מעבר לעצם אישורו אין בתקציב 2025 בשורה אמיתית: הוא נעדר מנועי צמיחה, רפורמות מבניות והשקעות בחינוך ואין בו כלים לשילוב אוכלוסיות לא יצרניות בשוק העבודה.
עוד אמר משה לארי: לשסע החברתי שהרים ראש, יש פוטנציאל השפעה מסוכן על החוסן הכלכלי שלנו; ישראל של היום חצויה מבחינה חברתית.
״השסע החברתי שוב הרים ראש לאחרונה. הפילוג, הניכור והקיטוב הפנימי, לא רק שלא נעצרים, אלא אף מתגברים. כולנו מנהלים לכאורה שגרה, במציאות הכי לא שגרתית שיש. נראה כאילו נרמלנו את הכאוס", כך אמר מנכ"ל מזרחי-טפחות משה לארי, בוועידת איגוד התאגידים המקומיים באילת.
לדבריו, ישראל של היום היא מדינה חצויה חברתית. השיח הציבורי מקוטב והאמון במוסדות הממשל נשחק. לעיתים אף נדמה, כי הזהות המשותפת ל'ביחד הישראלי', הולכת ומתרחקת.
"הפילוג הפנימי הנפער מול עינינו, משפיע באופן עמוק על ההוויה הישראלית. הקיטוב הזה הוא בעל פוטנציאל השפעה מסוכן על החוסן הכלכלי של החברה שלנו. המחלוקות לא נשארות רק על גבי המסכים או בכותרות - הן חודרות לרחובות, לבתי הספר, לקהילות ואף למשפחות עצמן", אמר לארי.
"במציאות הזו, יש לרשויות המקומיות, לרשויות האזוריות ולתאגידים העירוניים, תפקיד מהותי. אתם קו החזית האזרחי של המדינה", הוסיף. "בדיוק כמו ב-7 באוקטובר ובימים הסמוכים למתקפת החמאס, שבהם היחידים שתיפקדו והתעשתו אזרחית, היו גורמי השלטון המקומי והאזורי. אתם אלה שהחזקתם את הקהילות, ארגנתם את מערכות החינוך, טיפלתם במשפחות שפונו וסיפקתם באופן מיידי שירותים מוניציפליים מלאים", אמר מנכ"ל מזרחי-טפחות.
לדבריו, כמו אז, גם היום, האתגר הגדול עוד לפנינו. מה שנדרש הוא לא רק ריפוי ושיקום כלכלי, אלא צריך לבנות מחדש את הכלכלה, לרפא את הלבבות, ולאחות את הרקמה החברתית.
"גם לתקציב המדינה יש תפקיד בבניית עתיד טוב יותר למשק הישראלי. תקציב 2025 עבר לאחרונה, ועצם אישורו בכנסת הוא חשוב, כדי להבטיח שהמדינה תתנהל בתקופת מלחמה, תחת תקציב מסודר ולא תקציב יחסי.
מאידך, אין בו בשורה אמיתית לעתיד: הוא נעדר רפורמות מבניות, השקעות בכלל והשקעות בחינוך בפרט. חסרים בו צמיחה עתידיים, וכלים שיתנו מענה לצורך בשילוב אוכלוסיות לא יצרניות במעגל העבודה. כולי תקווה שתקציב 2026 כבר לא יהיה בתקופת מלחמה, ויהיו בו בשורות אמיתיות לעתיד המשק", אמר משה לארי.