קרן ג'נריישן, פרסמה לפני זמן קצר את דוחותיה הכספיים לשנת 2024.
עיקרי התוצאות הכספיות:
הרווח לפני מס בשנת 2024 הסתכם בכ-103 מיליון ש״ח.
FFO ג'נריישן (חלקה של ג'נריישן ב-FFO של ההשקעות, מבוסס על איחוד יחסי, בניכוי עלויות מטה ותשלומי ריבית לאורך הפורטפוליו לרבות ברמת הקרן) עלה במעל 40% והסתכם בשנת 2024 בכ-479 מיליון ש״ח, לעומת 335 מיליון ש״ח בתקופה המקבילה אשתקד. ה- FFO משקף מכפיל של כ-1.5 ביחס למחיר המניה הנוכחי.
NAV למניה (בנטרול מיסים נדחים) – כ-1.9 ש״ח.
תזרים המזומנים שעלה לקרן מהשקעות הפורטפוליו הסתכם בכ-110 מיליון ש״ח, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. בכל אחת משלוש השנים האחרונות, ייצרו השקעות הקרן תזרים מזומנים פנוי של כ-200 מיליון ש״ח, כאשר כמחצית מהסכומים הועלו לקרן והמחצית האחרת הושקעה בפלטפורמות לצורך המשך צמיחתן והתרחבותן.
התשואה על ההשקעות בשנת 2024 עמדה על כ-7.4%, והתשואה השנתית הממוצעת על ההשקעות ממועד הקמת הקרן עומדת על כ-17.8%.
שווי ההשקעות של הקרן הסתכם בשנה זו בכ-4.2 מיליארד ש"ח.
בהשקעות הקרן נרשמו שיפורים בביצועים וכן התקדמות משמעותית בפרויקטים השונים על אף השנה המאתגרת, נתון אשר משקף את יציבות ההשקעות. נכסי הקרן בתחומי האנרגיה, הסביבה והתחבורה הציגו ביצועים טובים בהתאם לתחזיות והמשיכו להפגין יציבות.
לאור הבשלתם של מספר מהלכים עסקיים בשנת 2024 ושיפור בביצועים, הקרן מעדכנת את תחזית התזרים לשנת 2025 בהשוואה לתחזית הקודמת שעמדה על כ-200 מיליון ש״ח. הקרן צופה שהתזרים הפנוי מהנכסים בשנת 2025 יהיה בהיקף של כ-250 מיליון ש״ח, ומתוכם יעלה לקרן סכום של לפחות 170 מיליון ש״ח, עליה של מעל ל-50% בתזרים. בנוסף, לאור האמור, הקרן הודיעה על החלטתה לחזור לחלוקות דיבידנדים, כאשר 15 מיליון ש"ח יחולקו כעת, וזאת כחלק מכוונת הקרן לחלק סכום כולל של 60 מיליון ש"ח במהלך השנה הקרובה בחלוקה רבעונית.
BlueGen – עליה במדדים, התקדמות משמעותית בפרויקטים וגידול בהיקף התזרימים:
הכנסות BlueGen, המנוהלת על ידי ליהוא הכהן, הסתכמו בכ-1.3 מיליארד ש״ח בדומה לשנה הקודמת, במדדי ה-EBITDA וה-FFO נרשמה עליה כאשר ה-EBITDA הסתכמה בכ-286 מיליון ש״ח לעומת כ-240 מיליון ש״ח בשנת 2023. ה- FFOהסתכם בכ-206 מיליון ש״ח, לעומת כ-159 מיליון ש״ח אשתקד.
בחטיבת הזכיינות: מתקן ההתפלה בפלמחים המשיך להציג תוצאות טובות, ובמקביל הסתיים שיפוצו ושדרוגו של מתקן ההתפלה באשדוד וכיום הוא נמצא בתקופת הרצה והפעלה. בשנה החולפת התקבל היתר הבניה להקמת תחנת כוח במתקן ועבודות הבנייה החלו. תחנת הכוח עתידה לספק למתקן את כלל צרכי האנרגיה ובכך להפחית משמעותית את עלויות האנרגיה, עודפי הייצור עתידים להימכר לרשת החשמל. כחלק מההסדר עם המדינה בגין נזקי המלחמה, פורסם אתמול כי תקופת הזיכיון של מתקן ההתפלה הוארכה ב-6 שנים נוספות עד לשנת 2044, זיכיון תחנת הכוח הותאם לשנה זו גם כן. מתקן ההתפלה באשדוד והמתקן בפלמחים ממצבים את BlueGen כאחת מהשחקניות המובילות בשוק התפלת מי הים בישראל.
