יגאל לנדאו מנכ"ל רציו אנרגיות: "התוצאות מעידות על פוטנציאל הצמיחה שקיים עוד בלוויתן"

רציו אנרגיות רושמת רבעון חזק נוסף. הרווח הנקי עלה ב-14%, גידול של 9% בהכנסות - עלייה בכמויות הגז הטבעי שנמכרו לישראל וירדן

 

 
יגאל לנדאו, מנכ״ל רציו, צילום: רמי זרנגריגאל לנדאו, מנכ״ל רציו, צילום: רמי זרנגר
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/05/2025

רציו אנרגיות ושותפות לוויתן ממשיכות להשקיע בפיתוח המאגר, במסגרת ההיערכות לשלב ההרחבה הבא של הפרויקט. כחלק מהמהלך, השותפות השלימה מימון מחדש בהיקף של 600 מיליון דולר.

שותפות רציו אנרגיות, שמחזיקה ב-15% ממאגר לוויתן, מפרסמת את התוצאות הפיננסיות לרבעון הראשון לשנת 2025. ההכנסות ממכירות גז טבעי וקונדנסט לשווקי הייצוא ולשוק המקומי רשמו עלייה של כ-9%, והסתכמו בכ-95 מיליון דולר, לעומת כ-87 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

הרווח התפעולי זינק בכ-15% לרמה של 57 מיליון דולר, לעומת 49 מיליון דולר והרווח הנקי עלה בכ-14% ל- 35 מיליון דולר, לעומת 31 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.

תזרים המזומנים נטו מפעילות שוטפת הסתכם בכ-49 מיליון דולר לעומת כ-30 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ביום סיום הרבעון הראשון, יתרת המזומנים של השותפות כולל ני״ע ופיקדונות עמדה על כ-179 מיליון דולר.

סך התמלוגים ששולמו על ידי השותפות הסתכמו בכ-16.7 מיליון דולר, לעומת סך של כ-14.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, תוצאה ישירה של העלייה בהכנסות ממכירות. 

בתקופת הדו"ח, נמכרה ממאגר לוויתן כמות כוללת של גז טבעי בהיקף של כ- 2.95 BCM לעומתBCM  2.6 אשתקד. המחיר הממוצע ליחידת חום עומד על 5.85 דולר לעומת 6.16 דולר ברבעון המקביל אשתקד. מתחילת השנה ועד למועד פרסום הדו"ח, הסתכמו מכירות הגז הטבעי בכ-4.5 BCM. 

הביקושים האזוריים לגז טבעי ממשיכים להיות חזקים, כאשר החלוקה בין השווקים ברבעון השתנתה על רקע הגידול בביקושים מישראל וירדן. בשוק המקומי נרשמה עלייה עם מכירה של 0.45 BCM, לעומת 0.22 BCM ברבעון המקביל אשתקד.  בירדן נרשם זינוק משמעותי של 49% בכמויות הגז הטבעי, שנמכרו במהלך הרבעון הראשון, ונאמדו ב-0.80 BCM לעומת 0.54 BCM אשתקד. מצרים המשיכה להוות צרכן מרכזי עם מכירות משמעותיות אשר הסתכמו ב-1.70 BCM, לעומת 1.84 BCM אשתקד. כמות הקונדנסט שנמכרה לבז"א עמדה על כ- 236.7 אלפי חביות (BBL), לעומת 52.5 אלפי חביות ברבעון המקביל.  

רציו אנרגיות השלימה לאחרונה מימון מחדש בהיקף של 600 מיליון דולר, סכום המימון ישמש בעיקר לפירעון ההלוואה הקיימת (כ-435 מיליון דולר) ולהשקעות בפרויקט לוויתן. ההלוואה גובשה ונחתמה בהובלת HSBC Bank plc ובהשתתפות קונסורציום של גופים בנקאיים מובילים בישראל ובעולם וביניהם בנק פועלים, בנק מזרחי-טפחות, בנק דיסקונט, הבנק הבינלאומי ו- State Bank of India. 

יגאל לנדאו מנכ"ל רציו אנרגיות: "התוצאות הפיננסיות לרבעון הראשון לשנת 2025 מעידות על פוטנציאל הצמיחה שקיים עוד בלוויתן, לצד המשך המענה לביקושים מצד הלקוחות בישראל ובאזור. אנו ממשיכים לקדם את שלב ההרחבה הבא של פרויקט לוויתן, ופועלים לקידום השקעות ממוקדות בהרחבת ההפקה והגדלת הייצוא, אשר יובילו לחיזוק נוסף של חשיבות שוק האנרגיה הישראלי באזור המזרח התיכון.

השלמנו לאחרונה מימון מחדש בהיקף של 600 מיליון דולר מצד גופים בנקאיים מובילים בארץ ובעולם. תנאי המימון וההשתתפות המרשימה בקונסורציום המממן משקפים את אמונם של הגופים ברציו אנרגיות ובפרויקט לוויתן, ותומכים ביעדים שלנו לפיתוח שוק האנרגיה הישראלי ולהובלתה של רציו לעשור נוסף של צמיחה והשפעה אזורית." 


לגרף רציו יהש לחצו כאן

168 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 276.46 מיליון ברציו יהש
קרנות נאמנות שמחזיקות את רציו יהש. לרשימה המלאה

x