הסקטור נמצא במצב פסיכולוגי של "הזדמנות קנייה"

סקירת שני החלקים הנעים העיקריים בשוק המקומי והדינמיקה הקיימת באחד מהם כעת •• יש לזכור שביצועי היתר עדיין בתוקף והם ממתינים לפריצה יפה מעלה כאשר השווקים בארה"ב יירגעו ויתקנו משמעותית

 

 
מבט על חלקי שוק המניות הישראלי / תמונה: Dreamstimeמבט על חלקי שוק המניות הישראלי / תמונה: Dreamstime
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/04/2025

את שוק המניות הישראלי, ניתן לחלק לשני חלקים שונים מאוד:

החלק הסולידי יותר, בעל הנזילות הגבוהה, המטפל במניות הכבדות והמכובדות, השייכות למדד ת"א 35, אשר נהנה גם מן היוקרה של היותו נכס בסיס לשוק הנגזרים הפעיל ביותר אצלנו: אופציות המעוף על המדד הזה (אגב, בצד האופציות על הדולר, אין כל כך ברירה למי שרוצה לעשות פעילות של נגזרים אלא ללכת לכיוון הזה...). מניות אלו מאופיינות בעומק ובסחירות המאפשרים לגופים גדולים (מוסדיים) לעשות בהם פעילות יום יומית רציפה. ובסקירה זו, אנו נתבונן על הסקטור המשפיע ביותר על ביצועי המדד הזה והוא סקטור הבנקים.

מול "חלון הוני" זה, נמצא מדד ת"א 90, המייצג את המניות של השורה השנייה. אלו השייכות לענפים של צמיחה, טכנולוגיה, עניינים של נדל"ן, אנרגיה, וכו... בקיצור, מניות בעלות סיכון יחסי גבוה יותר מאלו של ת"א 35. כמו כן, למדד הזה, באורך פלא, יש נטייה להיות הרבה יותר קורלטיבי למה שקורה בשוקי המניות בחו"ל ובמיוחד באילו האמריקאיים. לכן, החלק השני של הסקירה יהיה על המדד הזה, כמייצג את החלק השני של השוק שלנו, הפחות סולידי. הסה"כ של שני החלקים ייתן תמונה אמיתית וטובה למצבו של שוק המניות הישראלי כרגע.

חשוב לציין דבר חשוב: יש צורך לתת משקל מתאים לכל חלק, כאשר בוחנים את אותו סה"כ. לדוגמה, אנו מבינים שלחלק מן המשקיעים (למשל הזרים...) לא מעניין כל כך השוק המשני (ת"א 90), ואפילו חלק גדול מן השוק הראשי (ת"א 35) של שוק המניות שלנו. הם מתרכזים בדברים מוכרים וטובים ספציפיים בעיניהם מאוד: בעיקר הבנקים והסקטור הפיננסי בכללותו, יחד עם קצת נדל"ן מניב וצריכה מקומית להגנה.

אחרי שאמרנו אל כל זה, נתחיל בגרף הראשון והוא של מניות הבנקים:
 


מי שמסתכל על הגרף היומי של מדד הבנקים יכול לומר: הנה לכם תעלה יורדת רחבה, שבה המדד מבצע שיאים ושפלים יורדים. בעיקרון האסטטי, זה נכון. אבל, יש כאן התעלמות מן התחושה היתרה שיש לאנשים הרואים גרפים יומם וליל. אנשים טכניים, שיש בהם סוג של בחינה אומנותית, ולא קטגורית בלבד.

והנה כמה הבחנות הנובעות מאותו מבט "מרוכך":

  • אכן ישנה תעלה יורדת, אבל כל שפל נוצר מתגובה חזקה מאוד כלפי מעלה
  • זווית הירידה מאוד רכה לעומת החדות שבסקטורים אחרים
  • למרות המהומה בחו"ל, ומה שקרה בבנקים שם, סיום שבוע שעבר מוצא את המדד ב-5708 מול שיא של 5979 (פחות מ-5% מטה)
  • הימים האחרונים היו רצף של עליות
  • ולדעתי, הדובדבן הטכני: ישנה סטייה חיובית בין המחיר והמומנטום

כל אלו כדי לומר: הסקטור נמצא במצב פסיכולוגי של "הזדמנות קנייה"! בכל ירידה משמעותית נמצאים הקונים שמוכנים להגיע ולקנות את הסחורה ה"חמה" והזולה. עניין זה מקנה לסקטור הזה  כוח חיות אדיר מימדים.

אין פלא שעקב החוזק היחסי הזה, מדד ת"א 35 הינו יצוק מבטון, בדשדוש ארוך טווח, במקום הקריסה זוטא שראינו בוול סטריט. חייבים לציין שהבנקים הינם גם הסקטור ה"אהוב" במיוחד על המשקיעים הזרים וזה מקנה לו כוח שרידות גדול במיוחד. זאת, כי אלו אינם נבהלים כל כך מהר כמו חלק מן המוסדיים שלנו. מזל.
 


 

לעומת העוצמה שמוקרנת מן הגרף של סקטור הבנקים, מדד ת"א 90 מצביע על חולשה, וירידה חזקה למדי. התיקון שבוצע מן השיא של 2918, ועד התחתית הזמנית של 2435, מאוד התקרב לתחום ה-50% תיקון (2394) וזה תיקון משמעותי למדי. בניגוד לסקטור הבנקים, אין כאן תגובה אוטומטית של תגובה אלימה מעלה כאשר נוצרים שפלים חדשים, ולמרות שיש סטייה חיובית בין המחיר למומנטום, זו חלשה יותר. למרות זאת, העליות של יום חמישי האחרון (10-04) היו משמעותיות מספיק כדי לתת תחושה טובה לטווח הקצר. אחרי הכול, עלייה של 2.63% לא הולכת ברגל! כמו כן, סיום השבוע בוול סטריט הביא לעליות יפות שם:

Dow: 1.56%, S&P500: 1.81%, NASDAQ: 2.06%, Russell2000: 1.57%, VIX: 7.76%

כל זה מחזק מאוד את המשך החיוב והאופטימיות כלפי החלק הזה של השוק שלנו, בחול המועד פסח ואולי קצת הלאה. נקודה חשובה: שימו לב שביום שישי הנסדק עלה יותר מאשר הסנופי והדאו. זהו סימן חיובי מאוד המאיר על אפשרות של שינוי כיוון בקרוב בוול סטריט. מה שחסר שם זה טיפול בעולם האג"ח הממשלתי הקורס ואז נקבל תנועה אלימה מאוד מעלה בשוק המניות.

ומה עם המכסים אתם שואלים? קודם כל, יש 90 יום לרוב המדינות כדי להיכנס למו"מ ולסכם את העניין עם ארה"ב. שנית, למרות מלחמת הסחר מול סין, יש עכשיו פטור על פלאפונים ומחשבים המגיעים מסין (טובה לאפל?...). וזה אומר למשקיעים: מעבר למהומה בין המדינות, ייתכנו "סידורים מיוחדים" לסקטורים וחברות ספציפיות. דבר שקצת מוציא מן העוקץ את הבעיה של החברות האמריקאית אשר העבירו את כל הייצור שלהן לסין. הן פשוט צריכות להתחייב לחזור, ולו חלקית, הביתה. יחד ננצח וחג שמח לכל עם ישראל!

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x