ההמלצה של מורגן סטנלי למשקיעים: "לחכות ולראות"

במורגן סטנלי מציינים כי הודעת המכסים "יום השחרור" של הנשיא טראמפ זיעזעה עמוקות את השווקים, ומפרטים למה המשקיעים צריכים לצפות בהמשך

 

 
בניין מורגן סטנלי / תמונה: Dreamstimeבניין מורגן סטנלי / תמונה: Dreamstime
 

נטלי גרין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/04/2025

"בצעד שזיעזע עמוקות את השווקים, ממשל טראמפ הכריז השבוע על תעריף אוניברסלי של 10% (החל מה-5 באפריל), יותר מהשליש את השיעור האפקטיבי הנוכחי של 3%, ומתכנן לגבות מכסים "הדדיים" בין מדינה למדינה (החל מה-9 באפריל)", כך כותבות ליסה שלט, מנהלת השקעות ראשית, ומוניקה גררה, ראש מחלקת מדיניות, במורגן סטנלי בטור שפרסמו אמש (חמישי) באתר החברה.

"המכסים החדשים של טראמפ מעלים את שיעורי היבוא האפקטיביים של ארה"ב ל-17%-22%, הגבוהים ביותר מאז שנות ה-30. אם תעריפים אלה יושמו במלואם, הסיכויים למיתון בארה"ב עלולים לעלות לכ-40%, לעומת 25% בעבר", מציינות שלט וגררה, אך מוסיפות כי "עם זאת, הרבה נותר בתנופה, ופעולות בשוק העתידי מרמזות שהמשקיעים עשויים לצפות שמדינות ינהלו משא ומתן על רמות המכסים עם הממשל בימים הקרובים".

על המשקיעים להימנע מהחלטות פזיזות

"לעת עתה, על המשקיעים להימנע מהחלטות פזיזות בתיק שלהם ולשקול גישת 'חכה ונראה', תוך עבודה עם היועץ הפיננסי שלהם כדי לנווט בסערה ולשמור על יעדיהם באופק", מציינות הכותבות במאמר.

היינו מוכרים מניות עד לרמות הנמוכות ביותר המותרות

עוד מציינות הכותבות במאמר כי "אם ועדת ההשקעות העולמית של מורגן סטנלי הייתה בטוחה שהתעריפים שהוכרזו לאחרונה הם 'משחק הקצה' הבלתי ניתן למשא ומתן עבור הממשל, היינו מוכרים מניות עד לרמות הנמוכות ביותר המותרות בהקצאת הנכסים האסטרטגית של משקיע וקוראים לשוק דובי עם עזרה מהפדרל ריזרב, שייאבק באינפלציה שככל הנראה תחזור לכ-5%.

"עם זאת, יש זמן - עד 9 באפריל - למדינות לנהל משא ומתן לפני יישום המכסים, ונראה שהנשיא טראמפ מוכן למשא ומתן דו-צדדי שבו היעדים אינם ברורים".

הכותבות מסבירות כי "ממשל טראמפ נקט בגישה מקסימליסטית לתעריפים הדדיים, והערים אותם על גבי היטלים שכבר הוכרזו בהפתעה שלילית משמעותית לשווקים, דבר המייצר סיכון להורדת צמיחת התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) ומעלה את הסיכויים לאינפלציה גבוהה יותר וגם למיתון. חשוב לציין כי הממשל קובע את שיעור המכס ההדדי על סמך גודל הגירעון בסחר הסחורות של ארה"ב עם המדינה הספציפית. זה הופך את הירידה וההסלמה לקשים יותר, מכיוון שזה עשוי לרמוז שמדינות יצטרכו להתמודד עם עודפי הסחר שלהן עם ארה"ב במהלך משא ומתן על מכסים".

האם הסיכויים למיתון עולים?

מחקר שנערך לאחרונה על ידי מורגן סטנלי מחקר חתך את אומדני הצמיחה של התמ"ג ל-2025 ל-1.5%, לעומת 2.2% בעבר. עם הפעולה האחרונה של הממשל, משקלם של מכסים אלה - אם ייושמו באמת - יכול לדחוף את הכלכלה לשטח התכווצות תוך הוספת 1.0-2.5 נקודות אחוז לאינפלציה.

"מהצד שלנו, הסיכויים למיתון בארה"ב הם כעת עד 40% מ-25%, ו"סטגפלציה" (בה מואטת הצמיחה ככל שהאינפלציה נמשכת) מגיעה ל-30%, בעוד שהמקרה הבסיסי של 'נחיתה רכה' יורד ל-30%. עם זאת, מכיוון שהסיכויים הם לפחות 50/50 שדברים ישתנו במהלך 90 הימים הבאים, ועדת ההשקעות העולמית נוטה לנקוט יותר בגישה של 'נחכה ונראה'".

העובדה ש-S&P 500 הוחזק ברמת 5500 בשוק החוזים העתידיים היא משמעותית

עוד מציינות הכותרות במאמר כי "העובדה ש-S&P 500 הוחזק ברמת 5500 בשוק החוזים העתידיים בין ה-2 ל-3 באפריל היא משמעותית ומהווה סימן מעורר תקווה לכך שהמשקיעים עדיין מניחים שהתנועות הפכפכות של השוק ב-3 באפריל משקפות תרחיש גרוע ביותר אשר ייסוג לאחור במהירות כשישראל, הודו, האיחוד האירופי וברזיל, כדוגמאות, כבר מציעות דיבורים דו-צדדיים. גם שיחות עם סין מתקרבות".

x