נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

פתחתם תוכנית חיסכון לפני 30 שנה? ייתכן והכסף הלך לאיבוד

כבר דובר רבות על "הכספים האבודים" ששוכבים להם בחברות הביטוח ואין דורש, אך לאחרונה נמצא מקור נוסף של כספים השייכים לחוסכים רבים ויתכן והם אינם מודעים להם.

 

 
 

עו"ד ירון טבצ`ניק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/08/2011

כבר דובר רבות על "הכספים האבודים" ששוכבים להם בחברות הביטוח ואין דורש, אך לאחרונה נמצא מקור נוסף של כספים השייכים לחוסכים רבים ויתכן והם אינם מודעים להם.

הכוונה לחשבונות המוגדרים כ"פדיונות/פירעונות שלא שולמו". למעשה, מדובר במקרים של חוסכים שפתחו תוכניות לטווח ארוך בפוליסות מסוג "מעורב" בחברות הביטוח בשנות ה-80-70 והגיעו לתום תקופת הביטוח בעודם עובדים וטרם נסתיימו יחסי עובד ומעביד.

בחלק מחברות הביטוח פוליסות אלו "הורדו" ממצבת הפוליסות של החוסכים ונוצר מצב שחוסכים לא מקבלים  פירוט בדו"חות השנתיים.

במקרים אלו, חברות ביטוח נוהגות לפתוח תוכניות חיסכון חדשות לצורך קליטת ההפרשות הסוציאליות לאחר תום תקופת הביטוח בפוליסות שהגיעו לתום תקופה משום שהעובד ממשיך לעבוד ומעסיקו ממשיך להפריש בעבורו. אולם, לא ברורה הסיבה לכך שפוליסות שהגיעו לתום תקופת הביטוח "יורדות" ממצבת סך התוכניות של החוסכים, וכאמור, אין להם על כך דיווח.

לדברי עוה"ד ירון טבצ'ניק העוסק בתחום הפנסיה: "היקף התופעה אינו ברור ויתכן כי אלו כספים שלא מחושבים בחישוב כולל בעת תכנון הפרישה של החוסך. הדבר גורם לעיוות תכנון של הפרישה, דיווחים למס הכנסה ובקרת הכספים של החוסכים המבקשים לבדוק את חסכונותיהם".


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x