דו"ח חיובי לוולמארט – אך עננת המכסים מעיבה על התחזיות

וולמארט, המהווה מדד לבריאות הצרכן האמריקאי, עקפה את תחזיות הרווח, אבל מתכוננת לעליות מחירים בגלל המכסים

 

 
דו״ח חיובי לוולמארט / תמונה: Dreamstimeדו״ח חיובי לוולמארט / תמונה: Dreamstime
 

עמית י.
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/05/2025

וולמארט דיווחה על תוצאות טובות מהצפוי ברבעון האחרון: המכירות הסתכמו בכ-164 מיליארד דולר, לעומת כ-160 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, ההכנסות הכוללות (165.6 מיליארד דולר) היו מעט נמוכות מהציפיות של האנליסטים. סה"כ מדובר במגמה חיובית אך למרות זאת, החברה הודיעה כי צפויות עליות מחירים בשל לחצים מצד מכסים שצפויים לפגוע בשולי הרווח שלה.

בנוסף על כך יש לציין שהיא רשמה הישג חשוב - החברה דיווחה על רווחיות ראשונה בתחום המסחר האלקטרוני, הן בארה"ב והן בעולם. הגידול הזה הגיע בין היתר מהכנסות גבוהות יותר ממודעות פרסום מקוונות ומפלטפורמת השוק של וולמארט.

למה זה חשוב? 

וולמארט נחשבת סמן עיקרי למצב הצרכנים בארה"ב, בזכות רשת הסניפים הענקית והקהל הרחב שהיא משרתת ממגוון שכבות האוכלוסייה. בהקשר זה, החברה דיווחה שלא נצפתה ירידה משמעותית בהתנהגות הצרכנים לעומת רבעונים קודמים. הצרכנים אמנם שקולים וזהירים, אולי טיפה מודאגים מעליות המחירים הצפויות, אבל ההתנהגות שלהם לא השתנתה יותר מידי. 

וולמארט ממשיכה להפגין יציבות וצמיחה גם בתקופה כלכלית לא פשוטה. המכירות בארה"ב עלו ב-4.5% ואילו פעילות המסחר המקוון כאמור צמחה בקצב מרשים של 21%. למרות זאת, מניית החברה ירדה בכ-5% בטרום המסחר (אם כי התאוששה במהלך שעות המסחר הרגילות), מה שמעיד על חשש בשוק מהשפעת עלויות המכסים על הרווח העתידי.

גם אם התחזית השנתית של וולמארט היא עדיין חיובית, עם צפי לעלייה של 3.5%–4.5% במכירות, סימני השאלה סביב מדיניות הסחר עדיין מרחפים מעל. 
 


מניית וולמארט היכתה את התחזיות בשורת הרווח ופספסה בשורת ההכנסות. גרף מאת TradingView.


מכסים – עדיין קלף פרא

כשליש מהמוצרים שוולמארט מוכרת בארה"ב מגיעים מיבוא, בעיקר מסין, מקסיקו, קנדה, וייטנאם והודו. לכן, נושא הסחר הוא עדיין אתגר משמעותי, גם עבור וולמארט וגם לקמעונאיות אחרות.

לדברי המנכ"ל של וולמארט, המכסים מסין הם אלה שמפעילים את הלחץ הגדול ביותר, במיוחד בקטגוריות כמו צעצועים ואלקטרוניקה. החברה הוסיפה שהיא עושה מאמץ רב להשאיר מחירי מזון נמוכים, אך מכסים על מדינות כמו קוסטה ריקה, פרו וקולומביה מקשים על שמירת מחירים נמוכים לחלק מהמוצרים זאת למרות שוולמארט דיווחה שהיא מנסה לעבוד עם ספקים כדי לבלום עליות מחירים.

מה המשמעויות?

הנתונים שוולמארט פרסמה משקפים יותר מעוד דו"ח רבעוני חיובי – הם מציבים זרקור על מספר מגמות כלכליות עמוקות יותר, שיש להן השלכות רחבות על השוק האמריקאי והגלובלי. 

ראשית, עבור הצרכנים, האיום בעליית מחירים הוא לא בשורה טובה. וולמארט, שנתפסת כאחת מרשתות הקמעונאות הזולות והנגישות ביותר, מאותתת כי גם היא מתקשה לספוג את עלויות המכסים והיבוא, ולכן תיאלץ לגלגל חלק מהן אל ציבור הקונים. במילים פשוטות, המוצרים שמתמקדים בצריכה יומיומית עלולים להתייקר – דווקא בתקופה שבה רבים מנסים להיאבק ביוקר המחיה ובשחיקת כוח הקנייה.

מבחינת וולמארט עצמה, מדובר באתגר אסטרטגי: החברה חייבת למצוא איזון עדין בין הרצון לשמור על שולי רווח נאותים לבין מחויבותה להציע מחירים נמוכים. ככל שהלחץ מכיוונם של המכסים יגבר, כך גדל הסיכון לפגיעה בתדמית החברה, במיוחד בקרב צרכנים רגישים למחיר.

גם מבחינת השווקים מדובר באינדיקציה שמעלה סימני שאלה. הירידה במחיר המניה, למרות הדו"ח החיובי, משקפת את החשש הגובר של המשקיעים מפני ההשלכות העתידיות של המדיניות הסחרית בין ארה"ב לסין. החשש הוא שהפסקת האש הנוכחית בין המעצמות היא זמנית בלבד, ושעלויות היבוא ימשיכו לטפס בשנה הקרובה, מה שעלול לפגוע ברווחיות של חברות רבות נוספות.

לבסוף, ברמה המאקרו-כלכלית, הדו"ח של וולמארט מדגיש את התלות של כלכלת ארצות הברית בסחר בינלאומי חלק ויעיל. אם המתחים המסחריים יחזרו להסלים, ייתכן ונראה שוב עלייה באינפלציה, פגיעה בכוח הקנייה של משקי הבית, ואולי האטה בצריכה הפרטית  שכידוע, מהווה מנוע מרכזי בצמיחה הכלכלית האמריקאית. 

לאחר שהחברה הודתה בעצמה שגם היא, הקמעונאית הגדולה בעולם, לא תוכל להתחמק מההשפעה של העלאת המכסים, המשקיעים לא התלהבו והורידו את המניה ביותר מ-1% במסחר.

מבט קדימה: שוק הקמעונאות בארה"ב

הדוח של וולמארט פותח שבוע של דוחות כספיים נוספים, כולל של, הום דיפ, טרגט ו- Lowe’s. הדוחות האלו צפויים לשפוך אור נוסף על מצב הצרכן האמריקאי ועל השפעת המכסים.

נכון לסגירת המסחר ביום רביעי, מניית וולמארט עלתה ב-7% מתחילת השנה לעומת ביצועים כמעט שטוחים של מדד S&P 500 ושווי השוק של החברה עומד על כ-775 מיליארד דולר.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

x