מעל ל-90% מהחברות במדד S&P 500 כבר פרסמו את תוצאות - כמה מהן עקפו את התחזיות ?

סקירת כלכלני דויטשה בנק לשבוע של ה – 19.5

 

 
סקירת כלכלני דויטשה בנק / תמונה: Dreamstimeסקירת כלכלני דויטשה בנק / תמונה: Dreamstime
 

כלכלני דויטשה בנק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/05/2025

השבועות האחרונים היו עמוסים עבור הממשל האמריקאי, עם התקדמות בעסקאות הסחר הבילטרליות. ההסכמים שהוכרזו עם סין ובריטניה שיפרו את הסנטימנט בשוק, אף שפרטים רבים עדיין אינם ברורים. 

מדד S&P 500 עלה ב-5.3% בשבוע שעבר, ומשקיעים כעת מורידים את ההסתברות למיתון. המומנטום נמשך גם במהלך ביקורו של הנשיא טראמפ במזרח התיכון בשבוע שעבר, במהלכו נחתמו עסקאות בתחומי ההגנה, האנרגיה, הטכנולוגיה והתשתיות עם ערב הסעודית, קטאר ואיחוד האמירויות. שיחות סחר עם האיחוד האירופי החלו במהלך סוף השבוע.

לחץ להשלמת עסקאות הסחר

הדחיפות להשגת הסכמי סחר גוברת בשל המועד האחרון של 90 יום שצפוי להסתיים ב-9 ביולי, בנוסף לתקופת חסד של 90 יום עבור סין, שהוסכמה מוקדם יותר החודש. עם זאת, המשקיעים ממשיכים לעקוב אחרי אינדיקטורים מאקרו-כלכליים בארה"ב. נתוני מכירות הקמעונאיות שפורסמו לאחרונה הצביעו על האטה בחודש אפריל. למרות שמדד המחירים לצרכן (CPI) לאפריל היה נמוך מהצפוי, האינפלציה עשויה להישאר גבוהה ככל שההשפעה של מכסים תתחיל להתבטא במחירי הסחורות. הבנק הפדרלי (הפד) בוחן מחדש את עמדתו בנוגע לשוק העבודה והאינפלציה עקב הסיכון לשיבושי אספקה נוספים. משקיעים יהיו עסוקים בימים הקרובים בניתוח ההשפעה של עסקאות הסחר האחרונות ככל שיתפרסמו פרטים נוספים. למרות שהימצאותן של עסקאות סחר נחשבת חיובית לשווקים, העיתוי ויישומן של הצעדים הכלולים בהן יהיו קריטיים לתחזית הכלכלית של ארה"ב. מניות באסיה וחוזים עתידיים בארה"ב נסחרים בירידות היום בעקבות נתונים מעורבים מסין והורדת דירוג החוב הריבוני של ארה"ב על ידי חברת הדירוג מודי'ס.

בתחום הסחורות והמדדים כלכליים בארה"ב, מחירי הזהב ירדו כעת ב-10% מהשיא שנרשם באפריל, על רקע הרגעה במתיחות הסחר.

1. ארה"ב: דיור וצמיחה במוקד

בשבוע האחרון שווקי ארה"ב חוו התאוששות משמעותית על רקע רגיעה במתיחות הסחר עם סין. מדדים מרכזיים כמו S&P 500 ו-NASDAQ חזרו לטריטוריה החיובית מתחילת השנה. בנוסף, המשקיעים הגיבו בחיוב לנתוני אינפלציה מעודדים, שהיו נמוכים מהצפוי, אם כי זהירות עדיין קיימת בשל חוסר ודאות מתמשך לגבי שינויים במדיניות הסחר. השבוע צפויים להתפרסם כמה אינדיקטורים כלכליים מרכזיים בארה"ב, שיספקו תובנות נוספות לגבי מצב שוק הדיור והצמיחה הכלכלית. מאוחר יותר היום, צפוי להתפרסם מדד ה-LEI (Leading Economic Indicators) לחודש אפריל, כאשר התחזיות מצביעות על ירידה של 0.65%, שיפור קל מהירידה של 0.70% במרץ. ביום חמישי יתפרסמו כמה דוחות חשובים, כולל מכירות בתים קיימים ומדדי PMI (מנהלי רכש) עבור מגזרי השירותים והתעשייה למאי. התחזית הנוכחית למכירות הבתים הקיימים לחודש אפריל 2025 עומדת על 4.1 מיליון יחידות, שיפור קל לעומת 4.02 מיליון יחידות במרץ. מדד ה-PMI המשולב לחודש מאי 2025 צפוי לעלות ל-51.4 לעומת 50.6 באפריל, מה שמצביע על האצה מתונה בפעילות העסקית.

מסקנה: באופן כללי, למרות הציפיות להתאוששות מסוימת בפעילות הכלכלית, חוסר הוודאות המתמשך סביב מדיניות הסחר והעמדה הזהירה של הפד משאירים את התחזית זהירה, כשהגורמים המרכזיים עדיין נמצאים במצב של חוסר יציבות.

