יוגב שריד, מנכ"ל שיח מדיקל גרופ מסכם את השנה

שיח מדיקל גרופ מפרסמת את תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנת 2024 ומציגה שנת שיא בכל הפרמטרים תוך שיפור שיעורי הרווח - חברת הקנאביס הראשונה בישראל (ובין הראשונות בעולם) אשר מודיעה על חלוקת דיבידנד - דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד בסך של כ-4 מיליון ש"ח (0.12 ש"ח למניה)

 

 
יוגב שריד, מנכ״ל שיח מדיקל, צילום: תמי בר-שייוגב שריד, מנכ״ל שיח מדיקל, צילום: תמי בר-שי
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/03/2025

חברת הקנאביס הראשונה בישראל (ובין הראשונות בעולם) אשר מודיעה על חלוקת דיבידנד - דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד בסך של כ-4 מיליון ש"ח (0.12 ש"ח למניה).

ההכנסות בשנת 2024 הסתכמו לשיא של כ- 172 מיליון ש"ח, צמיחה של כ- 14% בהשוואה לשנת 2023.

הצמיחה בהכנסות הינה הודות לשינוי תמהיל המוצרים וגידול בכמויות הנמכרות וזאת חרף קיטון במספר מטופלי הקנאביס בישראל.

שיפור משמעותי ברווח הגולמי לפני השפעת שינויים בשווי הוגן בשנת 2024 אשר הסתכם בכ- 53.2 מיליון ש"ח (המהווים 31% מסך ההכנסות), גידול של כ- 37% ביחס לשנת 2023.

זינוק ב- Adjusted EBITDA בשנת 2024 אשר הסתכם בכ- 16.3 מיליון ש"ח (המהווים 10% מסך ההכנסות) לעומת כ- 2.9 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.

לצד קפיצת המדרגה התפעולית החברה שומרת על איתנות פיננסית: תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם בשנת 2024  בכ- 16.3 מיליון ש"ח.

לחברה יתרת מזומנים ושווי מזומנים וקרנות נאמנות כספיות בסך של כ- 17.9 מיליון ש"ח ויתרת מסגרות אשראי לא מנוצלות בהיקף של כ- 22 מיליון ש"ח.


החברה ממשיכה לשמור על איתנות פיננסית וגמישות רבה. בשנת 2024, תזרים המזומנים מפעילות שוטפת עמד על כ-16.3 מיליון ש"ח, והמזומנים ושווי המזומנים לצד קרנות נאמנות כספיות נכון לסוף השנה עמדו על כ-17.9 מיליון ש"ח. נוסף על כך, לחברה מסגרות אשראי בהיקף של כ-25 מיליון ש"ח, מתוכן נכון לסוף הרבעון הנוכחי, כ-22 מיליון ש"ח לא מנוצלות.

כחלק מרצוננו לשתף את המשקיעים בהישגי החברה אנו שמחים להודיע כי הדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד של כ-4 מיליון ש"ח. שיח הינה חברת הקנאביס הראשונה בישראל ואחת הראשונות בעולם שמחלקת דיבידנד למשקיעיה. זו תוצאה של עבודה מאומצת לאורך השנים, שמאפשרת לנו להמשיך ולהתפתח תוך שמירה על יציבות פיננסית.

בנוסף, אנו ממשיכים לבחון רכישות ומיזוגים בתחומים משיקים לתחום הקנאביס הרפואי, שמטרתן להאיץ את צמיחתה של שיח מדיקל ולסייע לה בקפיצת המדרגה הבאה.

אני גאה מאוד בתוצאות שהחברה הציגה, תוצאה של עבודה מאומצת ורבת שנים מצד כל עובדי החברה, ואני מודה להם על תרומתם הגדולה להצלחה."

שיח מדיקל גרופ (בורסת ת"א: שיח), תמצית נתוני שנת 2024:

ההכנסות בשנת 2024 הסתכמו בכ-171.7 מיליון ש"ח, לעומת כ-150.3 מיליון ש"ח בשנת 2023,  גידול של כ- 14%. הגידול הודות לגידול במספר המוצרים שנמכרו  ותמהילם. 

ההכנסות הסיטונאיות הסתכמו בכ-110 מיליון ש"ח - גידול של כ-26% ביחס לשנת 2023.

ההכנסות הקמעונאיות הסתכמו בכ-61.7 מיליון ש"ח קיטון של כ-2% ביחס לשנת 2023 וזאת כאשר מספר המטופלים קטן להערכת החברה בכ-10% השנה.

הרווח הגולמי לפני השפעת שינויים בשווי הוגן של נכס ביולוגי הסתכם ב-53.2 מיליון ש"ח (המהווים 31.0% מההכנסות), בהשוואה לכ-38.8 מיליון ש"ח (המהווים 25.8% מההכנסות) בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 37%. 

