נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

"מניות ערך ביחס לצמיחה ומניות קטנות ביחס לגדולות, סיימו את המחצית הראשונה של השנה בנמוך כל הזמנים"

 

 
בורסה / תמונה: Dreamstimeבורסה / תמונה: Dreamstime
 

כלכלני הבורסה
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/07/2025

BofA:

בסקירה האחרונה מייקל הרטנט ממליץ להסתכל על המדד הבנקים בארה״ב, אם קרן סל שעוקבת אחרי המדד הזה (BKX) פורצת 150 אז הוא ממליץ לקנות מדדים שפיגרו עד עכשיו על חשבון אלה שהובילו את העליות, הוא גם מציין שמניות הערך ביחס לצמיחה וגם מניות הקטנות ביחס לגדולות סיימו את המחצית הראשונה בנמוך כל הזמנים.

גולדמן:

למרות שהמדדים נמצאים בשיא כל הזמנים אנחנו עדיין לא רואים מצב של ״אופוריה״, מערכות אלגו, שחקני vol, קרנות סיסטמטיים קנו שבוע שעבר 25 מיליארד דולר במניות הגלובליות, 31 מיליארד דולר השבוע ועד סוף החודש מעריכים בגולדמן הסכום יסתכם ב-100 מיליארד דולר.

ההסתברות להורדת ריבית בספטמבר בארה״ב ירדה ל-60%, לפני 10 ימים זה היה כמעט וודאי / 94%.

Polymarket:

פחות מ-50% שהמכסים שטראמפ הכריז בסופ״ש האחרון ייכנסו לתוקף ב-1 לאוגוסט.

אולי אנחנו לקראת TACO טרייד חדש? 

MS:

מציע לא להתרגש מהחלפה של פאוול במועמד אחר של טראמפ, ההשפעה של יו״ר פד היא מוגבלת ועדיין תלויה בועידה המוניטרית.

Goldman Europe Desk:

תחזית הצמיחה לשנת 2026 בגרמניה נראית טובה יותר באופן משמעותי עקב ההרחבה הפיסקלית. בעוד שאי הוודאות נותרה סביב מהירות ביצוע חבילת התשתיות בסך 500 מיליארד אירו והוצאות ביטחון גבוהות יותר, הניתוח של גולדמן מצביע על דחיפה גדולה של צמיחה של 0.6% בשנת 2026 ו-0.5% בשנת 2027. כתוצאה מכך צופים צמיחה גרמנית של 0.4% ברבעון הראשון ו-0.5% לרבעונים השני-רביעי, מעל לקונצנזוס ותפנית חדה משנים של קיפאון.

Bloomberg:

גרמניה נותרה אחת ממדינות AAA הבודדות בעולם. פיץ' מאשררת את הדירוג הגבוה ביותר של גרמניה עם תחזית יציבה. למרות תוכניות הוצאות חדשות בסך 850 מיליארד אירו וחוב עולה (ל-70.4% מהתמ"ג עד 2029 מ-62.5% בשנת 2024), מוסדות חזקים, אמינות פיסקלית ועודפים חיצוניים תומכים בדירוג. מחיר הגידור מפני פשיטת רגל (מחיר ה-CDS) ירד לשפל רב שנתי.

x