2. ארה"ב: עונת הדוחות מגיעה לשלבים הסופיים

מעל ל-90% מהחברות במדד S&P 500 כבר פרסמו את תוצאות הרבעון הראשון שלהן, כאשר הדיווחים הנותרים צפויים להשפיע מעט על התמונה הכללית החיובית. עם זאת, השווקים צפויים לעקוב מקרוב אחר הדוחות הקרובים של חברות טכנולוגיה וקמעונאות גדולות, שעשויים לספק תובנות לגבי חוסן הצרכנים. עד כה, החברות האמריקאיות הפגינו עוצמה מרשימה, עם צמיחה מצרפית משולבת של 14.1% ברווחים, כאשר הרווחים שפורסמו עלו בממוצע ב-6.8% על תחזיות האנליסטים. באופן בולט, 76% מהחברות עקפו את התחזיות. מבט קדימה מגלה כי אנו מצפים לעליות נוספות, הנובעות מהפחתת החשיפה השלילית של משקיעים שיטתיים.

במבט קדימה, חברות רבות אישרו מחדש את תוכניות ההשקעה שלהן, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית (AI), וחלקן אף הגדילו את ההתחייבויות שלהן להשקעות עתידיות. בנוסף, מספר חברות הכריזו על תוכניות רכישת מניות חוזרות בהיקף שיא של 500 מיליארד דולר בשלושת החודשים האחרונים. בכל הנוגע להתמודדות עם השפעות מכסים גבוהים, החברות מציינות אסטרטגיה דו-כיוונית: מצד אחד, ניהול שיח עם הממשל להפחתת מכסים או קבלת פטורים; מצד שני, גלגול העלויות לאורך שרשרת האספקה – בין אם לספקים ובין אם ללקוחות. 

עם זאת, ייתכן שהעליות הנוספות יהיו מוגבלות בשל לחצי רווחיות גוברים ורמות תמחור שחוזרות לרמות גבוהות.

מסקנה: העוצמה של עונת הדוחות הנוכחית סייעה למדד S&P 500 להתאושש מהפסדים שנרשמו לאחר "יום השחרור". עם זאת, רווחיות מוגבלת והחזרה לרמות הערכת שווי גבוהות עשויות להקשות על השגת עליות נוספות.

3. גוש האירו: הצמיחה מחזיקה מעמד אך הסיכונים באופק

בשבוע שעבר, ההערכה השנייה לתוצר המקומי הגולמי (GDP) של גוש האירו לרבעון הראשון של 2025 הראתה צמיחה של 0.3% בהשוואה לרבעון הקודם, מה שמעיד על יציבות כלכלית מסוימת, לפחות לפני חוסר הוודאות הנוכחי הקשור למכסים אמריקאיים. נתוני הייצור התעשייתי לחודש מרץ תמכו במגמה זו, עם צמיחה חודשית של 2.6% ושנתית של 3.6%. עם זאת, חלק מהעלייה עשויה לנבוע מהגדלת ייבוא סחורות אירופיות לארה"ב לקראת הטלת מכסים, מה שעלול להוביל להאטה בייצור בהמשך. תחזיות כלכליות וחוות דעת עסקיות שנחלשות עשויות לאותת על כך כבר כעת. מדד אמון הצרכנים למאי צפוי להתפרסם השבוע, לאחר ירידה באפריל שהושפעה מההכרזות על מכסים ב"יום השחרור". בנוסף, מדדי PMI (מנהלי רכש) סופיים לאפריל צפויים לאשר ירידה בפעילות הכלכלית.

מסקנה: תחזית הכלכלה של גוש האירו נותרת מעורפלת בחודשים הקרובים, אך ירידת מחירי האנרגיה עשויה להקל על לחצי האינפלציה, דבר שעשוי לאפשר לבנק המרכזי האירופי (ECB) להוריד את הריבית פעמיים נוספות עד סוף מרץ 2026.

ולבסוף, חשוב לא פחות – פרסום מדד המחירים לצרכן הסופי לחודש אפריל צפוי היום ויוכל לספק תובנות משמעותיות.

ההערכה המוקדמת הצביעה על תמונה מעורבת, כאשר האינפלציה הכללית ירדה ל-2.1%, אך המדד הליבה דווקא עלה ל-2.7%.

4. יפן: מכסים אמריקאיים צפויים לפגוע ביצוא

יפן צפויה לפרסם השבוע נתוני סחר חוץ לחודש אפריל. לאחר צמיחה של 3.9% ביצוא בחודש מרץ, ההערכה היא שהצמיחה באפריל תהיה איטית יותר, עקב מכסים אמריקאיים שנכנסו לתוקף לאחר "יום השחרור". יצוא יפני לארה"ב כעת מתמודד עם מכס אוניברסלי של 10%, בנוסף למכסים של 25% על כלי רכב, פלדה ומוצרי אלומיניום. לאור תלותם הגבוהה של יצרני הרכב היפניים בשוק האמריקאי, המגזר עשוי להיפגע משמעותית. לפי נתוני משרד האוצר היפני, בעשרים הימים הראשונים של אפריל, היצוא היפני עלה רק ב-2.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, עם חולשה במגזרים כמו רכב, פלדה ודלקים מינרליים. 

אנו סבורים כי רווחיותם של מגזרים מוכווני ייצוא עלולה להיפגע במיוחד.

מסקנה: נוכח אי הוודאות סביב תחזיות היצוא בעקבות המכסים האמריקאיים, סביר שהבנק המרכזי של יפן (BoJ) ישמור על הריבית ללא שינוי בטווח הקרוב. סקטורים המתמקדים בשוק המקומי עשויים להוכיח עמידות גבוהה יותר, לאור המשך ההתאוששות בצריכה המקומית.

x