נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, בשותפות עם קבוצת CIM, השלימו מכירה של מגדל משרדים בדאלאס, טקסס

 

 
איציק טאוויל, צילום: גבע טלמוראיציק טאוויל, צילום: גבע טלמור
 

אלי מאיר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/07/2025

קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, בשותפות עם קבוצת CIM,השלימו מכירה של מגדל משרדים בן 19 קומות ושטחי מסחר סמוכים, בשטח כולל של כ-30,000 מ"ר, בדאלאס, טקסס.

בהשקעת הון ראשונית של 28 מיליון דולר, קיבלה הראל במהלך תקופת ההחזקה חלוקות נטו בסך של כ-41 מיליון דולר, שהניבו רווח נטו של כ-13 מיליון דולר. מדובר בביצועים עודפים ביחס למדדי הייחוס, במיוחד בתקופה מאתגרת בשוק הנדל"ן האמריקאי, ובפרט בתחום המשרדים.    

הנכס שנרכש בשנת 2017 ממוקם במיקום מרכזי ומבוקש, בשכונת Turtle Creek, בסמוך ל-Uptown Dallas וכשלושה מייל מצפון למרכז העסקים הראשי בעיר. אזור הנכס נחשב כשוק משרדים מבוקש ביותר, כאשר מסביב לנכס קיים מגוון של סוגי נכסים, כגון מסחר, משרדים ונכסי מגורים. 

בעת הרכישה, זיהו קבוצת CIM והראל (ה"שותפוּת") את הפוטנציאל המשמעותי של הנכס להגדלת ההכנסה התפעולית נטו וליצירת ערך. השותפות השקיעה הון במגדל המשרדים ובשטחי המסחר הסמוכים, ושיפרה את ניהול הנכס באופן שהוביל לעלייה משמעותית בדמי השכירות לאורך תקופת ההחזקה ולשיעור תפוסה של 94% בעת המימוש – גבוה משמעותית מהממוצע בשוק.

בנוסף, תמהיל השוכרים בשטחי המסחר חודש עם מותגים טרנדיים כגון CAVA Mediterranean Grill  שנבחרה למותג הצומח ביותר בארה"ב בשנת 2024 לפי Yelp, וNeighborhood Services  – רשת מסעדות מוכרת שמקורה בדאלאס ופועלת במספר מוקדים בשוק.

איציק טאוויל, סגן מנהל חטיבת השקעות, מנהל אגף אשראי ואגף השקעות בנדל"ן: "שיתוף הפעולה המוצלח מדגיש את יכולתה של השותפות לזהות ערך, ליישם אסטרטגיה להגדלת ההכנסה התפעולית נטו, ולהשיג תשואות חזקות גם בסביבה מאתגרת בשוק הנדל"ן. קבוצת הראל ביטוח ופיננסים וקבוצת CIM ממשיכות לשתף פעולה בתחום הנדל"ן."

x