במהלך החד שנקט טראמפ, הוא קבע את רף המכסים שיוטלו על כלל שותפות הסחר של ארה"ב.
על פי ההתנהלות עם קנדה ומקסיקו בחודשים האחרונים, אפשר להסיק שהמהלך הנוכחי יהיה הבסיס למשא ומתן (שתי המדינות הללו לא נכללות ברשימת המדינות בהודעה מאתמול). כרגע, להערכתי, העולם עסוק בחישוב מסלול מחדש, וממתין לתגובת הנגד מהמזרח, בהובלת סין.
ענקיות הטק הגלובליות שקווי הייצור העיקריים שלהן במזרח, מנתחות את ההשלכות של המכסים עליהן וההתמודדות איתם. הפגיעה בהן צפויה להיות משמעותית, במיוחד לאור המכסים הגבוהים שהוטלו על מדינות כמו סין, טייוואן, קוריאה ו-וייטנאם.
על מנת לנסות לשנות את רוע הגזרה ובנסיון להחריג את המוצרים שלהם או להשיג הקלות במכסים, אני מעריך שבכירי אותן חברות יקיימו דיונים עם הממשל האמריקאי, נעקוב.
בניגוד להערכות שר האוצר, המהלך לא פוסח על ישראל שגם עלייה הוטלו מכסים בגובה של 17%. נתניהו, מיהר להודיע אתמול, טרם ההכרזה, על ביטול המכסים על כלל המוצרים המיובאים מארה״ב, אם כי זה לא שינה את ההחלטה.
השאלה הגדולה היא כיצד סין תגיב – האם תבחר לשבור את הכלים או להיכנס למשא ומתן?
הבשורה החיוביות היא שאי הוודאות מצטמצמת. נמתין לראות את תגובת הנגד של העולם למדיניות הסחר של טראמפ, במיוחד מצד סין. אתמול נקבע הבסיס למשא ומתן עולמי, שיתכנס בסופו של דבר למדיניות סחר שבה יהיו מרוצים כל המעורבים העיקריים.