המשקיעים כנראה יפנו זמן ביומנים שלהם כדי לבדוק את התוצאות הרבעוניות של אנבידיה שצפויות להתפרסם ב-26 בפברואר לאחר סגירת השוק). הם יכסו את הרבעון האחרון של שנת הכספים של החברה. אם אנבידיה תעמוד בציפיות - או אפילו יותר טוב.. תכה את התחזיות, זה עשוי להרגיע את המשקיעים ולהצביע על כך שאולי הערכת השווי והתחזיות של המניה מוצדקות. אבל אם לא, הם עלולים להיבהל ולקחת שוב פעם צעד אחורה, גם אם הפעם מסיבות אחרות.
האנליסטים בוול סטריט צופים שאנבידיה תמשיך לייצר הכנסות בקצב יוצא דופן. למעשה, הם צופים שההכנסות ברבעון האחרון יהיו בין 37 ל-38 מיליארד דולר, שזה גבוה בכ-70% עד 72% מהתקופה המקבילה אשתקד. זה אמנם סדר גודל עצום, אבל לא כמו שיעורי ה-100% פלוס המטורפים שראינו בעבר.
המשקיעים מודעים לכך שהשקת המוצרים החדשים שלה יכולה להשפיע על שולי הרווח של החברה, ולכן הם ירצו ביטחון שהרווח הגולמי של אנבידיה כלומר, אחוז ההכנסות שהופך לרווח גולמי - נשאר גבוה.
הצפי הזה לא בשמיים כי הנתון הרבעוני האחרון שדווח היה 75%, והחברה עצמה חזתה 73% לרבעונים הקרובים. מבחינת רווחיות, אנליסטים צופים רווח רבעוני של 19.5 מיליארד דולר, שזה עלייה של 61% לעומת שנה קודמת, בעוד שחלק מהתחזיות היו אפילו גבוהות עוד יותר.
בנוסף, המשקיעים גם יחפשו סימנים לכך שמכירות יחידות העיבוד הגרפיות שלה (GPUs) למרכזי נתונים שאמורות להיות מנוע הצמיחה של החברה בשנים הקרובות יכולות לגדול מעבר לשיא הנוכחי.
מחיר המניה של אנבידיה ירדה משמעותית לאחר שDeepSeek השיקה את המתחרה שלה ל- ChatGPT . המשקיעים פשוט החלו לפחד שחברות שונות יתחילו לצמצם את הדרישה לשבבים והמעבדים היקרים. אבל המכירה הסתיימה דיי מהר ומניית אנבידיה התאוששה לעת עתה, משום שהמשקיעים קיבלו איתותים שלקוחות מפתח כמו אמזון, מיקרוסופט ואלפבית לא מראים כל כוונה או סימנים להאט את ההוצאות שלהם.
מניית אנבידיה בגרף יומי. מקור TradingView
אך לא רק אנבידיה מעסיקה את משקיעי הבינה המלאכותית ונמצאת על סדר היום. הרבה מהכותרות כל הזמן עוסקות בהתקדמות הבינה המלאכותית. חברות הטכנולוגיה הגדולות מתחרות בניהן מי תהיה הראשונה להכניס דמויות אנושיות לבתים ועסקים ברחבי העולם. כי אם הקונים כבר מוציאים כסף על שואבי אבק רובוטיים ומכוניות בנהיגה עצמית, אז ההערכה היא שיש פוטנציאל לכסף רציני כשיגיעו אלינו סוף סוף העוזרים דמויי האדם.
למשל, מטא נמצאת בתנופה בכל הקשור לרובוטיקה עם חטיבה חדשה שמתמקדת ברובוטים דמויי דמויי אדם לצרכנים ומנסה לאתגר את המובילות בתעשייה כמו טסלה ו-Figure AI שנתמכות על ידי אנבידיה. המטרה של מטא היא לפתח רובוטים המסייעים לנו במשימות פיזיות. היוזמה הזו מעמידה את מטא בתחרות ישירה מול טסלה, שהמנכ"ל שלה, מאסק, רואה בעיני רוחו את רובוט האופטימוס שאמור לסייע בעבודות הבית. בינתיים, אפטרוניק השיגה לאחרונה השקעה של 350 מיליון דולר עם תמיכה של חברות טכנולוגיה ענקיות כמו אלפבית לקידום רובוטים דמויי אדם תעשייתיים. אגב, בעוד מטא מתכננת חומרה לרובוטים ביתיים, היא לא מיועדת למתג אותם תחת השם Meta, מה שמרמז על שותפויות עם חברות נוספות כמו Unitree Robotics ו-Fire AI.
גם Figure AI (חברת רובוטיקה מארצות הברית המתמחה בפיתוח רובוטים דמויי בינה מלאכותית) מנהלת מגעים לגיוס של 1.5 מיליארד דולר בסבב גיוס שעשוי להוביל אותה להערכת שווי של 39.5 מיליארד דולר, שזה פי 15 מהמספר שהיא הצליחה לגייס רק בשנה שעברה. החברה התפארה לאחרונה בפריצות דרך בתחום הבינה המלאכותית, ולמעשה רמזה לכך שהיא עשויה להקדים את ההשקה ההמונית המתוכננת של רובוטים דמויי אדם. גם אפל וגוגל חקרו את עניין טכנולוגיות הרובוטים, גוגל למשל, תיעלה את המאמצים שלה דרך מעבדת DeepMind הייעודית שלה לבינה מלאכותית.
לסיום, ההשקעות של חברות טכנולוגיה ברובוטיקה משקפות מגמה רחבה יותר בקרב ענקיות הטכנולוגיה שלמעשה דוחפות את גבולות הבינה המלאכותית. עם עלייה בהשקעות העולמיות בבינה מלאכותית וברובוטיקה, ההתפתחויות הללו עשויות להניע התקדמות גדולה באוטומציה, להשפיע על הכלכלה העולמית בכך שזה עשוי להוביל לקיצוץ בעלויות של משימות שגרתיות והגברת הפרודוקטיביות. כמובן שימים יגידו מתי כל זה יקרה בפועל. מאסק למשל, מדבר על שנה הבאה – למעקב..
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.