בנק הפועלים, אשר חתם על מזכר הבנות למימון הקמת התחנה בסכום של 5.3 מיליארד ש"ח, יעמיד לאשכול אבשל אנרגיות, חברת בת בבעלות דליה חברות אנרגיה (75%), יוניון תשתיות (20%) ומשק אנרגיה וצבי ברק (2.5% כ"א), הלוואת גישור בסך של עד 600 מיליון ₪.
הלוואה זו תאפשר את קידום הפעילויות השונות להקמת התחנה במהירות האפשרית, עוד לפני הגעה לסגירה פיננסית.
תחנת הכוח "אבשל" מדגם H Class שנחשב למתקדם ביותר מבחינת יעילות אנרגטית וסביבתית בהספק של כ- 850 מגה וואט תזכה לתעריף זמינות ייחודי גבוה יחסית של כ- 6.5 אגורות לקוט"ש לאורך תקופת רישיון בת 20 שנים שתחילתה עם הפעלתה, וזאת על פי האסדרה שחלה על אתר אשכול שנמכר בהליך התחרותי ע"י חברת החשמל.
דליה חברות אנרגיה מדווחת כי ביום 19.5.2025, "אשכול – אבשל" חתמה עם בנק הפועלים על הסכם להעמדת מסגרות אשראי לטווח קצר של עד 12 חודשים בסכום של עד 600 מיליוני ₪ וזאת לצורך קידום פעילויות להקמת יחידת ייצור החדשה בהתאם לאסדרת אשכול.
ההסכם הינו בהמשך למזכר ההבנות הבלתי-מחייב שנחתם בין בנק הפועלים ואשכול אבשל, לפיו יעמיד בנק הפועלים מסגרות אשראי בהיקף של כ- 5.3 מיליארד ₪ (חוב בכיר) לצורך מימון הקמת יחידת ייצור בהספק של כ- 850 מגה וואט לאחר חתימת הסכם מימון בין הצדדים. הלוואת הגישור מהווה מעין הקדמת השקעה על חשבון מסגרת האשראי הכוללת לפרויקט, כך שהתחנה תוכל לפעול מסחרית כבר במהלך שנת 2029.
מסגרות האשראי יאפשרו לדליה חברות אנרגיה לבצע פעולות מוקדמות נדרשות כדי לקדם את הקמת תחנת הכוח בהקדם האפשרי עוד בטרם החתימה על כלל הסכמי המימון ובטרם הגעה לסגירה הפיננסית.
תחנת הכוח אשכול אבשל צפויה ליהנות מיתרון ייחודי של תשלומי זמינות גבוהים באופן יחסי של תעריף זמינות של 6.5 אג' לקוט"ש (צמוד מדד נכון להיום), זאת ביחס לתעריף זמינות של 3.31 אגורות לקוט"ש שנקבע באסדרה שפורסמה לאחרונה ע"י רשות החשמל לתחנות כח קונבנציונליות דומות. יתרון זה יאפשר תחרותיות גבוהה ויספק רשת בטחון גבוהה יותר עבור המממנים לכל תקופת הרישיון. בנוסף, קירבת התחנה החדשה לים תאפשר להפעיל מערכת קירור על בסיס מים, שהינה יעילה יותר מבחינה אנרגטית בהשוואה לשאר תחנות הכח הצפויות לקום בשנים הקרובות, שיפעלו על בסיס קירור אוויר בלבד.
התחנה צפויה להיות מהתחנות הפרטיות הראשונות בשוק החשמל הפועלות בטכנולוגיית H Class, כך שבשנים הראשונות תהיה מהיעילות ביותר בשוק הפרטי הפועלות במודל השוק.