לדברי ד"ר ננט הכלר־פיידרהב, ראש תחום אסטרטגיית השקעות וקיימות בלומברד אודייר, סיום עונת הדוחות לרבעון הראשון סיפק הפתעה חיובית למשקיעים: החברות האמריקאיות הפגינו עמידות גבוהה מהמצופה, והדבר תרם לבלימת החששות מהשלכות מדיניות המכסים, לחיזוק האמון של המשקיעים ולהתאוששות שוקי המניות.
לדבריה, הסנטימנט השלילי ששרר בחודש מרץ התהפך במהירות לאחר הכרזת הנשיא טראמפ על דחייה של 90 יום בהחלת מכסים, והאופטימיות התחזקה עוד יותר בזכות תחזיות חיוביות מהחברות במהלך עונת הדוחות, כמו גם בזכות התקדמות השיחות עם סין. מדד המניות העולמי MSCI ACWI שצלל באפריל ב־11%, השלים מאז התאוששות מרשימה וכעת מציג תשואה של כמעט 5% מתחילת השנה.
למרות שהשפעת המכסים לא נעלמה, רק כ־10% מהחברות שדיווחו ציינו פגיעה ישירה ברווחים, וגם אז מדובר בפגיעה מתונה של אחוזים בודדים. כ־58% מהחברות האמריקאיות שמרו על התחזית השנתית שלהן ללא שינוי - נתון חיובי, במיוחד לאור התחזיות להורדות תחזית שהיו נפוצות בתחילת הרבעון. רק 16% מהחברות הפחיתו תחזית, פחות מהממוצע ההיסטורי. החששות מהאטה בהשקעות הון התבדו: ענקיות הטכנולוגיה לא רק שממשיכות בהשקעות נרחבות בדאטה סנטרים, אלא גם מדווחות על האצה מחודשת בהכנסות מתחום שירותי הענן, ככל שמגבלות קיבולת מתחילות להתפוגג. גם חברות תעשייה דיווחו על גידול משמעותי בהזמנות, והצטברו עדויות לכך שמומנטום ההשקעה בתשתיות חשמל ואוטומציה נמשך ואף מואץ.
מגזרי הפרסום הדיגיטלי, התיירות והאוטומציה התעשייתית הפגינו חוסן מפתיע, ובבנק מחזקים את ההעדפה למניות מחזוריות על פני הגנתיות – עם דגש על סקטור שירותי התקשורת, שמציע תמחור אטרקטיבי ויציבות יחסית לעומת חומרה ושבבים.
גם רמות שיא של תוכניות רכישה עצמית, בעיקר בסקטורים כמו טכנולוגיה ופיננסים, נחשבות סימן מעודד. תוכניות אלו צפויות להמשך לאורך 2025 ולתמוך בשוק. מנגד, בצריכה נרשמה חולשה יחסית, כאשר תוצאות החברות בתחומי המזון, הקמעונאות והמותרות היו מאכזבות. קיים חשש מסוים כי הצרכנים הקדימו רכישות לקראת העלאות מכס – וזו לא תחזור על עצמה ברבעונים הבאים.
לסיכום, הדוחות החזקים ותנופת ההשקעות משדרים רמת ביטחון תאגידית גבוהה – תופעה שעומדת בניגוד לחששות ששררו בקרב המשקיעים בחודשים האחרונים. בלומברד אודייר מעריכים כי מגמות היסוד החיוביות יחד עם תמיכת זרמי ההשקעות לשווקים, צפויים להוביל לעלייה חד ספרתית גבוהה במדדי המניות במהלך השנה הקרובה. בהתאם לכך, הבנק בחר להגדיל את החשיפה למניות בתיקי ההשקעות, תוך תגבור ההשקעה בשווקים המפותחים (בדגש על יפן) ובשווקים המתעוררים (ובהם הודו). מבחינת סקטורים, ממשיכים להעדיף מניות מחזוריות – בעיקר בתחומי שירותי התקשורת וחומרי הגלם – ולעומת זאת להפחית חשיפה למגזרי מוצרי הצריכה הבסיסיים ולתחום האנרגיה.