ווישור גלובלטק מוכרת כ-6% ממניות איילון תמורת כ-55 מיליון שקל

קבוצת ווישור גלובלטק מוכרת למספר גופים מוסדיים כ-6% ממניות איילון תמורת כ-55 מיליון שקל, ומקצה להם כתבי אופציה הניתנים למימוש לכ-3% נוספים ממניות איילון ביטוח תמורת כ-29.7 מיליון שקל נוספים

 

 
אמיל וינשל, צילום: רמי זרנגראמיל וינשל, צילום: רמי זרנגר
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/01/2025

אמיל וינשל, יו"ר קבוצת ווישור גלובלטק: "המהלך הנוכחי מבטא את הבעת האמון של משקיעים מוסדיים בקבוצת ווישור גלובלטק ובחברת הבת איילון ביטוח, וזאת בהמשך לשיפור מתמשך ומשמעותי בתוצאותיה העסקיות של איילון, שהציגה מאז רכישתה על ידי החברה צמיחה בפעילות, גידול עיקבי ברווחים ותשואה מרשימה על ההון, מה שאיפשר גם חלוקת דיבידנד לבעלי מניותיה לראשונה מזה שנים רבות. מבחינת ווישור גלובלטק, המהלך יגדיל עוד יותר את נזילות החברה וישפר את יחסיה הפיננסיים, כאשר בחודש דצמבר האחרון גם השלמנו הקצאת מניות לקבוצת הביטוח האמריקאית AmTrust, שקיבלה היתר להגדיל את אחזקותיה בחברה לכ-15% מההון".

קבוצת הטכנולוגיה והביטוח WeSure Global Tech מדווחת היום על עיסקה למכירת מניות וכתבי אופציה של חברת הבת, איילון חברה לביטוח (איילון ביטוח) , למשקיעים מוסדיים בתמורה כוללת שעשויה להגיע עד לכ-84.7 מיליון שקל. במסגרת העיסקה, תמכור ווישור גלובלטק כ-6% ממניות איילון ביטוח (כ-1.487 מיליון מניות) תמורת כ-55 מיליון שקל, לפי מחיר של 37 שקל למניה, המשקף הנחה של כ-3.49% ביחס למחיר המניה של איילון בסוף יום המסחר האחרון. בנוסף, תקצה ווישור למשקיעים כתבי אופציה, הניתנים למימוש לכ-3% נוספים ממניות איילון ביטוח תמורת כ-29.7 מיליון שקל נוספים. כתבי האופציה ניתנים למימוש לתקופה של שנה מיום הקצאתם, ומחיר המימוש שלהם נקבע ל-40 שקל למניית איילון. עם השלמת המכירה של מניות איילון ביטוח, יירד שיעור האחזקה של ווישור גלבולטק בחברה לכ-70.17%, וככל שימומשו האופציות, ירד שיעור האחזקה לכ-67.19% ממניות איילון. את ההפצה הובילה חברת ברק קפיטל חיתום.

העיסקה למימוש חלקי של מניות איילון, שתביא להגדלת הנזילות ושיפור היחסים הפיננסיים של ווישור גלובלטק, מתבצעת לאחר תקופה של שיפור עקבי בתוצאות איילון מאז רכישת השליטה על ידי ווישור גלובלטק בחברה בשנת 2022, והמתבטאות בצמיחה רווחית, ובשיפור ביחסיה הפיננסיים לרבות יחס כושר הפירעון שלה הן בתקופת המעבר והן בתום תקופת המעבר. איילון סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עם עלייה בהיקף הפרמיות שגבתה לכ-4 מיליארד שקל ועם גידול ברווח הנקי בתקופה לכ-141 מיליון שקל. החברה רשמה במקביל עלייה מרשימה בתשואה להון לכ-21.6%, ויחס כושר הפרעון שלה לפי כללי הסולבנסי עמד על כ- 135% בתקופת המעבר ו -126% בתום תקופת המעבר, מה שאפשר לחברה לחלק לבעלי מניותיה (לראשונה מזה שנים רבות), דיבידנד בסך של כ-60 מיליוני שקלים, בחודש דצמבר האחרון. כמו כן, דירוג החברה על ידי חברת מידרוג עלה לדירוג 1A. מניית איילון עלתה מאז תחילת שנת 2024 בשיעור של 156% והיא נסחרה אתמול לפי שווי של כ-955 מיליון שקל. תוצאותיה הכספיות של ווישור גלובלטק הושפעו גם הן לחיוב, בין השאר, כפועל יוצא מהשיפור באיילון, בתשעת החודשים הראשונים של השנה הציגה ווישור גלובלטק את התשואה על ההון הגבוה ביותר מששת קבוצות הביטוח הגדולות בישראל, בשיעור של כ- 24.6%  במונחים שנתיים ומניית החברה עלתה מאז תחילת שנת 2024 בשיעור חד של כ-268%. 

חברת איילון מרכזת את פעילות הביטוח המסורתית והדיגיטלית של ווישור גלולבטק בשוק הישראלי. לצד העסקה הנוכחית של מימוש חלק  ממניות איילון, ביצעה ווישור אשתקד גם מהלך הוני עם שותפתה האסטרטגית בארה"ב, חברת ביטוח הענק AmTrust  האמריקאית. AmTrust קיבלה אשתקד היתר מרשות שוק ההון להגדיל את אחזקותיה בווישור גלובלטק לשיעור של כ- 15% מההון, ומהלך זה הושלם בדצמבר האחרון. 

קבוצת ווישור גלובלטק סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עם עלייה של כ-198% ברווח הכולל המיוחס לבעלי המניות לכ-95.8 מיליון שקל המשקף תשואה שנתית על ההון בשיעור של כ- 24.6% , כאשר ההון העצמי המיוחס לבעלי מניות החברה, נכון לסוף ספטמבר 2024, עמד על כ-586.5 מיליון שקל.

x