הדרך המקובלת לאופן חישוב אומדן תשואה שנתית – קרנות כספיות מועדים קבועים

 

 
קרנות כספיות מועדים קבועים / תמונה: Dreamstimeקרנות כספיות מועדים קבועים / תמונה: Dreamstime
 

רשות ניירות ערך
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/03/2025

אומדן תשואה שנתית

באוקטובר 2024 נכנס לתוקף תיקון מס' 31 לחוק השקעות משותפות בנאמנות, התשנ"ד–1994 )להלן – "חוק הקרנות"), שמטרתו לאפשר השקת קרנות כספיות חדשות כחלק מ"שוק הכסף" בישראל ולהרחיב את אפשרויות התיווך של הקרנות הכספיות. קרנות כאמור יאפשרו השקעה סולידית ושקופה ביחס לתשואה הצפויה המשוערת, תוך הרחבת ערוצי התיווך של קרנות אלו במטרה להנגישן לכלל הציבור, ללא הבחנה באשר לגובה ההשקעה וכושר המיקוח של המשקיע.

בשונה מקרן נאמנות, אשר ביחס אליה רשאי מנהל הקרן לפרסם רק את תשואת העבר שלה, ביחס לקרן כספית מועדים קבועים יכול מנהל הקרן לתת אינדיקציה גם לגבי "אומדן התשואה השנתית" הגלומה בנכסי הקרן ובכך יאפשר למי שמבקש להשקיע בה להעריך את כדאיות ההשקעה בה יחסית לחלופה הבנקאית.

עפ"י הוראה למנהלי קרנות ונאמנים בדבר תנאים שיחולו לגבי קרן כספית, מנהל קרן רשאי להציג תשואה צפויה בקרן כספית מועדים קבועים בהתאם לתנאים הקבועים בהוראה (להלן - "אומדן התשואה"). התשואה הצפויה תוצג במונחים שנתיים ותדווח באמצעות טופס ייעודי לכך, החל מהמועד בו מנהל הקרן קבע כי יש לו את היכולת ואת הנתונים הנדרשים על מנת לחשב את אומדן התשואה באופן ראוי. יחד עם נתון התשואה הצפויה, ידווח מנהל הקרן גם את שיעור הנכסים שמועד פדיונם חל בתקופה שבין שני המועדים הקבועים של הקרן ואשר נלקחו בחשבון לצורך חישוב התשואה הצפויה, כאשר לצד התשואה הצפויה על מנהל הקרן לתת גילוי גם לתשואה הצפויה ולתשואה בפועל המתייחסות למועד הקבוע האחרון הידוע, ככל ורלוונטי. ההוראה קובעת כי  חישוב התשואה הצפויה יבוצע בדרך המקובלת לחישובו.

משכך, פנתה הרשות לאיגוד מנהלי הקרנות, בהיותו הגוף המייצג את מנהלי הקרנות, על מנת שזה יבחן יחד עם מנהלי הקרנות מהי אותה "דרך מקובלת" ויציגה בפניה. לאחר בחינת המסמך בדבר הדרך המקובלת לאופן חישוב אומדן תשואה שנתית, שהוגש ע"י איגוד מנהלי הקרנות, מודיעה הרשות כי תראה בדרך מדידה זו ובה בלבד, כדרך המקובלת לחישוב אומדן התשואה השנתית בקרן כספית מועדים קבועים.

לאופן חישוב אומדן תשואה שנתית בקרן כספית מועדים קבועים לחצו כאן

x