חו"ל
ארה''ב
• הדולר היה 0.2% מתחת לפרנק השוויצרי לפני שהסנאט האמריקאי הצביע בעד הקיצוצים הממשלתיים בתמורה להעלאת תקרת החוב של ארה"ב. בנוסף, הדוחות היום צפויים להראות כי הביקוש למוצרי בניי קיימא גדל בקב איטי יותר ביוני מהצפוי. המשקיעים ציינו כי בכל מקרה הדולר לא מהווה אטרקציה: במידה וקובעי המדיניות לא יגיעו להסכמה, הדולר ייחלש (בריחה מנכסי דולריים). במידה ויגיעו להסכמה – יבואו הקיצוצים ושוב הדולר עלול להיחלש.
• ב-S&P מצהירים כי סוכנויות דירוג האשראי ששוקדות על הערכת החוב של מדינה צריכות להיות נקיות משיקולים פוליטיים. בכלכלה העולמית, בה אנחנו בוחנים 120 מדינות, חשוב שאף אחת מהן לא תנצל את הדירוג לצרכים פוליטיים. כך לא ניתן יהיה לשמור על עצמאות והערך של הדירוג ירד.
אירופה
• מדדי המניות באירופה רשמו ירידות כאשר המניות החל מ-BP וכלה ב-UBS פרסמו דוחות שפספסו את תחזיות האנליסטים וגדל החשש שקובעי המדיניות בארה"ב לא יצליחו להגיע לפשרה בנוגע לתקרת החוב. המשקיעים מציינים כי עונת הדוחות הינה מעורבת, יש לא מעט אי-וודאות סביב המחצית השנייה וניכרת רתיעה מהבנקים האירופים.
אסיה
• מדדי המניות באסיה רשמו ירידות על רקע הדיונים בארה"ב. Samsung Electronics (יצרנית האלקטרוניקה) ש-85% מההכנסות שלה מגיעות מחו"ל איבדה 1.4%, Mitsubishi UFJ Financial Group, הבנק הנסחר הגדול, ירד ב-1% ו-BHP Billiton Ltd. , חברת הכרייה הגדולה באוסטרליה רשמה ירידה של 1% על רקע נסיגת מחירי הנפט.
• הבנק ההודי הפתיע אתמול את כל החזאים כאשר העלה את שיעור הריבית בחצי אחוז ל-8% וציין כי מוכן לספוג האטה בצמיחה בתמורה להשתלטות על אינפלציה. בבנק ציינו, כי מהממשלה יידרשו מאמצים כבירים לטפל בצווארי בקבוק של המדינה. מדד המניות ירד בכ-2% על רקע החלטת הבנק.
ישראל
• נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, אמר אתמול, לאחר שבחן את רשימת הצעדים עליהם הודיעו ראש הממשלה, שר האוצר ושר השיכון במטרה להגדיל את היצע הדיור, כי הוא תומך בצעדים, והוא סבור שבמידה ויבוצעו הם צפויים לסייע בהשגת המטרה.
• הנגיד התייחס גם לכך שבשנה האחרונה חל גידול של 11% בהיקף התחלות הבנייה, ובעקבותיהן עולה בהדרגה גם מספר סיומי הבנייה. עם הזמן, הדבר צפוי להביא לגידול בהיצע הדירות, ולהתמתנות הן במחירי הדירות והן בשכר הדירה.
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





