בכינוס הקונגרס הלאומי העממי של סין, שהתקיים בלילה שבין שני לשלישי, הותירה בייג'ינג את יעד הצמיחה של התמ"ג על "כ-5%" – יעד שנותר ללא שינוי מהשנה שעברה, אך נחשב שאפתני יותר בהתחשב בסביבה הכלכלית החיצונית המאתגרת. לצד זאת, יעד האינפלציה הופחת מ-3% ל-2%, מהלך שאינו מפתיע על רקע הלחצים הדפלציוניים איתם מתמודדת הכלכלה הסינית. מדובר בהתאמה ריאלית יותר, אשר אין לה השפעה מהותית על מדיניות הריבית, שסביר כי תמשיך להיות מקלה גם בשנת 2025.
במקביל, ממשלת סין הכריזה על יעד גירעון תקציבי של 4% לשנת 2024, הרמה הגבוהה ביותר מזה כ-30 שנה, כחלק מהמאמצים לעמוד ביעד הצמיחה של 5% תמ"ג. בנוסף, הוגדל יעד הנפקת האג"ח המיוחדות של הממשלות המקומיות מ-3.9 טריליון יואן ל-4.4 טריליון יואן, ויעד הנפקת האג"ח המיוחדות של הממשלה המרכזית עלה מ-1 טריליון יואן ל-1.3 טריליון יואן.
הגדלת התמריצים הפיסקליים מעידה על כך שבייג'ינג מכירה בכך שהצמיחה הכלכלית תיאלץ להסתמך יותר על צריכה פנימית, במיוחד לנוכח הקשיים הגלובליים.
אחד האתגרים המרכזיים הוא מדיניות הסחר של ארה"ב, ובפרט המכסים שהטיל ממשל טראמפ על סין, אשר ממשיכים להעיב על היצוא הסיני.
כפי שהיה בשנים האחרונות, הערכה היא כי אם נתוני הצמיחה יישארו חלשים במחצית השנייה של השנה, ייתכן שהממשלה תיאלץ להרחיב עוד יותר את הצעדים הכלכליים כדי לעמוד ביעדי הצמיחה.