נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שוק המניות הישראלי ממשיך לסבול מ"נאום ספארטה" - סקירת בורסות יומית

למרות המאמץ הממשלתי הנגדי, השוק המשיך להתממש קשות. האופטימיות העקרונית שבהורדת הריבית האמריקאית (ואולי זו הישראלית בקרוב...) לא הצליחה למנוע את המשך הירידות בשוק המניות המקומי. מסיבת העיתונאים הכלכלית של ראש הממשלה חסרה בנקודה אחת: כמה נזק ייגרם מהבעיות הפוליטיות שלנו באירופה. הרי ידוע שהם שותף הסחר הראשי שלנו. עדיין...

 

 
סקירת בורסות יומית / תמונה: Dreamstimeסקירת בורסות יומית / תמונה: Dreamstime
 

מערכת FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/09/2025

קרנות הנאמנות המקומיות

ביום של ירידות לא נתפלא על הוצאה: חיובי יומי: דולר ואג"ח דולרי בבלעדיות, חיוב חודשי: מניות טכנולוגיה בבלעדיות (עדיין..), חיובי שנתי: בנקים וקצת ביטוח (עדיין...). בצד הירידות אנו מוצאים ברמה היומית את אותם בנקים של החיובי השנתי עם בלעדיות בשלילה היומית והחודשית כאחד (בבלעדיות!). בשלילה השנתית קיבלנו את הדולר אבל גם מניות הבנייה מחדש, אחרי תקופה ארוכה.
 

הבורסה

ארה"ב: שוק המניות האמריקאי קיבל היום את מבוקשו. הורדת ריבית של 0.25% למרות שהאינפלציה בפועל לא הגיעה ליעד שהבנק המרכזי הציב לה. בכל אופן, וזה מובן, ישנם עוד גורמי השפעה על החלטת הפד (עולם התעסוקה החלש) והצעד היה מובנה בהחלט. אז מה התגובה? כמעט ללא שינוי כאשר התנודתיות התוך יומית הייתה עצומה על בסיס הדברים שנאמרו במסיבת העיתונאים על ידי ראש הפד: ג" פאוול.

בסה"כ, הצעד הזה לא אמור להשפיע כל כך על הכלכלה האמיתית אם הוא צעד חד פעמי. ולכן, מחפשים רמזים להמשך וזה עדיין לוט בערפל בגל שראש הבנק המרכזי היה נשמע כ"מתבייש במעשיו". בסופו של דבר, ניתן לומר שייתכן מאוד שנראה עכשיו תופעה של Buy the rumor Sell the news, דהיינו ירידות שערים שינבעו ממכירת עמדות שנבנו על התקווה שהריבית אכן תרד. יש לציין שמניות הטכנולוגיה הגדולות (ה"מופלאות") ירדו היום במקצת כי הורדת הריבית מזיקה להן בהחלט בחזית הרזרבות שלהן. לעומת זאת, המניות של החברות הקטנות עלו במקצת כי הן צריכות מימון יותר זול מכולן. סיום המסחר היה כך:
 


תל-אביב: שוק המניות הישראלי ממשיך לסבול מ"נאום ספארטה" של ראש הממשלה. לא עזרו כל כך מאמצי זה האחרון להסיט ולהתכחש לחלק מן האזהרות במסיבת העיתונאים הכלכלית שהוא קיים אתמול. בסה"כ, הצרות אמורות להגיע מאירופה כאשר זו עדיין מהווה הפרטנר הגדול ביותר בסחר שלנו. לכן, חרם, הקשחת תנאים, או כל דבר מזיק שיגיע בחזית האירופאית, גם מסיבות פוליטיות, יכול לשנות בצורה משמעותית את האיזון הקיים כיום בלכלכה האמיתית הישראלית.

אזכור הקשיים שיכולים להיות בחזית חברות הנשק ואמצעי הלחימה גם לא עזר כל כך לשובב את ליבם של המשקיעים הפוטנציאלים. יש לציין: משקיעים אלו הביעו אמון אדיר במשק הישראלי מאפריל ועד יולי. אבל, מאז, ישנה התקררות עד שתתבהר הצורה שבה המלחמה בעזה תסתיים. חבל שהיה נאום מיותר כדובדבן על אותן חששות הקיימות ממילא. ועוד: מתחילים לחוש את וול-סטריט המהססת וזה יכול לסחוף גם אותנו אם זה יביא לירידות חמורות בסתיו הקרוב. כאמור ירידות די חדות: טכנולוגיה: 0.67%-, בנקים: 3.09%- (!), נדל"ן: 2.22%-, פיננסים (ביטוח והשקעות): 3.53%- (!), מניות קטנות: 1.74%-, ת"א 90: 2.38%-, ת"א 35: 1.88%- (!)