שני מתקני הפסולת בחטיבת הזכיינות, מתקן סמארט וויסט בשפדן ומתקן דיה במועצה אזורית אשכול, התקדמו בהקמות במהלך השנה. מתקן סמארט וויסט נמצא כמעט במחצית הדרך של ההקמה, לקראת הפעלתו המלאה במחצית הראשונה של 2026, ובמתקן דיה בוצעה בחודש דצמבר 2024 סגירה פיננסית בהיקף של כ-450 מיליון ש”ח ועבודות ההקמה החלו.
בחטיבת הפסולת: כזכור, לאחרונה חתמה BlueGen על מזכר הבנות לא מחייב עם קבוצת האחים יעקבי, להקמת זרוע פסולת אחודה אשר תרכז תחתיה את כלל פעילות הטיפול בפסולת (77% BlueGen, 23% קבוצת יעקבי). בתקופת הדוח מתקן גרין נט עבד בתפוקה מלאה והפגין ביצועים גבוהים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. גם חברת ק.מ.מ, הציגה היקף הכנסות גבוה מבשנה שעברה לאור שיפור מחירי האיסוף ומחירי המכירה של תוצרי המחזור. במהלך השנה סיימה ק.מ.מ הקמה של קו מיון חדש עבור תמיר והיא תפעיל אותו עד להקמת הקו החדש על ידה באתר הפסולת חירייה.
בון תור – צמיחה אורגנית ועלייה במדדי הרווחיות בפעילות ההיסעים, לצד הפסד תפעולי בפעילות התחבורה הציבורית, לאור ההקמות הגדולות:
הכנסות בון תור, המנוהלת על ידי שגיא כץ הסתכמו בכ-1.9 מיליארד ש״ח לעומת 1.5 מיליארד ש״ח בתקופה המקבילה אשתקד, ה-EBITDA הסתכמה בכ-339 מיליון ש״ח לעומת כ-260 מיליון ש"ח בשנת 2023 וב-FFO נרשמה עליה לכ-262 מיליון ש״ח לעומת 193 מיליון ש״ח אשתקד.
היסעים: פעילות ההיסעים נהנתה בתקופת הדו"ח מהמשך צמיחה אורגנית משמעותית וההכנסות גדלו בהיקף של כ-15% בהשוואה לשנה שעברה, בעיקר בשל חתימה על הסכמים אסטרטגיים חדשים ארוכי טווח והגדלת היקף הפעילות עם לקוחות קיימים.
תחבורה ציבורית: בחודש פברואר 2025, מונה ינון בן-ענת למנכ"ל חברת מטרופולין. בתקופת הדו"ח עסקה מטרופולין בהשלמת הפעלתם של שני אשכולות תחבורה ציבורית חדשים באזור המרכז: אונו-אלעד שהפעלתו הושלמה במהלך 2024 והשרון החדש שהקמתו הושלמה ברבעון הרביעי של 2024. הצמיחה בהיקפי הפעילות לוותה בירידה ניכרת במדדי השירות וגידול בשיעור הקנסות, שוהובילו להפסד תפעולי ראשון זה מספר שנים. עם סיום ההקמות לקראת סוף השנה, החברה התמקדה בשיפור רמת השירות, וכבר ברבעון האחרון של שנת 2024, ניתן לראות שיפור במדדים ובביצועים וחזרה לרווחיות תפעולית.
במקביל לסיום ההקמות הגדולות, מקיימת מטרופולין בימים אלו, לצד כל המפעילות הפרטיות, דיונים עם משרד התחבורה בנוגע להסדרה ענפית. מטרת ההסדרה היא לשפר את רמת השירות לנוסעים מחד ומאידך לשפות את מפעילות התחבורה הציבורית בגין בעיות רוחביות בענף, תוך יצירת אופטימיזציה במפות הנסיעה והארכת זיכיונות ההפעלה.
PowerGen – הערכת שווי החברה 1.26 מיליארד ש״ח וצמיחה בכל המדדים:
ברבעון החולף ולאחר שנה של פעילות, בוצעה הערכת שווי לחברת PowerGen, המנוהלת על ידי האלוף (במיל') יואב הר-אבן. הערכת השווי בוצעה על ידי פירמת ראיית החשבון והייעוץ העסקי, BDO ישראל, ועל פיה שווי השקעת הקרן ב-PowerGen נאמד בכ-1.26 מיליארד ש״ח. PowerGen פועלת לאורך כל שרשרת הערך בתחום האנרגיה: ייצור, אגירה ואספקת חשמל במגוון רחב של טכנולוגיות ייצור. PowerGen מחזיקה ב-6 תחנות כוח, שדות סולאריים (לרבות סולארי משולב אגירה) ומתקני אגירה. החברה בעלת יכולת ייצור של כ-GW 1.4 ויכולת אגירה של כ-GWh 3.2 ומחזיקה בצבר נכסי ייזום משמעותי בהיקף ייצור של כ- GW 2.5 והיקף אגירה של כ-GWh 6.9. עוד מחזיקה החברה בחברת בזק-ג'ן לאספקת חשמל ללקוחות ביתיים ועסקיים בבעלות משותפת עם בזק (50:50) ולאחר מספר חודשי פעילות היא אחת מהחברות המובילות בשוק האספקה הפרטי.
