המסחר בבורסה נסגר בירידות חדות על רקע כניסת המכסים לתוקף

המכסים שהטיל הנשיא טראמפ על מקסיקו וקנדה, וכן מס נוסף על יבוא סחורות מסין, הובילו לירידות שערים בבורסה בישראל וברחבי העולם

 

 
הטלת המכסים של טראמפ / תמונה: Dreamstimeהטלת המכסים של טראמפ / תמונה: Dreamstime
 

יובל צוק, יחידת המחקר של הבורסה לני"ע
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/03/2025

הסקירה היומית של שוק ההון ליום שלישי 4.3.2025

שוק המניות

המסחר בת"א התנהל היום בירידות שערים בדומה לבורסות המובילות בעולם, על רקע כניסתם לתוקף של המכסים שהטיל הנשיא טראמפ על מקסיקו וקנדה וכן מס נוסף על יבוא סחורות מסין.

הפתיחה של מלחמת סחר שכוללת הטלת מכסי נגד על ארה"ב ממשיכה לטלטל את הבורסות האמריקאיות והנאסד"ק יורד כעת כ-1.4%, S&P500 מאבד 1.7%, באירופה הדאקס עם ירידה של 3.2% והקאק הצרפתי עם מינוס 2%.

בשוק המקומי מדד ת"א-35 איבד היום 1.8%, ת"א-90 מחק 2.7%, ות"א-125 ירד 2.1%. גם היום מחזור מסחר גבוה של מעל 3.4 מיליארד שקל.

הירידות אפיינו את כל הסקטורים וכל מדדי המניות רשמו תשואה שלילית היום. מדד הפחד VTA35 עלה ב-14%.

בלטו לשלילה מניות השבבים נובה (7.7%-) וקמטק (6%-), אל על (6.7%-) ונאוויטס פטרוליום (6.2%-), וכן חברות נדל"ן גדולות רבות.

היום פרסם בנק לאומי את תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2024 כולה. השוק הגיב בבוקר בחיוב לדוח שהציג גידול בהכנסות ריבית ובתיק האשראי של הציבור ורווח שיא של קרוב ל-10 מיליארד שקל בשנה הקודמת, תחזית חיובית לגבי תשואת ההון וחלוקת רווחים עצומה בסך של קרוב ל-1 מיליארד שקל בגין הרבעון הרביעי. אך המסחר המשיך במגמת ירידה ובסיום ירדה המנייה ב-1.1%. מזכיר שאתמול הבנקים רשמו עליות חדות על רקע פרסום הדוח החזק של הפועלים, ולאומי עלה 4.1%.

מי שבלטה בעליות היום היא שיכון ובינוי אנרגיה (5.5%+) בזכות החלטת רשות החשמל לקבוע תעריף מפוקח גבוה יותר לעומת התעריף המפוקח שהוצג קודם לכן.

יצרנית ומשווקת מוצרי הלבשה תחתונה ובגדי ספורט תפרון איבדה 10.4% בעקבות דיווחה כי הטלת המכס על יבוא מסין לארה"ב שעליו הכריז הנשיא טראמפ עלול להקטין את רווחיות החברה.

מחר יתקיים המכרז של פאי פלוס בהנפקת סדרה רביעית של איגרות חוב מובנות וגיוס של קרוב ל-1 מיליארד שקל.

דוחות כספיים שנתיים 2024

היום פורסמו הדוחות הכספיים של בנק לאומי, דניה סיבוס, נאייקס, פיסיבי טכנו', קומפיוג'ן והבורסה לני"ע.

לאומי הציג גידול בהכנסות ריבית ורווח שיא של 9.8 מיליארד שקל בשנת 2024, גידול בתשואה להון ל-16.9%, ועלייה בולטת בתיק האשראי לציבור. 

דניה סיבוס ירדה היום 3.9% לאחר פרסום הדוח הכספי, בו הציגה גידול בהכנסות אך ירידה ברווח עקב עלויות והוצאות גבוהות. החברה דיווחה היום על חלוקת דיבידנד ועל תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך 50 מיליון שקל.

נאייקס הציגה דוח טוב עם צמיחה נאה בהכנסות, אך כנראה לא עמדה לגמרי בציפיות והמנייה ירדה 0.7%.

מחר צפויים לפרסם את הדוחות הכספיים: ארבה רובוטיקס, גולף, קמהדע, לייבפרסון.

מדדים ענפיים בולטים

מדד ת"א נפט וגז בלט מעל כולם בירידות (3.6%-) ביום אדום בענף בהובלת נאוויטס (6.2%-), קבוצת דלק (4.7%-) ושותפות ניו-מד (4.5%-).

מדד ת"א בנקים-5 ירד היום 1.9%, יום אחרי שרשם עלייה חדה של 4.5%.

מדד ת"א ביטוח ירד 1.8%.

מדדי הנדל"ן ומדדי הטכנולוגיה ירדו בממוצע ביותר מ-2%.

שוק איגרות החוב

מדדי התל-בונד השקליים בירידות מזעריות, וצמודי המדד בירידה קלה של עד 0.1%.

מדדי התל-גוב גם היום במגמה מעורבת ושינויים קלילים.

שערי מט"ח

במסחר הבין בנקאי בדולר השקל נחלש סביב 1% מול היציג ונסחר סביב 3.65.
במסחר הבין בנקאי באירו השקל נחלש מעל 1% מול היציג סביב 3.84.

דיווחים מעניינים מאתר המאיה

בית שמש דיווחה כי חברת הבת השלימה עסקה לרכישת 80% מחברה אמריקאית אשר פועלת בתחום מתן שירותי תיקון ותחזוקה של מנועי סילון למטוסים

חברה בת של פלרם התעשייתית התקשרה בהסכם לרכישת 70% מחברה בפולין שעוסקת בתחום ייצור עמדות מכירה ותצוגה, תמורת 10.5 מיליון אירו.

דוראל דיווחה כי פרויקט סולארי שלה בדנמרק עבר להפעלה מסחרית.

קבוצת אשטרום הודיעה כי חברה בת התקשרה בהסכם השקעה עם כלל ביטוח ומנורה מבטחים במסגרתו יוקצו להם כ-36% מחברה המחזיקה בפרויקט אנרגיה מתחדשת בארה"ב.

תפרון דיווחה כי הטלת המכס על יבוא מסין לארה"ב, עליו הכריז הנשיא טראמפ, עלול להקטין את רווחיותה.

x