בנק אוף אמריקה BofA:
רואים תיקון למטה מיידי בשווקים האירופאיים ב-10%.
סיטי:
מציינים כי השווקים הבינלאומיים, במיוחד באירופה ובסין, עלולים להתמודד עם פגיעה משמעותית . התשואות בארה"ב, שעלו בעקבות חששות לגבי הגרעון ואינפלציה, עשויות להמשיך לעלות. חוסר הוודאות צפוי להגדיר את נשיאותו של טראמפ.
UBS:
מניות הקטנות הבינוניות באירופה נסחרות ברמה הכי נמוכה ב-20 שנה האחרונות ביחס למניות הגדולות לפי הפרמטר של P/E.
ממליצים להגדיל חשיפה למניות הקטנות והבינוניות שאמורות ״להנות״ מהורדות ריבית הצפויות באירופה.
גולדמן:
זרימת הכסף למניות הגלובליות נחלש שבוע שעבר והסתכמה ב-6 יארד דולר ( 13 יארד דולר היה שבוע לפני זה), בגזרה של פיקסד אינקם דווקא רואים עלייה מ-11 יארד דולר ל-14 יארד דולר.
עוד נתון מעניין מגולדמן:
Corporate insiders מוכרים מניות בקצב הכי גדול בהיסטוריה .
נתון מעניין:
גיל ממוצע של רוכש דירה בארה״ב הגיע ל-39. בשנת 1985 זה היה 29. דור הזה שלא יכול להרשות לעצמו דירה משקיע את הכסף שיש לבורסות.
הסיפור בירידות היום כנראה נמצא פה :
מדד S&P 500 הגיע לשיא של 54.3 טריליון דולר בשווי השוק בשבוע שעבר, והוסיף 1.1 טריליון דולר בשבוע אחד. מאז השפל באוגוסט, שווי השוק של המדד עלה ב-8.5 טריליון דולר. יתר על כן, המדד הוסיף ערך של 12.4 טריליון דולר מאז תחילת 2024. ה-S&P 500 הוסיף 78% משווי השוק של אירופה והכפיל את גודלו של השוק היפני בשנה אחת. כתוצאה מכך, יחס שווי השוק לתוצר בארה"ב הגיע לשיא כל הזמנים של 209% . היחס מוכר גם כ "אינדיקטור באפט" באפט אומר: "יחס של כ 75% חוזה ביצועים טובים מאוד בשווקים באמריקה, אבל אם היחס מתקרב ל 200% – זה משחק באש" (כתב פאנדר).
גולדמן:
שמעתם על R1 של DeepSeek. אבל האם שמעת על Doubao-1.5 של Bytedance או על Kimi k1.5 של Moonshot? המירוץ למחיר זול ביותר רק מתחיל ואף אחד לא עושה את זה כמו סין. ובכל זאת, ה-Mag 7 מתמקדים במשחק הסיום של בינה כללית מלאכותית (AGI) - בניית אמון, תשתיות ומערכות אקוסיסטם שלם שסין לא יכולה להשתוות אליהן. זה יכול להיות בסופו של דבר רעש ולא ממש ישנה משחק אמיתי.
דויטשה בנק:
האנלוגיה הברורה ביותר שעולה על הדעת ביחס ל-DeepSeek זה ללא ספק בועת דוט קום.
גם אז גורם חיצוני אחד גרם למחיקה במניות הטכנולוגיה ובנוסף גרם לזעזוע מאקרו כלכלי.
מניית סימנס אנרגיה יורדת כמעט 20% , אז השאלה עכשיו מי צריך אנרגיה אם DeepSeek יכולה להשתמש בהרבה פחות אנרגיה מהמודלים הקיימים.
יום סוער היום בנגזרים על מדד ת״א-35. המדד ירד 2.27% ונסגר על 2,463.6 במחזור של 1.82 מיליארד ₪.
בנגזרים על המדד עברו היום כמעט 340 אלף יחידות (שיא של שנים).
במונחי נכס בסיס מדובר על מחזור של מעל 40 מיליארד ₪ !
הסקירה היומית של שוק ההון ליום שני 27.1.2025
יובל צוק, יחידת המחקר של הבורסה לני"ע
שוק המניות
היום נרשמו ירידות שערים חדות בת"א, לצד מחזור מסחר גבוה של כ-3.4 מיליארד שקל.
