הממשלה התערבה: העמידה הלוואה של 20 מיליון שקל לטיפול בפרשת סלייס

המדינה הזרימה 20 מיליון שקל ל"סלייס" כמסגרת הלוואה לטובת פעילות המנהל המורשה. ח"כ פינדרוס: "אם לא יהיה פתרון בתוך חודשיים לעמיתי סלייס, ועדת הכספים תמליץ שהמדינה תשלם, כי הייתה פה רשלנות מצד גורמי האכיפה"

 

 
אפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס גמל, צילום: דרור סיתהכלאפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס גמל, צילום: דרור סיתהכל
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/05/2025

המדינה העמידה מסגרת הלוואה בסך 20 מיליון שקל לטובת פעילות המנהל המורשה של חברת סלייס גמל. כך נמסר בדיון מעקב סוער במיוחד, על פרשת סלייס, שקיימה אתמול ועדת המשנה לעניין פיקוח על גופים נותני שירותים פיננסיים בתחום שוק ההון. 

בתגובה, אמר עו"ד משה קאשי מלובי 99: "המדינה מוציאה 20 מיליון שקל לטובת סלייס, כשמי שהיה צריך להזרים אותם זה משפחת גולדברג (בעלי השליטה בסלייס), שדרשו מהם 71 מיליון שקל והם מסרבים".

מדובר בדרישה של רשות שוק ההון מבעלי השליטה בסלייס שמעון גולדברג להזרים 71 מיליון שקל באוגוסט אשתקד. גולדברג עתר לביה"מ נגד החלטת הרשות, והדיון בעתירה יתקיים בנובמבר 2025.

פועלים במסגרת הסמכויות

נציגי רשות שוק ההון אמרו בדיון: "אנחנו נמצאים בשלבים הסופיים של תיקון התקנות לגבי קרנות בניהול אישי, התקנות יגיעו לוועדת הכספים לאישור כמובן יצאו להערות הציבור, אז כל אחד יוכל לבוא ולהביע את דעתו. אנחנו פועלים במסגרת הסמכויות שיש לנו. יש את המנגנונים לטיפול במקרים כאלה בחוק וזה בסופו של דבר מה שעשינו. אנחנו לא יכולים לבוא ולשים בעל שליטה באזיקים, זה לא הסמכות שלנו. אנחנו יכולים לפעול באמצעים אחרים. נתונים בידינו, בדיוק כמו שעשינו אותם". 

עו"ד קאשי: "אז כנראה שהחוק רקוב. אני אשאל בפעם העשירית - למה יש צורך ברשות שוק ההון? למה לא לסגור אותה אם בסוף 890 מיליון שקל יכולים להיעלם והחוסכים יישארו בלי פנסיה?"

יו"ר הוועדה ח"כ יצחק פינדרוס, הודיע בסיום הדיון, כי "אם לא יחול שינוי מהותי בהליך המתנהל בבית המשפט בחודשיים הקרובים,  המלצת הוועדה לוועדת הכספים תהיה ש"המדינה ושר האוצר יכניסו את היד לכיס ויישאו באחריות. אם מערכות האכיפה בישראל לא יעילות מספיק – המדינה והשר צריכים לקחת אחריות. ששר האוצר יואיל בטובו לקחת 890 מיליון שקל ולהחזיר לאזרחים שאיבדו את כל הפנסיה שלהם".

יש לציין, ששר האוצר בצלאל סמוטריץ', הבהיר בתחילת השנה: "אלה לקוחות שנטלו סיכון. אי אפשר לרצות לנהל את הכספים בעצמך ולבוא למדינה בטענות שהיא תערוב".

"יש לנו אשמה בסיפור הזה"

עוד אמר ח"כ פינדרוס: "צריך לקחת אחריות על הנושא הזה, ולא לומר - אין לנו כלים, שמשטרת ישראל תטפל, שמבקר המדינה יטפל... משהו רקוב בחוק ומישהו צריך לתת עליו את הדעת. אם אין דרך לעצור את הכסף שיצא לחוץ לארץ וכולנו יודעים פה שזה יצא לחוץ לארץ אז משהו רקוב בחוק, משהו רקוב. אנחנו מדינת עולם שלישי שכסף נעלם בה ככה פתאום?"

למה הבעלים לא הפקידו את החסר בהון העצמי? למה הם לא יושבים מאחורי סורג ובריח? מישהו צריך לקחת אחריות על זה. אני חושב שנצטרך לבקש מוועדת כספים לקיים דיון במליאה ולדרוש ממדינת ישראל לתת את כל הכסף החסר – הפרשה נחשפה כבר לפני שנתיים. אנחנו כנבחרי ציבור לא יכולים לרחוץ בניקיון כפיים ולהגיד ידינו לא שפכו את הדם הזה. יש לנו אשמה בסיפור הזה".

x