המניות בארה"ב צנחו על רקע ספקות בנוגע לחוזק הצמיחה במגזר הטכנלוגיה. התנאים הכלכליים אינם מצביעים על מיתון, אך חוסר ודאות ממושכת סביב המדיניות עשויה לפגוע בצמיחה. במקביל, מגזר הטכנולוגיה עדיין מציג את תחזיות הצמיחה החזקות ביותר לשנת 2025. בלקרוק ממשיכה להקצות משקל יתר למניות בארה"ב, שכן אי-הוודאות סביב המדיניות צפויה להתפוגג בטווח של שישה עד 12 חודשים. כמו כן, בלקרוק אינה רואה באג"ח ארוכות טווח של ארה"ב כמכשיר אמין לגיוון תיקי השקעות – גם אם הצמיחה תיפגע בשל גירעונות עיקשים ואינפלציה.
מדד ה-S&P500 ירד ב-8% מהשיא שנרשם בפברואר, וב-4% מתחילת השנה. עם זאת, נתונים אלו אינם מעידים על האטה קרבה. קצב העלייה במשרות האט מאז 2022 אך נותר מעל הרמות ארוכות הטווח הצפויות בהתחשב בהזדקנות כוח העבודה. ציפיות הרווח של החברות האמריקאיות ומדדים כמו הוצאות שבועיות בכרטיסי אשראי יציבים. עם זאת, סיכונים לצמיחה בטווח הקצר נמצאים באוויר: אי-הוודאות עלולה לפגוע בצריכה הפרטית, בהשקעות ובמסחר. ככל שחוסר הוודאות סביב המדיניות תימשך זמן רב יותר, כך יגבר הפוטנציאל לפגיעה בצמיחה – אך גם לכך אין ודאות. במקביל, המדיניות בארה"ב מעודדת הוצאות ממשלתיות באזורים אחרים, מה שמחזק את עמדתנו כי רמות הריבית ותשואות האג"ח במדינות המפותחות יישארו גבוהות משמעותית מהרמות שלפני המגפה.
השווקים הטילו ספק בחוזק המניות בארה"ב, ובייחוד במגזר הטכנולוגיה. חששות ממיתון בארה"ב הציתו מחדש את גל הירידות במניות הטכנולוגיה. מדד הנאסד"ק צנח ב-11% מהשיא ההיסטורי שנרשם בפברואר – הירידה הגדולה ביותר מאז 2022. למרות זאת, בלקרוק ממשיכה להקצות משקל יתר למניות בארה"ב בטווח הטקטי של שישה עד 12 חודשים. ציפיות הרווח נותרו בריאות, עם תחזית צמיחה של 12% ברווחי ה-S&P500 השנה (לעומת 14% בספטמבר האחרון). תחזיות הרווח וההכנסות של חברות הטכנולוגיה נותרות יציבות, כאשר המגזר ממשיך להציג את קצב הצמיחה הצפוי המהיר ביותר השנה.
התנודתיות החריפה לאחרונה בשל אי-ודאות סביב המדיניות ויציאת משקיעים מפוזיציות עמוסות. שני גורמים אלו עשויים להוביל לעוד תנודתיות בטווח הקרוב. אולם בטווח הארוך, תהליך צמצום המינוף (Deleveraging) יגיע לסיומו, ואי-הוודאות צפויה להצטמצם ככל שיתבהרו פרטיה - למשל, תכנית המכסים המלאה של הבית הלבן שצפויה להתפרסם באפריל. חלק מפרמיית סיכון שמשקיעים דורשים כעת עקב אי-הוודאות הקיצונית עשויה להתפוגג מחדש. אג"ח ממשלתיות ארוכות טווח של ארה"ב שימשו לזמן קצר כמגן מפני הירידות במניות, אך תפקידן ככלי לגיוון בתיקי השקעות נחלש מאז הקורונה. התשואות עשויות לטפס ככל שהמשקיעים ידרשו פיצוי גבוה יותר על הסיכון שבהחזקת אג"ח ארוכות טווח. נתוני האינפלציה האחרונים היו תנודתיים, אך מדד הליבה של המחירים לצרכן נותר מעל יעד ה-2% של הפדרל ריזרב, דבר המגביל את האפשרות להורדת ריבית משמעותית. כמו כן, תוכניות גרמניה להרחיב את ההוצאה הפיסקלית מחזקות את ההערכה שלנו כי רמות הריבית והתשואות יישארו גבוהות לאורך זמן, גלובלית. אנו מעריכים לצד זאת כי זהב עשוי לשמש כמגוון טוב יותר מאשר אג"ח ממשלתיות במצב הנוכחי.
בשורה התחתונה, אנו סבורים שהסיכון הגדול ביותר לצמיחה בארה"ב הוא אי-ודאות מתמשכת. מניות בארה"ב עשויות להמשיך ולספוג לחץ בטווח הקרוב, אך בלקרוק ממשיכה להקצות משקל יתר בטווח הטקטי ושומרת על משקל חסר באג"ח ארוכות טווח.