כמעט כל מניות ת"א-125 נצבעו אדום. ת"א-35 ירד 2.3% לצד ת"א-125 שירד כ-2.2%, ומדד ת"א-90 איבד 1.9%.
המסחר החל בבוקר בירידות השערים שהושפעו מהירידה החדה בחוזים העתידיים על וול סטריט, בנוסף לירידות השערים שם בסוף השבוע. החברה הסינית DeepSeek ריכזה עניין רב בשוק ההון העולמי וגרמה לזעזוע כשמדד הפחד VIX זינק סביב 30% (כרגע סביב 21%+) לאחר שהציגה שבוע שעבר מודל AI חינמי שמצליח להציג תוצאות דומות לאלו של ענקיות ה-AI האמריקאיות אך בעלות זעומה בהשוואה אליהן ועם כוח מחשוב זעיר יחסית אליהן. שמאיים לשבש את תעשיית הבינה המלאכותית כולה.
בעקבות כך מניות השבבים ברחבי העולם צונחות, ובראשן אנבידיה שיורדת כעת כ-13% ומוחקת יותר מ-400 מיליארד דולר, ברודקום עם ירידה גם של מעל 14% ואיתן מיקרון ASML ועוד...
הצניחה בסקטור לא פסחה על ת"א ומניות השבבים רשמו ירידות חדות: קמטק (11.5%-), נובה (10.4%-), טאואר (10%-), פריורטק (10.6%-) וקווליטאו (12.4%-) – כולן במחזורי מסחר גבוהים מאוד.
גם הבנקים וחברות הביטוח סחבו את השוק מטה, וכן סקטור הטכנולוגיה שבלט מעל כולם בירידות.
עוד בלטו בירידות החדות מניות האנרגיה ובראשן או.פי.סי (5.9%-) ושו"ב אנרגיה (4.2%-), בעוד נאסד"ק יורד 2.9% ו-SPX מאבד 1.7%.
באירופה השווקים המובילים, שפתחו את השנה מצוין עם עלייה של מעל 7%, ללא שינוי מיוחד היום.
חברת הבנייה מגידו השלימה גיוס של 123 מיליון שקל בהנפקת איגרות חוב בריבית 5.73%, אשר יחלו להיסחר מחר.
מדדים ענפיים בולטים
מדד ת"א בנקים-5 ירד 1.7% כשבנק לאומי בלט עם ירידה של כ-2% ובמחזור גבוה של 194 מיליון שקל.
מדד ת"א ביטוח ירד 2% כשכל חברות הביטוח רשמו ירידה.
מדד ת"א טכנולוגיה עם הירידה החדה ביותר היום (3.75%-) "באשמת" מניות השבבים שהוזכרו לעיל.
מדד ת"א נדל"ן ירד 1.6%, ת"א בנייה איבד 1.8% ומניב ישראל 1.9%.
מט"ח
השער היציג של הדולר עלה היום בכ-1.1%, ובמסחר הבין בנקאי הדולר נחלש מעט לסביב 3.61.
השער היציג של האירו עלה בכ-1.3%, ובמסחר הבין בנקאי גם האירו נחלש לסביב 3.79.
שוק איגרות החוב
הסערה בשוק המניות פסחה על שוק האג"ח, מדדי התל-בונד רשמו ירידות קלות של כ-0.1% בממוצע ומדדי התל-גוב במגמה מעורבת ללא שינוי מיוחד.
דיווחים מעניינים מאתר המאיה
בהמשך לדיווח של שותפות ניו מד מנובמבר האחרון, לפיו חתמה על הסכם לרכישת 50% מזכויות פרויקט חיפוש נפט וגז בבולגריה תמורת עד 50 מיליון אירו ולשאת במימון חלקה של המוכרת בעלויות קידוח נוסף עד לסכום של 50 מיליון אירו נוספים, דיווחה היום *קבוצת דלק* בעלת השליטה בשותפות על המשאבים המנובאים בתרחישים שונים. ככל והעסקה תושלם, תחזיק ניו-מד ב-50% מנכס הנפט וקבוצת דלק תחזיק בשרשור כ-27%.
יוטרון שבשליטת קרן פימי וחיים שני עלתה היום כ-7% לאחר שדיווחה כי חתמה על הסכם להקמת חניון אוטומטי במנהטן ניו יורק תמורת כ-8.5 מיליון דולר.


בורסה / תמונה: Dreamstime


