נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

"הבנו שלחוסכים אין פה" כך אומר רועי מימרן יו"ר פורום החוסכים לפנסיה

כשנתיים מאז שהוקם, הפורום מיוצג בכל הוועדות הרלוונטיות.

 

 
 

איינט
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/08/2011

רועי מימרן ,יו"ר ראש פורום החוסכים לפנסיה, מתאר שתי בעיות עיקריות כאשר הוא מדבר על הפנסיה בישראל, הבעיה הראשונה היא שהאזרח החוסך לרוב לא מודע לזכויותיו, ולכן מקבל החלטות שגויות מפאת חוסר אינפורמציה, והבעיה השנייה היא הפנסיה עצמה שלדבריו היא מסוכנת מדי ולא מטיבה אם החוסך.

בדיוק עם שתי הבעיות האלה מתמודד הפורום, פורום החוסכים לפנסיה הוקם באפריל 2010 , בהתחלה כקבוצה בפייסבוק שבה היו חברים אנשיי היי-טק, פעילים חברתיים, ועצמאיים מתחומים שונים, לאט, לאט החל לתפוס תאוצה עד שביולי 2011 שהפך לעמותה רשומה.

מימרמן " הבנו שלכל ארגון יש נציג, לבנקים, לחברות הביטוח, לסוכנים והיחידים שאין להם פה הם בעצם החוסכים עצמם".

הפורום מחזיק אתר שניתן למצוא בו מידע מקיף על הפנסיה, על דמי הניהול,ועל כל נושא אחר הקשור לחיסכון הפנסיוני, לאחרונה אף הקימו מאהל בשדרת רוטשילד על מנת שיוכלו להעניק ייעוץ והכוונה חינם לכל המעוניין.

מעבר לכך, פורום החוסכים לא רק מסביר אלא גם פועל, והוא יכול לרשום לעצמו כבר כמה הישגים, לדוגמא, הורדת תקרת דמי הניהול הפנסיונים בהדרגה ל1.2% עד ל2015 הורדה שלא יכלה להתרחש לדברי מימרמן ללא הלחץ שהפעיל הפורום וההתגייסות של התקשורת.

עוד הישג  של הפורום הוא העובדה שכאשר הוציא משרד האוצר את מכרז המסלקה, היחידים שלא יכלו לקבל מידע על החיסכון הפנסיוני הם החוסכים עצמם, כעת לאחר התעקשות של ועד העמותה, יוכל כל אדם לשלם סכום של כסף ולקבל את כל המידע הרלוונטי על החיסכון שלו.

השיג נוסף ומרשים של פורום החוסכים לפנסיה הוא העובדה שהיום מוזמנים חבריי הוועד לדיונים בוועדות הרלוונטיות, ומשפיעים על קבלת ההחלטות.

לאחרונה פנה הפורום לוועדת טרכטנברג בבקשה לשקול להלביש את המודל הצ'ליאני על הפנסיה הישראלית, כפי שכבר דיווחנו כאן, המודל הצ'יליאני בעצם אומר שככל שאדם מתקרב לגיל הפרישה כך כספו יופקד באופן יותר זהיר וללא סיכונים מיותרים, מהוועדה עדיין לא התקבלה תגובה להצעה.

פורסם לראשונה ב-Anet


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x