הבורסה בתל אביב
נסחרה השבוע במגמה שלילית על רקע שלוש סיבות:
1. חזרתו של ראש הממשלה מהביקור בארה"ב ללא הגעה להסכמה ביחס להפסקת אש בין ישראל לחמאס.
2. המשך המתחים הפנימיים בישראל שבאו לידי ביטוי בהזמנה לשימוע לפני פיטורין של היועצת המשפטית לממשלה, ואי הסכמות בנוגע לגיוס חרדים לצבא.
3. איומים של נשיא ארה"ב בהטלת מכסים גורפים על מספר מדינות. מדד ת"א-35 ירד השבוע בשיעור של כ-1.6%, מדד ת"א-125 ירד בשיעור של כ-1.2% ומדד ת"א-90 ירד בשיעור של כ-0.1%.
מדדי איגרות החוב הממשלתיות
רשמו השבוע ירידות בשל רמת אינפלציה גבוהה מהצפוי, וכפועל יוצא הירידות היו חזקות יותר באפיק הלא צמוד.
התשואה של איגרת החוב הממשלתית לפדיון בעוד 10 שנים של מדינת ישראל ממשיכה להיות נמוכה מהאיגרת המקבילה של ארה"ב (במטבע מקומי), ומלמדת על ירידה בסיכון המגולם.
שלוש חברות מניות חדשות
הצטרפו השבוע לבורסה ובכך עולה מספר חברות המניות החדשות שהצטרפו השנה לבורסה ל-11.
1. חברת אמפא העוסקת בתחום הנדל"ן – ביצעה הנפקה ראשונית של מניותיה במסגרתה גייסה כ-603 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-3.0 מיליארד שקל.
2. חברת מגידו העוסקת בתחום הנדל"ן - ביצעה הנפקה ראשונית של מניות ואופציות לציבור במסגרתה גייסה כ-181 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-703 מיליון שקל. זו החברה השביעית השנה אשר הפכה מחברת איגרות חוב לחברת מניות.
3. חברת דלק ישראל נכסים העוסקת בתחום הנדל"ן - ביצעה הנפקה ראשונית של מניות ואופציות לציבור במסגרתה גייסה כ-173 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-835 מיליון שקל. זו החברה השמינית השנה אשר הפכה מחברת איגרות חוב לחברת מניות.
בשוק איגרות החוב הקונצרניות
גויסו כ-6.3 מיליארד שקל ב-9 הנפקות לציבור ושתי הקצאות פרטיות. מסכום זה מזרחי טפחות גייס כ-4.7 מיליארד שקל.
קרנות נאמנות
בקרנות המחקות – נמשכו השבוע רכישות של מדדי מניות בישראל, כשמנגד בקרנות המחקות מדדי מניות בחו"ל נמשכו השבוע המכירות.
בקרנות האקטיביות - בקרנות הכספיות, ובקרנות האקטיביות המשקיעות באיגרות חוב ובמניות מקומיות נרשמו השבוע גם כן רכישות, בהמשך לרכישות בשבוע הקודם.
לאן זורם הכסף? תנועות משקיעים בקרנות נאמנות - גיוס של כ 1.22 מיליארד שקלים (לעומת כ 2.8 שבוע שעבר) לפי הפרוט הבא:
קרנות המחקות - מדדי מניות מקומיים
נרשמו השבוע רכישות נטו בהיקף של כ-400 מיליון שקלים, בהמשך לרכישות נטו בהיקף של כ-0.8 מיליארד שקל בשבוע שעבר.
קרנות המחקות - מדדי מניות בינלאומיים
נרשמו מכירות נטו בהיקף של כ-26 מיליון שקל, בהמשך למכירות נטו בהיקף של כ-46 מיליון שקל בשבוע שעבר.
קרנות המחקות - מדדי אג"ח מקומיים
נרשמו השבוע רכישות נטו בהיקף של כ-58 מיליון שקל, לעומת רכישות נטו בהיקף של כ-132 מיליון שקל בשבוע שעבר.
קרנות אקטיביות - כספיות
נרשמו השבוע רכישות בהיקף של כ-300 מיליון שקלים, לעומת רכישות בהיקף של כ-0.5 מיליארד שקל בשבוע שעבר.
קרנות אקטיביות - המשקיעות באיגרות חוב בבורסה בתל-אביב
נרשמו השבוע רכישות בהיקף של כ-400 מיליון שקלים, בהמשך לרכישות בהיקף של כ-1 מיליארד שקל בשבוע שעבר.