תוצאות פעילות תחום האנרגיה באמצעות חברת PowerGen רשמו עליה בכל המדדים. הכנסות PowerGen הסתכמו בכ-1.5 מיליארד ש״ח לעומת 1.1 מיליארד ש״ח אשתקד. ה-EBITDA בשנת 2024 הסתכמה בכ-380 מיליון ש״ח לעומת כ-311 מיליון ש״ח בשנת 2023, וה-FFO הסתכם בכ-249 מיליון ש״ח לעומת כ-201 מיליון ש״ח אשתקד, וזאת בתקופה של שינויים רגולטורים רבים אשר השפיעו על תוצאות הפעילות, וישפיעו גם בעתיד, על פעילות יצרניות ומספקות החשמל.
היקף החשמל המיוצר על ידי החברה צפוי להמשיך לגדול, בין היתר בעקבות המשך חיבור והקמה של נכסי PV אגירה במודל שוק וייזום של נכסי אנרגיות מתחדשות נוספים. תוספת ייצור תנבע גם לאור החיבור הצפוי של התחנה הפיקרית ב-MRC לקראת הפעלתה בחציון הראשון של שנת 2025.
פורטרברוק:
הקרן הודיעה במהלך השנה על כוונתה לממש את ההשקעה, ובהתאם סיווגה את הנכס כמוחזק למכירה במסגרת הדוח. במהלך 2025 בכוונתה להמשיך ולפעול לצורך השלמת המימוש בתנאים אופטימליים. ההשקעה תמשיך לייצר לקרן תזרימים יציבים וקבועים, לאור חלוקת דיבידנד קבועה בסך 80 מיליון פאונד בשנה, עד לביצוע המימוש בפועל.
פרידנזון ג'נריישן – מדדים יציבים ועליה מחודשת בביקוש לשטחי אחסנה:
פרידנזון-ג'נריישן, המנוהלת על ידי אילן כהן, שמרה על יציבות בתוצאות במדדי ההכנסות שהסתכמו בכ-68 מיליון ש״ח, וב-EBIDTA שהסתכמה בכ-30 מיליון ש״ח, בדומה לשנה שעברה. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, נרשמה ירידה בפעילות החברה בעיקר בשל מתקפות החות'ים אשר השפיעו על נתיבי הסחר והפעילות בנמלי הים בישראל. החל מסוף הרבעון השלישי של 2024, החלה פעילות החברה לצמוח בחזרה, בין היתר הודות להפעלת האחסנה היבשה במרלו"ג החדש באשדוד ולאור עליה מחודשת בביקוש לשטחי אחסנה. ברבעון הרביעי נרשמו תוצאות שיא ועל אף האתגרים הצליחה החברה לסיים את שנת 2024 עם נתונים דומים לשנת 2023. כמו כן, בשנת 2024 החלה הקמת המרלו"ג במתחם אדמירליטי בחיפה ונרשם המשך שיפור של התנאים המסחריים מול לקוחות קיימים וחדשים.
ארז בלשה, מנכ״ל קרן ג'נריישן: "עם הבשלתם של מספר מהלכים עסקיים וסיום הקמות משמעותיות, רכיב ההנבה בפורטפוליו שלנו יצמח משמעותית בשנת 2025. לאור זאת, עדכנו את תחזית התזרים לשנה הבאה כלפי מעלה, ואנו צופים שההשקעות ייצרו תזרים של 250 מיליון ש"ח, ממנו יעלה לקרן לפחות כ-170 מיליון ש"ח. לאור התזרים הגבוה, ולאחר שלוש שנים של צמיחה ממקורות עצמיים, הקרן החליטה לחזור לחלק דיבידנדים, כאשר 15 מיליון ש"ח יחולקו כעת, וזאת כחלק מכוונתנו לחלק סכום כולל של 60 מיליון ש"ח במהלך השנה הקרובה. במהלך השנה המשכנו לבצע מהלכים רוחביים מגוונים בעסקים ובפרויקטים, הכוללים ייזום בתשואות גבוהות לטווח ארוך וקידום פייפליין עתידי, והם אלו שיוצרים את מאיצי הערך של ג'נריישן לשנים הבאות".