מיה דיינמיקס בשיתוף פעולה אסטרטגי עם אלתא מערכות

מיה דיינמיקס מדווחת על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת אלתא מערכות הכולל הזמנת כלים רובוטים ראשונים לשוק הביטחוני

 

 
יניב חברון ואיציק קלדרון, צילום: יח״ציניב חברון ואיציק קלדרון, צילום: יח״צ
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/03/2025

חברת המיקרו-מוביליטי, מיה דיינמיקס מודיעה כי חברת אלתא מערכות בע"מ, חברה בת של התעשיה האווירית, הזמינה שני כלים רובוטיים מחברת מיה רובוטיקס, חברת בת בבעלות מלאה של מיה דיינמיקס, בסך כולל של 300 אלף דולר, אשר צפויים להימסר לאלתא בתוך כ-12 חודשים. כמו כן, החברה מעדכנת על מגעים מתקדמים עם אלתא לכניסתה כשותפה משמעותית בחברה, אשר עשויה להרחיב ולהעמיק את שיתוף הפעולה לפיתוח מוצרים עתידיים.  

כזכור, מיה דיינמיקס הודיעה באפריל 2024 על תחילת פיתוח הכלי הרובוטי המבוסס על הטכנולוגיה והקניין הרוחני של החברה. הזמנה ראשונית זו מאלתא מהווה הבעת אמון ואבן דרך משמעותית בעלת חשיבות אסטרטגית בטכנולוגיה של מיה דיינמיקס. החברה רואה באלתא שותפה טכנולוגית בעל ניסיון רב שנים בפיתוח מערכות מתקדמות, בפרט ביישומי שליטה, ניהוג מרחוק ויכולות אוטונומיות עבור השוק הביטחוני ושוק האבטחה אליהם מכוונת החברה. 

כזכור, מיה דיינמיקס הודיעה לקראת סוף חודש ינואר 2025, על הקמת חברת מיה רובוטיקס במטרה לפתח פלטפורמה רובוטית חדשנית המיועדת לפעילות ללא רוכב, עם יכולות שליטה מרחוק ותאימות לטכנולוגיה אוטונומית. הפלטפורמה מתוכננת לתת מענה למגוון שימושים, לרבות צרכים ביטחוניים, אבטחה, חקלאות ותעשייה. מיה דיינמיקס העניקה למיה רובוטיקס רישיון לשימוש בטכנולוגיה שלה בתמורה לתמלוגים ממכירות, כאשר כל הקניין הרוחני החדש המפותח במיה רובוטיקס יהיה בבעלותה המלאה.

החברה פועלת לכך שעל הכלי הרובוטי ניתן יהיה לשלב טכנולוגיות צבאיות הקיימות בידי חברות ביטחוניות, לרבות כלי נשק שונים המיועדים למשימות מגוונות. במסגרת מטרות הפיתוח, החברה מעריכה שהכלי הרובוטי יוכל לשמש לצורכי סיור ואבטחה בגבולות, אבטחת ישובים, סיוע לכיתות כוננות ואף למשימות אבטחה של בסיסים צבאיים, הן כרובוט משלים משימה או כרובוט המופעל מרחוק ע"י כיתות הכוננות. הכלי מיועד להשתלב כחלק מהמערך הלוחם במשימות מבצעיות של סיור, תקיפה, מארבים ולתפעל כלי נשק שונים, זרועות פינוי ואף לסייע לאספקת תחמושת לשטח קרב או ציוד אחר ללא סיכון מיותר לחיילים או לרכבים כבדים. 
 

x