קרנות האקטיביות - המשקיעות במניות בבורסה תל אביב
נרשמו השבוע רכישות בהיקף של כ-87 מיליון שקל, בהמשך לרכישות בהיקף של כ-484 מיליון שקל בשבוע שעבר.
מדדי מניות
|
מדדי שווי שוק |
שינוי השבוע |
שינוי מתחילת השנה |
|
ת"א–35 |
1.6%- |
25.6% |
|
ת"א–90 |
0.1%- |
29.6% |
|
ת"א–125 |
1.2%- |
27.2% |
|
ת"א–SME60 |
0.0% |
20.9% |
|
ת"א 90 ובנקים 5 |
-0.9% |
34.4% |
|
מדדים ענפיים |
שינוי השבוע |
שינוי מתחילת השנה |
|
ת"א טק-עילית |
0.2% |
24.7% |
|
ת"א בנקים-5 |
-2.4% |
43.9% |
|
ת"א ביטוח |
-1.3% |
92.2% |
|
ת"א רשתות שיווק |
0.5% |
29.6% |
|
ת"א-נפט וגז |
-1.6% |
38.5% |
|
ת"א נדל"ן |
-1.2% |
17.4% |
הבורסה
הבורסה בתל אביב נסחרה השבוע במגמה שלילית על רקע שלוש סיבות:
1. חזרתו של ראש הממשלה מהביקור בארה"ב ללא הגעה להסכמה ביחס להפסקת אש בין ישראל לחמאס.
2. המשך המתחים הפנימיים בישראל שבאו לידי ביטוי בהזמנה לשימוע לפני פיטורין של היועצת המשפטית לממשלה ואי הסכמות בנוגע לגיוס חרדים לצבא.
3. איומים של נשיא ארה"ב בהטלת מכסים גורפים על מספר מדינות. מדד ת"א-35 ירד השבוע בשיעור של כ-1.6%, מדד ת"א-125 ירד בשיעור של כ-1.2% ומדד ת"א-90 ירד בשיעור של כ-0.1%.
בבורסות חו"ל
מדדי המניות בארה"ב נסחרו השבוע במגמה מעורבת. מדד ה- Dow Jones ירד בשיעור של כ-0.8%, מדד ה- S&P 500 ירד בשיעור של כ-0.3%, ומדד ה-Nasdaq עלה בשיעור של כ-0.4%.
הבורסות באירופה נסחרו השבוע במגמה מעורבת - מדד DAX 40 ירד בשיעור של כ-0.8%, מדד FTSE 100 נותר ללא שינוי, מדד CAC 40 ירד בשיעור של כ-0.8%, ומדד EURO STOXX 50 ירד בשיעור של כ-0.5%.
בשוק איגרות החוב
האפיק הממשלתי הצמוד ירד בשיעור של כ-0.1%, והאפיק הלא צמוד ירד בשיעור של כ-0.5%. מדד תל גוב-צמודות 15+ ירד בשיעור של כ-0.1%, ומדד תל גוב- שקלי 10+ ירד בשיעור של כ-1.3%.
מדד איגרות החוב הקונצרניות הצמודות עלה בשיעור של כ-0.1%, ומדד איגרות החוב הקונצרניות הלא צמודות ירד בשיעור של כ-0.3%. מדד תל בונד-צמודות 5-15 נותר ללא שינוי ומדד תל בונד-שקלי 5-10 ירד בשיעור של כ-0.4%.
התשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עלתה השבוע והיא עומדת על כ-4.22%, לעומת כ-4.09% בסוף השבוע הקודם. במקביל, תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים עלתה השבוע והיא עומדת על 4.44%, לעומת כ-4.38% בסוף השבוע הקודם. התשואה לפדיון של איגרות החוב הממשלתית של ישראל ל-10 שנים ממשיכה להיות נמוכה מאיגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים של ארה"ב ומלמדת על פרמיית סיכון נמוכה בישראל.
הנפקות בשוק המניות
חברת אמפא העוסקת בתחום הנדל"ן
ביצעה הנפקה ראשונית של מניותיה במסגרתה גייסה כ-603 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-3.0 מיליארד שקל. נציין שביום המסחר הראשון המנייה טיפסה בשיעור של כ-10%.
חברת מגידו העוסקת בתחום הנדל"ן
ביצעה הנפקה ראשונית של מניות ואופציות לציבור במסגרתה גייסה כ-181 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-703 מיליון שקל. זו החברה השביעית השנה אשר ביצעה הנפקה דו שלבית והפכה מחברת איגרות חוב לחברת מניות. נציין שביום המסחר הראשון שלה המניה טיפסה בשיעור של כ-30%.
