חו"ל
ארה''ב
• בכירי האוצר בארה"ב משמיעים ביקורת חריפה כלפי סוכנות הדירוג S&P שהחליטה על הורדת דירוג האשראי של ארה"ב מ-AAA ל-+AA ונתנה לה תחזית שלילית. S&P עשתה טעות של 2 T $ ואחר כך עשתה לכך רציונליזציה, טוענים בממשלת ארה"ב. בסוכנות משיבים כי 2 T $ אינם רלוונטיים כי מדובר בקיצוץ שמתפרס על פני 10 שנים והדירוג של S&P מסתכל על 3 עד 5 שנים. פיץ' ומודיס אישרו ב-2.8 את הדירוג ה-AAA של ארה"ב.
• המדינות באסיה ורוסיה ימשיכו כנראה להחזיק באג"ח ארה"ב כאשר ממשלות אירופה הביעו אמון בכלכלה הגדולה ביותר בעולם. רוסיה ציינה כי מנוץ' אחד בדירוג ניתן התעלם, דרום קוריאה הכריזה על ישיבת חרום, סין ציינה כי על ארה"ב להיגמל מהרגליה לבולמוס הצריכה. בפד הודיעו כי הורדת הדירוג לא תשפיע על מגבלות האחזקה של המשקיעים המוסדיים.
• דרישות האזרחים לקצץ בהוצאות הממשלה מתנגשות עם דרישותיהם להוסיף משרות. כאשר הממשלה נדרשה לקצץ, אלפי המובטלים מסקטור הציבורי הצטרפו ל-13.9 מיליון מובטלים. 37,000 משרות ציבוריות חוסלו ובכך הסתיימו 9 חודשים של הפחתה. הקיצוצים במשרות על ידי הממשלה והרשויות המקומיות, מחנק האשראי וענף הנדל"ן מהווים המכשולים לצמיחה – ציין ברננקי. החברות הפרטיות הוסיפו 154,000 משרות ביולי, המספר יורד ל- 117,000, כאשר מכלילים את הסקטור הציבורי.
• הורדת הדירוג לארה"ב תעלה מספר סימני שאלה גם עבור שאר המדינות בעלות ה-AAA. S&P מדרגת 18 מדינות בדירוג הגבוה ביותר ביניהן אוסטרליה והונג קונג. אנגליה, שהחוב שלה עומד על 80% מהתמ"ג, ב-6% גבוה יותר מארה"ב גם זוכה ל-AAA בטענה כי בניגוד לארה"ב, החוב שלה צפוי לרדת עד 2015, כך הגיבו ב-S&P.
• בזירת ההשקעות, הפרשנים הכלכליים ממליצים לנצל את הירידות האחרונות כדי לרכוש את המניות של החברות הגדולות והבינלאומיות ש"נענשו" בגל הפאניקה. הם ממליצים גם להצטייד בחברות הדיבידנד גדולות וחברות "הערך". בין המומלצות חברות כמו Johnson & Johnson, Microsoft, Apple, Procter&Gamble.
אירופה
• ראשי המדינות באירופה יתכנסו היום כדי לדון כיצד מונעים מספרד ומאיטליה להיות הקורבנות הבאים של משבר החובות וכיצד מגיבים להורדת הדירוג של ארה"ב. מדדי המניות באזור רשמו את הירידה השבועית החדה ביותר מאז נובמבר 2008 והיו הראשונים להיכנס תחת הגדרת "תיקון". הבנקים הובילו את הירידות.
אסיה
• גם המדדים באסיה רשמו השבוע את הירידות החדות ביותר בשלוש השנים האחרונות על רקע החשש מחולשת הצמיחה העולמית. בעוד שהמשקיעים היו בצפייה כי לאחר פתרון בעיית החוב של ארה"ב, אסיה תפתח בראלי, נתוני המקרו ציננו את האופטימיות.
ברזיל
• מדד המניות הברזילאי, Bovespa, רשם את הירידות החדות ביותר מבין 20 המדדים הגדולים ונתפס כזול ביותר מאז מתקפת הטרור של 11.9. האנליסטים מדגישים כי ניתוח טכני לא מאותת על הזמן לקנייה אלא להמשך הזהירות בשוק הדובי. הם סבורים כי ברזיל הופכת למקום שיהיה קשה לעשות בו כסף בטווח הבינוני על רקע חולשת הצרכנים שתשפיע, בין היתר, על מצב הבנקים. רווחיות החברות אכזבה ברבעון השני ואינה צפויה להשתפר ברבעונים הבאים – מדווחים בתי ההשקעות.
ישראל
• אתמול בערב (מוצאי שבת) התקיימה פגישת עדכון בהשתתפות בכירי האוצר, בנק ישראל ורשות ני"ע. בפגישה נדונו התנודתיות בשווקים הפיננסיים בארץ ובעולם בימים האחרונים וההשלכות של הורדת דירוג האשראי של ארה"ב. בפגישה צוין, כי האפשרות של הורדת דירוג האשראי של ארה"ב נלקחה בחשבון מזה זמן במדיניות המקרו-כלכלית, ואף תומחרה במידה מסוימת בשווקים בעת האחרונה. על רקע זה התקיימה סדרת דיונים בחודשים האחרונים במשרד האוצר, בבנק ישראל וברשות לניירות ערך.
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





