טורבוג׳ן מסכמת חודש חסר תקדים מאז הקמתה. רק לפני כשבוע דיווחה על חתימת הסכם מחייב לפיתוח ושיווק מערכת לייצור אנרגיה עם חברה ביטחונית ישראלית רב לאומית, בעסקה בעלת פוטנציאל עסקי משמעותי, והבוקר מדווחת החברה, כי התקבל אישור לתקציב נוסף מרשות החדשנות בהיקף של כ- 3.6 מיליון ₪, מתוכו כ- 2 מיליון ₪ כמענק מרשות החדשנות המיועד לפיתוח תא שריפה רב דלקי בשיתוף משרד הביטחון ומוסד הטכניון למחקר ופיתוח.
כל אלו מגיעים כחודש לאחר כניסתם של אנשי העסקים, ג׳קי בן זקן וברק אברמוב להשקעה בחברה בסכום של למעלה מכ-7 מיליון שקלים. ניכר כי השניים, בעלי חושים מחודדים מתחילים לקצור את פירות השקעתם.
קבלת מענק זה, מהווה ׳תו תקן׳ שמעניקה רשות החדשנות לטורבוג׳ן, המכיר בטכנולוגיה החדשנית ופורצת הדרך שפיתחה החברה, ומאפשרת מתן מענה לצרכים הביטחוניים ההולכים וגדלים לאנרגיה בשדה הקרב ועבור יישומים אזרחיים, תוך עבודה עם כל סוגי הדלקים האפשריים- סולר\גז טבעי\תערובת של גז ומימן, אמוניה ומתנול וצפויה לייצר תועלת רבה ללקוחות תוך הסרת מגבלות מקורות האנרגיה לייצור חשמל.
ירון גלבוע, מנכ״ל טורבוג׳ן, ציין: ״קבלת המענק מרשות החדשנות, משמשת הוכחה נוספת וברורה ליכולות הטכנולוגיות הייחודיות שפיתחנו בטורבוג׳ן, ומהווה שלב מכריע בחיזוק מעמדנו כמובילי טכנולוגיה עולמיים. שיתוף הפעולה עם הטכניון ומשרד הביטחון, יאפשר פיתוח פתרונות מתקדמים ומגוונים המעניקים גמישות, יעילות ומיצוי מקסימלי של מקורות הדלק והאנרגיה, שישנו את פני התעשייה בעולם ויבטיחו מתן מענה ביטחוני ואזרחי כאחד״.