חברת דלק ישראל נכסים העוסקת בתחום הנדל"ן
ביצעה הנפקה ראשונית של מניות ואופציות לציבור במסגרתה גייסה כ-173 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-835 מיליון שקל. זו החברה השמינית השנה אשר ביצעה הנפקה דו שלבית והפכה מחברת איגרות חוב לחברת מניות.
חברת מרחביה אחזקות העוסקת בתחום הביומד גייסה כ-1.3 מיליון שקל במניות.
הנפקות בשוק איגרות החוב
בשוק איגרות החוב הקונצרני גוייסו השבוע כ-6.3 מיליארד שקל ב-9 הנפקות לציבור ושתי הקצאות פרטיות, כמפורט בטבלה שלהלן:
|
שם החברה |
ענף/עיסוק |
סכום (במיליוני שקלים) |
הנפקה לציבור / הקצאה פרטית |
סדרה נסחרת/ חדשה |
סוג הצמדה |
מח"מ (שנים) |
ריבית/ תשואה לפידיון |
דירוג "מעלות" /"מידרוג" |
|
אלדן תחבורה |
מסחר ושירותים |
256 |
הנפקה לציבור |
חדשה |
מדד |
4.14 |
3.04% |
A+ |
|
אלדן תחבורה |
מסחר ושירותים |
361 |
הנפקה לציבור |
חדשה |
ללא |
3.96 |
4.95% |
A+ |
|
אשל הירדן |
נדל"ן ובנייה |
54 |
הנפקה לציבור |
חדשה |
ללא |
3.05 |
8.50% |
- |
|
אמ.די.ג'י |
נדל"ן ובנייה |
124 |
הנפקה לציבור |
נסחרת |
ללא |
3.72 |
7.56% |
Baa1 |
|
שוהם ביזנס |
שירותים פיננסיים |
99 |
הנפקה לציבור |
נסחרת |
ללא |
2.20 |
6.70% |
Baa2 |
|
נאוי |
שירותים פיננסיים |
200 |
הנפקה לציבור |
חדשה |
ללא |
- |
ב"י+1.25% |
A |
|
מזרחי טפחות |
בנקים |
1,916 |
הנפקה לציבור |
נסחרת |
ללא |
3.03 |
2.74% |
AAAAaa |
|
מזרחי טפחות |
בנקים |
789 |
הנפקה לציבור |
נסחרת |
מדד |
4.90 |
3.38% |
AA - Aa3 |
|
מזרחי טפחות |
בנקים |
2,000 |
הנפקה לציבור |
חדשה |
ללא |
- |
ב"י+0.02% |
A-1 P-1 |
|
ג'י סיטי |
נדל"ן ובנייה |
404 |
הקצאה פרטית |
נסחרת |
מדד |
2.45 |
4.70% |
A3 |
|
עמרם |
נדל"ן ובנייה |
60 |
הקצאה פרטית |
נסחרת |
ללא |
2.73 |
5.27% |
A3 |
הנפקת איגרות חוב ממשלתיות ומק"מ
משרד האוצר גייס השבוע כ-3.3 מיליארד שקל בהנפקה של איגרות חוב בבורסה, כאשר כ-83% מהסכום גויס באג"ח שקלי וכ-17% גויס באג"ח צמוד מדד.
מאקרו ושונות
ישראל
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את מדד המחירים לצרכן לחודש יוני. המדד עלה בשיעור של כ-0.3%, גבוה מהתחזיות שהיו למדד בטווח של כ-0.1%-0.2%. האינפלציה ב-12 החודשים המסתכמים ביוני 2025 עמדה על כ-3.3%, בהשוואה לכ-3.1% בחודש הקודם.
ארה"ב
מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בחודש יוני בשיעור של כ-0.3% בהתאם לציפיות. האינפלציה ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני 2025 עמדה על 2.7% בהשוואה ל-2.4% בחודש הקודם.
מדדי איגרות חוב
|
מדד |
שינוי השבוע |
שינוי מתחילת השנה |
|
תל גוב-צמודות |
-0.1% |
2.3% |
|
תל גוב-שקלי |
0.6%- |
3.6% |
|
תל בונד-60 |
0.2% |
3.7% |
|
תל בונד-שקלי |
-0.3% |
3.3% |
מטבע חוץ
|
מטבע |
שינוי השבוע |
שינוי מתחילת השנה |
|
דולר/שקל |
1.5% |
-8.0% |
|
אירו/ שקל |
0.7% |
2.7% |
תמונה: Dreamstime

סקירה שבועית של המסחר / תמונה: Dreamstime


