נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הצלחה בהנפקת אגרות החוב של קרדן נדל״ן

ביקושים גבוהים בסך של כ-630 מיליון שקל נרשמו בשלב המוסדי – פי 4 מהיקף הגיוס המתוכנן; מתוכם גייסה החברה כ-175 מיליון שקל; בעקבות הביקושים הגבוהים, השלב המוסדי נקבע בריבית שנתית שקלית של 5.46% במח"מ של כ-4 שנים

 

 
עמוס דבוש, מנכ״ל קרדן נדלן, צילום: יח״צעמוס דבוש, מנכ״ל קרדן נדלן, צילום: יח״צ
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/02/2025

עמוס דאבוש, מנכ"ל קרדן נדל"ן: "אנו מודים לציבור המשקיעים על ההיענות הגבוהה בהנפקה המוצלחת, המבטאת פעם נוספת את הבעת האמון של שוק ההון בחברה, בהנהלתה, בפעילותה העסקית ובחוסנה הפיננסית. תמורת ההנפקה תשמש לפיתוח הפרויקטים החדשים ובמקביל, תתמוך ביישום התכנית העסקית לגידול משמעותי בהיקפי הפעילות בטווח הקצר, כאשר עד סוף השנה אנו צפויים לצאת בשיווק של כ-1,300 יחידות דיור, מתוך צבר של כ-23 אלף יחידות דיור הנמצאות בשלבי תכנון שונים".

חברת קרדן נדל"ן יזום ופיתוח בע"מ, בשליטת קרדן ישראל ובניהולו של עמוס דאבוש, השלימה בהצלחה את השלב המוסדי של הנפקת סדרה ו' (סדרה חדשה). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים בסך של כ-628 מיליון שקל – פי 4 מסכום הגיוס המתוכנן, מתוכם גייסה החברה כ-175 מיליון שקל. בעקבות הביקושים הגבוהים החליטה, כאמור, החברה להגדיל את היקף הגיוס.

בעקבות ביקושי היתר שנרשמו בהנפקה, השלב המוסדי ננעל בריבית שקלית (ללא הצמדה למדד) שנתית של 5.46%  - המשקף מרווח של כ-1.56% מעל אג"ח ממשלתי במח"מ דומה.

במסגרת ההנפקה, הציעה החברה למשקיעים איגרות חוב בריבית שקלית במח"מ של כ-4 שנים כאשר מועד הפירעון הסופי יהיה בחודש דצמבר 2030. אגרות החוב מדורגות על ידי חברת מידרוג בדירוג A3.il עם אופק יציב וללא בטוחות. את ההנפקה הובילו אוריון חיתום ולצידם אי.בי.אי חיתום והאנטר קפיטל חיתום.

במהלך השנים האחרונות פעלה החברה להגדלת היקפי פעילותה, כך שכיום החברה עוסקת בייזום, קידום ותכנון עם למעלה מ-100 פרויקטים שונים ברחבי הארץ בהיקף כולל של כ-23 אלף יחידות דיור, מתוכם כ-16 אלף יחידות דיור בתחום ההתחדשות העירונית. בטווח הקצר, צפויה החברה לקפוץ מדרגה בהיקפי פעילותה - עד לסוף שנת 2025 צפויה החברה לצאת בשיווק של כ-1,300 יחידות דיור (חלק החברה כ-700 יחידות דיור) ובשנת 2026 צפויה החברה לצאת עם שיווק של כ-2,000 יחידות דיור נוספות (חלק החברה כ-1,600 יחידות דיור). 

חברת קרדן נדל"ן סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עם הכנסות בסך של כ-404 מיליון שקל ורווח נקי בסך של כ-32 מיליון שקל. הונה העצמי של החברה, נכון לסוף חודש ספטמבר 2024, עמד על כ-740 מיליון שקל, המהווה כ-41% מסך המאזן. כמו כן, לחברה נזילות גבוהה – כמתבטא בקופת מזומנים והשקעות לזמן קצר בסכום כולל של כ-179 מיליון שקל. 

 

לגרף קרדן נדלן לחצו כאן

35 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 16.41 מיליון בקרדן נדלן
קרנות נאמנות שמחזיקות את קרדן נדלן. לרשימה המלאה

x