ארה"ב וסין הסכימו להוריד את המכסים ל-30%, למשך תקופת צינון בת 90 יום, כך הכריז לפני כשעתיים שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט, ובתגובה לכך החוזים העתידיים טסו מעלה בדרמטיות.
החוזים העתידיים על דאו ג'ונס זינקו ב-2.2%, החוזים עתידיים על S&P 500 עלו ב-2.8%, והחוזים העתידיים על הנאסד"ק-100 זינקו ב-3.8%.
שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, אמר בתקשורת היום כי "השיחות עם סין היו פרודוקטיביות ביותר, ושתי המדינות הסכימו לקצץ את המכסים 'ההדדיים' ב-115% למשך 90 יום. זה מוריד את המכסים האמריקאיים על סחורות סיניות ל-30%, ואת המכסים הסיניים על יבוא אמריקאי ל-10%".
העליות של החוזים העתידיים על שלושת המדדים האמריקאיים העיקריים, מגיעות לאחר שבוע של ירידות, במהלכו מדד S&P 500 ומדד נאסד"ק ירדו ב-0.5% וב-0.3% בהתאמה.
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.2% בשבוע שעבר.
גם בסין מזנקים המדדים בתגובה לבשורה
מדד CSI 300 של סין עלה ב-1.16%.
מדד ניפטי 50 של הודו זינק ב-3.49%.
מדד ניקיי 225 של יפן סיים את היום בעלייה של 0.38%.
בעקבות הכרזת טראמפ בנושא עלויות התרופות: מניות חברות התרופות צוללות
מי שלא שותפות ל"חגיגת העליות" הן מניות התרופות, שצוללות כעת בעקבות הצהרתו של הנשיא טראמפ כי יחיל צו נשיאותי להורדת עלויות התרופות בארה"ב ב-30% עד 80%.
ארה"ב משלמת את המחירים הגבוהים ביותר עבור תרופות מרשם, על פםי הפרסומים, לעתים קרובות כמעט פי שלושה יותר ממדינות מפותחות אחרות. טראמפ התחייב לסגור את הפער אך טרם תיאר כיצד יישם אותו.
בעקבות הכרזתו של טראמפ, מניות התרופות מרק וג'ונסון אנד ג'ונסון איבדו יותר מ-2% כל אחת. טבע ירדה כמעט 5%. אבווי ופייזר ירדו שתיהן ביותר מ-3% יחד עם גיליד סיינסס.
ברחבי אירופה, בבריטניה, אוסטרליה, הודו ויפן, מניות חברות התרופות ירדו אף הן. באירופה, סל מניות שירותי בריאות (.SXDP) ירד ב-2.9%, כאשר אסטרה זניקה (AZN.L), GSK (GSK.L) ורוש הולדינג (ROG.S) ירדו בין 3.3% ל-6.8%.