פינרג׳י מציינת פריצת דרך בשוק האנרגיה האמריקאי

פינרג׳י חתמה על מזכר הבנות עם ענקית התשתיות Rosendin Electric – שיתוף פעולה לקידום מערכות לגיבוי חשמל ב-Data Centers, מבוססת על הטכנולוגיה של פינרג׳י

 

 
שוק האנרגיה האמריקאי / תמונה: Dreamstimeשוק האנרגיה האמריקאי / תמונה: Dreamstime
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/07/2025

Rosendin Electric, מהחברות המובילות בארה"ב בתחום מערכות החשמל למרכזי נתונים, עם מחזור מכירות שנתי של כ-2.9 מיליארד דולר. 

הפתרונות יתמכו ב-Data Centers  בהם עומסים מונעי בינה מלאכותית, עומסים משתנים במהירות, וביעדי הפחתת פליטות.


חברת פינרג'י בע"מ (TASE: PNRG), חלוצה עולמית בטכנולוגיית אנרגיה מבוססת אלומיניום-אוויר, מודיעה על שיתוף פעולה עם Rosendin Electric מהחברות המובילות בארצות הברית בתחום תכנון והקמה של מערכות חשמל למרכזי נתונים (Data Centers). לרוזנדין היקף מכירות שנתי של כ-3 מיליארד דולר, ומשרתת בין היתר את חברות מרכזי הנתונים (Data Centers) הגדולות בעולם. יחד, החברות שואפות להציע חלופה נטולת דלקים מאובנים לגיבוי חשמל ב-Data Centers, בתשתיות קריטיות ולמיקרו-גריד, באמצעות שילוב הטכנולוגיה של פינרג'י עם המומחיות של Rosendin בתשתיות אנרגיה ופריסת מרכזי נתונים בקנה מידה גדול.

שיתוף פעולה זה מביא את טכנולוגיית האלומיניום-אוויר החדשנית של פינרג'י לשוק הצפון-אמריקאי, תוך מינוף מעמדה החזק של Rosendin בענף וקשריה המשמעותיים עם מפעילי מרכזי נתונים מובילים. מטרת המיזם היא להאיץ את אימוץ פתרונות הגיבוי החשמליים נטולי הפליטות באחד מענפי תעשיית האנרגיה הצומחים והאינטנסיביים ביותר בעולם.

גנרטור האלומיניום-אוויר של פינרג'י (AAG) מציג פרדיגמה חדשה בתחום ייצור החשמל לגיבוי. באמצעות שימוש במתכת אלומיניום כדלק נקי ועתיר אנרגיה – במקום דלקים מאובנים מזהמים – ה-AAG  מספק חשמל ללא פליטות. הפתרון תוכנן ליישומים בקנה מידה של מגה-וואט ומהווה חלופה אמינה וברת ביצוע לגנרטורים דיזל מסורתיים.

בהסתמך על ניסיונה המוכח של Rosendin בהטמעת טכנולוגיות חדשות, החברות ישיקו יחד את פתרון ה-AAG של פינרג'י בשוק האמריקאי, תוך קביעת סטנדרט חדש לגיבוי חשמל באמצעות:

עמידות ויציבות אנרגטית של מספר ימים לתשתיות קריטיות.

חשמל נקי לפי דרישה, בהתאם ליעדי ESG ואפס פליטות.

פריסה בקנה מידה גדול למרכזי נתונים ולרשתות מיקרו-גריד מתקדמות.

״שותפות זו עם Rosendin מהווה צעד משמעותי בהגדלה (scale-up) של פתרון האלומיניום-אוויר של פינרג'י לגדלים של מגה-וואטים המתאימים לתעשיית מרכזי הנתונים – אחד מהשווקים האנרגטיים הדינמיים והצומחים ביותר״, אמר עמנואל לוי, מנכ"ל פינרג'י. ״העמדה החזקה של Rosendin בשוק והמומחיות שלה בתשתיות קריטיות מעניקים לנו מסלול ברור להתרחבות, צמיחה, ולחיבור עם הלקוחות הנכונים. בשיתוף פעולה זה, איננו רק מחליפים את גנרטורי הדיזל – אנו מגדירים מחדש את הסטנדרט לחשמל נקי ועמיד בעידן הבינה המלאכותית.״

״רוזנדין בחנה במהלך שש השנים האחרונות פתרונות חשמל כחלופות או תוספות לאספקת החשמל המסורתית״, אמר ביל מאזטי, סמנכ"ל בכיר ב-Rosendin, ״הלקוחות שלנו פשוט זקוקים ליותר חשמל – ובלעדיו, המשך הקמת Data Centers יעצר. זהו מענה להתרחבות המהירה של מרכזי הנתונים ולעומסים הכבדים, לצד דרישה מתמשכת מצד בעלי נכסים ורשויות לחשמל מופחת פליטות. ה-AAG  של פינרג'י ממוקם באופן ייחודי לתת מענה לצורך זה, ואנו נרגשים להיות שותפים בפיתוח ופריסת הפתרון.״

x