מניות ת"א 125 שבלטו בעליות היום: נכסים ובניין, כלל עסקי ביטוח ונופר אנרג'י

הסקירה היומית של שוק ההון ליום שלישי ה- 24.06.25

 

 
הסקירה היומית של שוק ההון / תמונה: Dreamstimeהסקירה היומית של שוק ההון / תמונה: Dreamstime
 

אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר, הבורסה לניירות ערך
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/06/2025

שוק המניות

המסחר בישראל רשם היום עליות שערים בהמשך להכרזה של נשיא ארה"ב על הפסקת האש בין ישראל לבין איראן.

מדד ת"א-35 עלה בשיעור 1.26%+, מדד ת"א-90 עלה בשיעור 2.32%+, ומדד ת"א-SME60 עלה בשיעור 1.63%+.

מדדי ארה"ב רשמו בפתיחת המסחר מגמה מעורבת. מדד ה-Dow  Jones עלה בשיעור 0.75%+, מדד ה-S&P 500 עלה בשיעור 0.78%+ ומדד ה-Nasdaq עלה בשיעור 1.06%+.

מתחילת החודש מדד ת"א-35 עלה בשיעור 6.47%+, מדד ת"א-90 עלה בשיעור 9.39%+, ומדד ת"א-SME60 עלה בשיעור 5.58%+.

מדדי הדגל ת"א-125, ות"א-90, ממשיכים לשבור שיאים והם ברמת שיא כל הזמנים.

מחזור המסחר במניות הסתכם ב-4.8 מיליארד ₪.

המדדים הענפיים שבלטו בעליות שערים היו: מדד ת"א-ביטוח (5.52%+), מדד ת"א בנייה (3.87%+), ומדד ת"א-נדל"ן (3.51%+).

מתחילת החודש מדד ת"א-בנייה עלה בשיעור 20.36%+, מדד ת"א-ביטוח עלה בשיעור 18.59%+, ומדד ת"א- נדל"ן עלה בשיעור 12.98%+.

מניות ת"א 125 שבלטו בעליות היום: נכסים ובניין (7.31%+), כלל עסקי ביטוח (6.94%+), ונופר אנרג'י (6.67%+).

מניות ת"א 125 שבלטו בירידות היום: נאוויטס (8.77%-), ארית תעשיות (7.80%-), ובית שמש (7.15%-).

שוק איגרות החוב

התשואה לפדיון באיגרת החוב ל-10 שנים בארה"ב עלתה לשיעור של 4.35% בהשוואה לתשואה לפדיון של  איגרת החוב ל-10 שנים בישראל שירדה לשיעור של 4.27%. 

איגרות החוב הממשלתיות הצמודות עלו בשיעור של 0.65%+  ואיגרות החוב הממשלתיות הלא צמודות עלו בשיעור 0.49%+.

מדד תל גוב-צמודות 15+ עלה בשיעור של 1.55%+. 

מדד תל גוב-שקלי 10+ עלה בשיעור של 1.27%+.

איגרות החוב הקונצרניות הצמודות עלו היום ב-0.18%+ ואיגרות החוב הקונצרניות הלא צמודות עלו ב-0.03%+. 

מט"ח

הדולר נחלש היום לעומת השקל בשיעור 2.13%- ושערו היציג הינו 3.405. 

האירו נחלש היום לעומת השקל בשיעור של 0.97%- ושערו היציג הינו 3.948.

דיווחים מעניינים היום באתר מאיה:

מיה דיינמיקס  (2.53%+) העוסקת בפיתוח טכנולוגיה לכלי תחבורה חשמליים זעירים. דיווחה על הזמנות מראש של 160 דגמים מאירופה.  נציין בעבר החל הייצור הסדרתי של סדרת ההשקה הראשונה של דגם Mia העירוני הכוללת כ-500 יחידות והוזמנו 400 יחידות ע"י המפיץ האמריקאי של החברה. כך שעם ההזמנה מאירופה כל סדרת ההשקה של דגם ה-Mia הוזמנה מראש. 

הדגם העירוני של החברה מיועד לפלח שוק עירוני המאופיין בביקושים גוברים לפתרונות תחבורה חדשניים, חסכוניים וקומפקטיים, המתאימים לניידות יומיומית בסביבה עירונית צפופה. הדגם מהווה חלופה בטוחה ונוחה יותר לכלים דו -גלגליים הנפוצים בערים רבות בעולם, שמהם נמכרות מיליוני יחידות בשנה. מדובר בדגם קומפקטי, שמחירו נמוך משמעותית מדגם ה-Four Mia של החברה, תוך שמירה על יכולות טכנולוגיות מתקדמות. הוא מבוסס על הפטנטים הייחודיים של החברה וכולל את מערכת המתלים המתקדמת הקיימת גם בדגמי Four Mia, לרבות טכנולוגיות לשיפור נוחות, יציבות וביצועים אורבניים.
 
מישורים (1.32%+) העוסקת בייזום ונדל"ן מניב בישראל ובארה"ב ושולטת ב"סקייליין" העוסקת בנדל"ן בחו"ל דיווחה כי נחתם הסכם מכירה דו שלבי בין החברה וחברת בת של השותף של החברה בארה"ב עם צד שלישי למכירת נכס בפלורידה. התמורה הראשונית משקפת לנכס שווי של כ-23.5 מיליון דולר, אשר הינו גבוה מהשווי של הנכס בדוחותיה הכספיים של החברה וגבוה משווי רכישת הנכס לפני כחצי שנה (כ-13.5 מיליון דולר).

ג'נגו (1.32%-) העוסקת בפיתוח מכשירים ברכב המנטרים בעזרת תוכנה ומצלמות את מצב הנהג והנוסעים דיווחה כי חתמה על חוזה הפצה לא בלעדי עם המפיץ בישראל של מערכות VuDrive.

מוצר ה-VuDrive של החברה מציע פתרון שלם לניטור נהגים והקלטת אירועים.

x