רימון ממשיכה בהרחבת פעילותה, בהתאם לאסטרטגיית החברה, ומעדכנת היום על השלמת רכישת 50% מקבוצת פח תעש תמורת 80 מיליון שקל, המשקף שווי חברה של 160 מיליון שקל. באמצעות רכישה זו, תיכנס רימון לתחום המתפתח, הן בישראל והן בחו"ל, של טיפול באוויר ושמירה על איכות הסביבה. המניה עולה ב-2.55%+ (13:03).
פח תעש הינה חברה מובילה עם מעל 50 שנות ניסיון בתחום טכנולוגיות ומוצרים לטיפול באוויר ושמירה על איכות הסביבה. פח תעש מייצרת בין היתר פתרונות לטיפול באוויר ואוורור תעשייתי, המשמשים בתעשיות מתקדמות כגון תעשיית המוליכים למחצה, חוות שרתים, הייטק, חקלאות, תחנות כוח, מינהור ומתקני התפלה ועוד. יצוין, כי פעילות פח תעש מתבצעת בישראל וארה"ב, באמצעות חברות המוחזקות על ידה במישרין ובעקיפין. פח תעש הציגה ב-2023 הכנסות של כ-309 מיליון שקל ורווח של כ-58 מיליון שקל.
בכוונת רימון לפעול להרחבת פעילותה העסקית של פח תעש בשווקים חדשים ולגוון את לקוחותיה ,כאשר רכישה זו מהווה אחד ממנועי הצמיחה של רימון וחלק מהתוכנית האסטרטגית של החברה להרחבת פעילותה לתחומים משיקים וסינרגטיים.
יוסי אלמלם, מייסד ומנכ"ל קבוצת רימון: "אנו שמחים לעדכן את השלמת הרכישה, ורואים בפח תעש חברה איכותית מאוד, שפועלת בשווקים צומחים ובעלת פוטנציאל משמעותי להגדלת פעילותה. בהתאם לכך, בכוונתנו לפעול באינטנסיביות להרחבת היקפי פעילותה העסקית של פח תעש בשווקים חדשים, בארץ ובחו"ל, ולגוון את לקוחותיה, זאת על בסיס היכולות והידע הנצבר של רימון. לאחרונה עדכנו ברימון בדבר תכנית אסטרטגית עדכנית, לפיה אנו צופים הגעה להיקף הכנסות של 3 מיליארד שקל תוך 5 שנים, למעלה מפי 3 מהיקף ההכנסות בשנה החולפת, ורכישת פח תעש מהווה חלק מאסטרטגיית הצמיחה הרווחית של החברה לשנים הבאות".
רכישה זו מצטרפת לרכישות קודמת שביצעה רימון בשנים האחרונות, לרכישת החברות מר טר ויורוהינקה, הפועלות בתחום העבודות הימיות, ומהוות כיום חלק אינטגרלי וחשוב בצמיחת החברה ומיצוי הפוטנציאל הרב הקיים בשווקים פעילותה.
את רימון מייצגים בעסקה עורכי הדין גרי קופלוביץ, ד"ר יריב אילן ונטלי שבא ממשרד ליפא מאיר.