היסטוריות ודינאמיות (כרגע האחרונה עומדת על 95000) אין כאן בעיה מגמתית.

ארה"ב: אתמול לא היו נתוני מקרו חשובים בארה"ב, ומדובר בפתיחת שבוע. לכן, היינו מצפים לפתיחה חיובית למדי. ומה קרה? פתיחה שלילית של קרוב לאחוז! איך הדברים משתנים.... למרות שאנו מחכים כבר די הרבה זמן לתיקון יורד קצת יותר אסרטיבי, אחרי מהלך מגמתי חיובי קיצוני ב-2023-2024, תמיד קשה לדעת למה הדברים קורים כך ולא לאחרת. ההסבר הנוכחי פשוט למדי ואפילו טריוויאלי במחשבה של "בדיעבד": יותר מדיי כסף מייצר אינפלציה.

וכאשר הפד החליט להוריד ריביות על מצע של נזילות עצומה גם כך, שחקני האג"ח הנשכחים (Bond Vigilantes) חזרו והראו את יכולותיהם לשבש אווירה חיובית. תשואות האג"ח הממשלתי הארוך (כרגע אג"ח ל-10 שנים עומד על 4.788% עם עלייה יומית של 0.52%), והמשמעות שלהן, פשוט מחרידות את האולמות העליזים של הבורסות. המשך השבוע יהיה במה לאוסף נדיר של נתוני אינפלציה חשובים ומעניין יהיה לראות אם תוצאות הפרסומים האלו יגרמו להאצה, או האטה, של השלילה ההתחלתית שלפנינו. סיום היום אתמול (ב') היה הרבה יותר טוב מתחילתו, וקירב את המדדים לנקודת הסגירה של יום שישי. ממחר (14-01) נתוני אינפלציה לרוב, כאשר מתחילים במדד המחירים לצרכנים.

 

פעילות המוסדיים בת"א 35

עבור ה-12-01-2025 (כל הכמויות במיליוני שקלים): ימי ראשון הם ימים של יום מסחר מקוצר אבל אנו מצפים למספרים סבירים של פעילות גם בהם. ביום ראשון שעבר (12-01) זה לא היה המקרה. ראינו ירידה דרמטית במחזור הכללי, עבור כל מניות ת"א 35 (353.5) וגם ירידה דרמטית לא פחות בפעילות המוסדית: קניות: 80.6, מכירות: 62.5, נטו: 18.0. הנקודה החיובית היחידה שניתן לציין היא שהנטו בפלוס... האם זה קשור להמתנה לגבי העסקה? המניות שנמכרו הכי הרבה נטו היו אלוני חץ (2.9- ומליסרון (3.2-) כאשר המניות שנקנו הכי הרבה נטו היו אורמת טכנו (4.8) ודיסקונט א (6.7).  

 

סיכום קרנות הנאמנות המקומיות

 

עולות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

3.16%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

3.04%

ברק אולטרה ת"א 90 פי 3

1.76%

 

עולות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

12.09%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

10.63%

ברק אולטרה ת"א 90 פי 3

8.28%

 

עולות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

12.09%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

10.63%

ברק אולטרה ת"א 90 פי 3

8.28%

 

יורדות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

קסם KTF ת"א -טכנולוגיה

-1.53%

MTF מחקה ת"א-טכנולוגיה

-1.52%

הראל מחקה ת"א טכנולוגיה

-1.52%

 

יורדות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

הראל מחקה תל גוב-שקלי 10+

-0.92%

קסם KTF תל גוב שקלי 5+

-0.75%

הראל מחקה תל גוב-שקלי 5+

-0.75%

 

יורדות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

הראל מחקה תל גוב-שקלי 10+

-0.92%

קסם KTF תל גוב שקלי 5+

-0.75%

הראל מחקה תל גוב-שקלי 5+

-0.75%

 

סיכום קצר של מה שקרה בבורסה

מדדים

 

 

 

ת"א-125

0.06%

ת"א-35

-0.12%

ת"א-90

0.58%

ת"א גלובל-בלוטק

-0.85%

ת"א-SME60

0.65%

ת"א-פיננסים

0.60%

ת"א-נדל"ן

0.71%

ת"א-מעלה

0.44%

ת"א-צמיחה

-0.72%

ת"א בנקים-5

1.05%

 

 

ת"א-125

 

 

 

מספנות ישראל

7.24%

בזן

6.85%

משק אנרגיה

6.25%

אקויטל

5.02%

ישראמקו יהש

4.12%

בזק

3.27%

אודיוקודס

3.05%

 

 

הבורסה לניע בתא

-6.26%

קמטק

-4.93%

נפטא

-4.55%

נובה

-4.19%

אל על

-3.63%

פריורטק

-3.23%

מיטרוניקס

-3.03%

 

 

ת"א-SME60

 

 

 

סופווייב

11.41%

קומפיוגן

10.70%

חג'ג'

5.13%

בית שמש

5.10%

נורסטאר

4.06%

מבטח שמיר

3.52%

מקס סטוק

3.48%

 

 

זפירוס

-6.44%

קמהדע

-3.88%

ערד

-2.95%

חמת

-2.21%

דיפלומט אחזקות

-1.74%

ארי נדלן

-1.66%

אימאג'סט

-1.66%

 

 

ת"א All-Share

 

 

 

מספנות ישראל

7.24%

בזן

6.85%

פטרוכימיים

6.31%

משק אנרגיה

6.25%

סופווייב

11.41%

קומפיוגן

10.70%

פסגות קבוצה

10.23%

 

 

מאסיבית

-9.57%

עשות

-7.67%

זפירוס

-6.44%

הבורסה לניע בתא

-6.26%

לייבפרסון

-5.37%

אסטיגי

-4.98%

קמטק

-4.93%

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x