הרווח התפעולי הסתכם ב-15.2 מיליון ש"ח (המהווים 8.9% מההכנסות) לעומת הפסד של כ- 6.9 מיליון ש"ח בשנת 2023.

Adjusted EBITDA הסתכם בכ- 16.3 מיליון ש"ח (המהווים כ- 10% מההכנסות) לעומת כ- 2.9 מיליון ש"ח בשנת 2023.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות בחברה הסתכם ב- 13.5 מיליון ש"ח (המהווים 7.9% מההכנסות), בהשוואה להפסד של כ- כ-10.5 מיליון ש"ח בשנת 2023.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת בשנת 2024 הסתכם הכ- 16.3 מיליון ש"ח לעומת כ- 0.2 מיליון ש"ח בשנת 2023

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות בחברה ליום 31.12.2024 הסתכם בכ- 91.4 מיליון ש"ח לעומת כ- 77.5 מיליון ש"ח בסוף שנת 2023, הגידול נובע בעיקר מהרווח הנקי המאוחד לתקופת הדוח אשר עמד על כ- 13.5 מיליון ש"ח.

תמצית תוצאות הרבעון הרביעי של שנת 2024:

ההכנסות ברבעון הסתכמו בכ-44.2 מיליון ש"ח, לעומת כ-40.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-10%. הצמיחה נובעת מגידול בהיקפי המכירות.

הרווח הגולמי לפני השפעת שינויים בשווי הוגן של נכס ביולוגי ברבעון הסתכם ב-13.5 מיליון ש"ח, צמיחה של 130% ביחס לרבעון המקביל אשתקד אשר הסתכם בכ- 5.9 מיליון ש"ח. 

שיעור הרווח הגולמי עמד ברבעון על 30.7% לעומת כ- 14.7% ברבעון המקביל אשתקד. השיפור נובע מתמהיל המוצרים שנמכרו ברבעון (התמקדות במוצרי פרימיום, לצד הפעלת מפעל שיח).

הרווח התפעולי הסתכם ב-4.9 מיליון ש"ח (המהווים 11.1% מההכנסות) לעומת הפסד תפעולי של כ- 10.6 מיליון ש"ח השיפור המשמעותי נובע בעיקר מהצמיחה בפעילות החברה תוך התייעלות ושיפור הרווחיות הגולמית. 

Adjusted EBITDA ברבעון הסתכם בכ- 3.7 מיליון ש"ח לעומת סכום שלילי של כ- 3.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. 

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות בחברה ברבעון הסתכם ב-6.9 מיליון ש"ח, לעומת הפסד של לכ-12.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הרביעי של שנת 2024 הסתכם בכ- 9.1 מיליון ש"ח לעומת כ-3.6 מיליון ש"ח בשנת 2023.

יוגב שריד, מנכ"ל שיח מדיקל גרופ:  

"אנו מסכמים שנת שיא בהכנסות החברה, עם שיפור בכל הפרמטרים התפעוליים ושיעורם.  

הצמיחה המרשימה וההתקדמות בהשגת היעדים הושגו למרות הירידה במספר מטופלי הקנאביס הרפואי בשוק הישראלי, דבר המעיד על עוצמתה של שיח מדיקל בתחום התפעולי לצד ביקוש גבוה למוצריה.  

החברה מעריכה כי בשנת 2024, ירדו מספר מטופלי הקנאביס הרפואי בשוק בכ-10%. עם זאת, אנו בטוחים כי בטווח הבינוני, מספר המטופלים יחזור לצמוח בצורה משמעותית.

האסטרטגיה שלנו, המתמקדת בהגברת הגמישות התפעולית והפיננסית, ממשיכה להוכיח את עצמה ומובילה אותנו להצלחות.  

כחלק משיפור הגמישות התפעולית, חתמנו לאחרונה על הסכם הפצה עם שותפה אסטרטגית נוספת, ובכך יש לנו גמישות בכלל החוליות בשרשרת הערך  שמאפשרת לנו ניהול יעיל ומקסום ערך.

בנוסף, במהלך שנת 2024, הגדלנו את כמות הייצור במפעל שלנו, אשר עדיין לא הגיע לכושר ייצור מלא. אנו מאמינים כי הגדלת הייצור תמשיך לתרום לשיפור ברווחיות הגולמית.

כחלק מאסטרטגיית החברה אנו מתמקדים בשוק הישראלי, גם השנה מרבית התוצרת שלנו מקורה בגידולים בישראל וכל הייצור מיוצר במפעלים בישראל.

אנו רואים את העבודה עם השוק הישראלי כחלק מהמחויבות שלנו לתמוך בכלכלה הישראלית.

לגרף שיח מדיקל גרופ לחצו כאן

x