שוקי המניות בשיא - יש פוטנציאל לעליות נוספות ?

כלכלני לומברד אודייר

 

 
שוקי המניות בשיא / תמונה: Dreamstimeשוקי המניות בשיא / תמונה: Dreamstime
 

לומברד אודייר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/07/2025

אדמונד נג, אסטרטג מניות בכיר, ופטריק קלנברגר, אסטרטג שווקים מתעוררים בבנק השוויצרי לומברד אודייר, התייחסו בסקירתם לשוקי המניות וציינו כי הם ממשיכים לצפות לעליות, לנוכח שיפור בתחזיות הרווח, רכישות עצמיות, וחזרת עניין מצד משקיעים מוסדיים.למרות מימושים קלים מצד משקיעים פרטיים, שוק המניות לא תיקן משמעותית. חשיפת הגופים המוסדיים למניות נותרה נמוכה יחסית, כך שמהלך עליות נוסף עשוי להאיץ כניסות הון חדשות.

עם זאת, נעקוב אחר התנודתיות באג"ח ארה"ב. רמות ריבית גבוהות לאורך זמן עלולות להכביד על שוק המניות, אך לא נרשמה עלייה קיצונית עד כה. אנו מזכירים כי התנודתיות מזיקה למניות רק כאשר התשואות עולות ביותר מ־60 נ"ב בחודש – דבר שלא קרה.

אנו ממשיכים להעדיף מניות שווקים מתעוררים, בין היתר בזכות היחלשות הדולר וההשפעה המוגבלת של המתיחות בין ישראל לאיראן. בדרום קוריאה, הניצחון של לי ג’ה־מיונג צפוי לסיים את אי הוודאות הפוליטית ולהוביל לרפורמות פיננסיות והרחבה תקציבית. מדד MSCI Korea  נסחר במכפיל רווח של 9.4 בלבד – נמוך ב־25% מהממוצע בשווקים המתעוררים.

בהודו, הבנק המרכזי הפחית את הריבית והאינפלציה ירדה לרמה הנמוכה ביותר מאז 2019. הכלכלה ממשיכה לצמוח, ותחזיות הרווח ל־2025 ו־2026 עומדות על 9 ו־14 אחוז בהתאמה – ייתכן שהן אף שמרניות מדי.

לגבי סין וברזיל אנו נוקטים משנה זהירות. בסין, המכסים צפויים לפגוע ברווחי החברות ברבעונים הקרובים. בברזיל, תחזיות רווח גבוהות מדי לצד ריבית גבוהה ותלות במחירי סחורות – עשויים להגביל את פוטנציאל העליות לאחר ראלי של 25 אחוז מתחילת השנה.

x