 

פעילות המוסדיים בת"א 35

עבור ה-16-09-2025 (כל הכמויות במיליוני שקלים): מעניין: 1.787 מיליארדי שקלים מחזור כללי עבור כל מניות ת"א 35 כאשר זהו שינוי מרענן ביחס למה שראינו בימים האחרונים. נזכיר: גידול במחזור בכיוון המגמה הוא הקריטי. וכאן, היתה בעיה לקבוע מה הכיוון כי תחילת היום הייתה מצוינת אבל הסיום נורא. המוסדיים היו פעילים גם: קניות: 491.0, מכירות: 559.9, => נטו: 68.9-. המניות שנמכרו הכי הרבה היו: נייס (23.1-) ומזרחי טפחות (38.5-). המניות שנקנו הכי הרבה היו שופרסל (8.8) וטבע (29.3).  

 

סיכום קרנות הנאמנות המקומיות

 

עולות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים דולר פי 3

1.50%

קסם אקטיב דולר פי 3

0.54%

הראל (!) קונצרני דולרי ללא מניות

0.16%

 

עולות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

הראל מחקה ת"א טכנולוגיה

4.29%

MTF מחקה ת"א-טכנולוגיה

4.28%

קסם KTF ת"א -טכנולוגיה

4.28%

 

עולות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

107.42%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

106.01%

אי.בי.אי. מחקה ת"א-ביטוח

85.32%

 

יורדות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

-9.50%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

-9.40%

מיטב בנקים פי 3

-9.31%

 

יורדות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים בנקים פי 3

-16.50%

מיטב בנקים פי 3

-16.37%

ברק אולטרה בנקים פי 3

-16.31%

 

יורדות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים דולר פי 3

-22.69%

קסם אקטיב דולר פי 3

-22.00%

הראל מחקה ת"א בנייה

-6.39%

 

סיכום קצר של מה שקרה בבורסה

מדדים

 

 

 

ת"א-125

-1.99%

ת"א-35

-1.88%

ת"א-90

-2.38%

ת"א גלובל-בלוטק

-0.79%

ת"א-SME60

-1.74%

ת"א-פיננסים

-3.53%

ת"א-נדל"ן

-2.22%

ת"א-מעלה

-2.57%

ת"א-צמיחה

-0.99%

ת"א בנקים-5

-3.09%

 

 

ת"א-125

 

 

 

נייס

4.18%

פריון נטוורק

3.86%

אופקו הלת'

2.62%

טאואר

1.41%

ארית תעשיות

1.37%

תמר פטרוליום

1.26%

אורמת טכנו

1.24%

 

 

דוראל אנרגיה

-5.59%

כלל עסקי ביטוח

-5.58%

אל על

-5.55%

אלביט מערכות

-5.23%

מספנות ישראל

-5.00%

אלקו

-4.71%

אלקטרה

-4.70%

 

 

ת"א-SME60

 

 

 

פריון נטוורק

3.86%

תאת טכנו

2.54%

אקונרג'י

1.73%

ליניאג תרפיוטיק

1.57%

בי קומיונקיישנס

1.24%

הייפר גלובל

0.83%

אודיוקודס

0.80%

 

 

נאוי

-6.29%

איילון

-5.71%

אורביט

-5.55%

כהן פיתוח

-4.66%

סופווייב

-4.60%

מור גמל פנסיה

-4.47%

קיסטון אינפרא

-4.11%

 

 

ת"א All-Share

 

 

 

סיפיה וויז'ן

6.25%

אלארום

6.18%

אראסאל

5.44%

טי.ג'י.איי

4.46%

נייס

4.18%

פריון נטוורק

3.86%

צילו-בלו

3.77%

 

 

סיאי

-7.71%

לייבפרסון

-7.08%

דורסל החז

-6.64%

נאוי

-6.29%

איילון

-5.71%

דוראל אנרגיה

-5.59%

כלל עסקי ביטוח

-5.58%

 


תמונה: Dreamstime
 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x